A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. június 24., vasárnap

Becsületesen dolgozó, a végsőkig elkötelezett rendőröket akar Orbán Viktor ( - példabeszéd)

Csak becsületesen dolgozó, magasan iskolázott és a végsőkig elkötelezett rendőröket akar az utcán látni Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint vége annak a világnak, amelyben a jog a bűnelkövetők pártját fogta, és annak is, amikor bárki azt gondolhatta, hogy a bűnözők összefonódtak a rendőrséggel.

 
Orbán Viktor vasárnap reggel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának tisztavató ünnepségén elmondott beszédében hangsúlyozta azt is, hogy sok még a teendő, messze még az az idő, amikor azt mondhatnánk, mindennel meg vagyunk elégedve. Még mindig sokan vannak ugyanis - folytatta -, akik nem érezhetik kellő biztonságban családjukat, vagyonukat, ezért sok és nehéz munkájuk lesz az új rendőröknek.

Nem rendszeresített viperás rendőr
Mint közismert, a rendőrséggel szembeni a bizalom az elmúlt években erősen megingott az emberekben. 2006 óta mást sem tapasztalni, és hallani, mint hogy a rendőri állomány tele van megbízhatatlan, kétes, helyenként a hatalmukkal visszaélő, alakokkal. Őket a tisztességes állomány máig nem közösítette ki. Ez a feladat a rendészeti dolgozókra vár. A megtisztulás azonban elkezdődött, még ha ezt a rendőreink mindegyike nem is érzi.

Pénzes "vállalkozó"
Egy ország akkor lehet erős és sikeres, ha megfelelő államberendezkedéshez és gazdasági rendszerhez az állami szolgálatot teljesítők becsületessége és odaadása társul - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki szerint az elmúlt két évben a magyarok sokat tettek azért, hogy az ország meg tudjon állni a saját lábán.

Megjegyezte ugyanakkor: mindez tiszavirág-életű lenne, ha a rendőrök - akik az eltelt két évben sokat tettek "a felbomlóban lévő közrend" helyreállításáért - nem végeznék el becsülettel a munkájukat. "A legjobb törvény sem ér egy fabatkát sem, ha nincsenek hazaszerető és elkötelezett védelmezői a rendnek" - mondta.

A miniszterelnök szerint csak közös erővel lehet véget vetni annak a világnak, amelyben büntetlen maradhatott bűn, amelyben sokszor kifizetődőbb volt a görbe út, mint az egyenes, és ahol egyesek úgy gondolhatták, mindent megtehetnek.

A tiszta állomány
Orbán Viktor szerint annak a világnak is vége, amikor jó karban lévő, 40 évesen nyugdíjba vonulókat láttak az emberek a rendőrökben, amikor a rendőr a jámbor egyszerűség szinonimája volt, és amikor bárki azt gondolhatta, hogy a bűnözök összefonódtak a rendőrséggel.

A korábbi Rendőrtiszti Főiskola az idén január 1-jétől az NKE egyetemi karaként működik.
A főiskolai hagyományok folytatásaként az NKE Rendészettudományi Kara is a budai Várban tartja tisztavatási ünnepségét. A végzett hallgatók a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba, a honvédelmi tárca vezetője és a tábornoki kar jelenlétében tették le a tiszti esküt.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése