A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. január 5., csütörtök

Meseautó helyett: Civic, a Honda ( - kamu taxi státusz mellé)

A tavalyi év legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye, egy új autó feltűnése volt az helyi utakon.

Filmes történet:- pénzszerzés, csajozás és állás halmozás  (KUE-403)
 
Igazából az autó nem új volt, hanem 9 és fél randisként bejárta már a filmvásznat amikor a városba került.
Csak szorgos gazdája számára volt új a jármű. Neki jelentett előrelépést az új pozícióba kerülése és vállalása eredményeként, amikor leváltotta vele a régit.  A megyei önkormányzatban is megcsodálták.
Amolyan helyi státusz szimbólum lett.  Máig vezeti minden idők legnépszerűbb bejegyzéseit eddigi 1493 megtekintéssel ez a váltás.
(Te is kitartanád,  és elvezetnéd havi 75 ezer költségátalányból?)
*

20 megjegyzés:

  1. Ez a pali egy nagy arcú helyi bunkó.
    Piros autó helyett piros bohóc orr dukálna neki.

    VálaszTörlés
  2. Biztos, hogy személyesen is ismered ezt a "nagyarcú helyi bunkót"?! Gyanítom nem! Tehát érdemes lenne elgondolkod ki is a ...!

    VálaszTörlés
  3. Az első mondatoddal nem tudok vitatkozni.Ami a másodikat illeti: van neki mendkettő, ha jobban megnézed a beképzelt pofáját még borvirágot is találsz rajta, nem is keveset.

    VálaszTörlés
  4. Jobb egy kis borvirág az arcon, mint pálinkától elhalt sejtek egyesek agyában.

    VálaszTörlés
  5. Nem kell, hogy ismerjem és nem is szeretném megismerni. Elég, hogy látom, olvasom mit művel közpénzen, közpénzből. Ez mindent elárul a személyiségéről.
    Ismerem a megnyilvánulásait is, nekem ennyi bőven elég belőle.

    VálaszTörlés
  6. Tehát mégsem 5,5 millió forint, ahogy Fodor László gépjárműszakértő állította, hanem használt autó jóval olcsóbban. No comment.

    VálaszTörlés
  7. Tellett rá az álláshalmozónak közpénzből.
    Apropó, a laptopot is jóval olcsóbban szerezte be magának.
    Ezt sem kommentálod?
    Ja persze látom, olvasom, neked nem ez a lényeg.

    VálaszTörlés
  8. Tisztelt Névtelen bejegyző (2012. január 6. 12:32) !

    Ha esetleg megadnád azt a forrást, ahol Fodor László azt nyilatkozta, hogy a KUE 403- frsz rendszámú Honda Civic 5,5 millió forint...

    Ezzel talán névtelenül is hitelesebb lehetnél, arról nem is beszélve, hogy a nevedet is vállalhatnád, vagy legalább az ismert nicken is írhatnál, akár mint amarna.

    Addig is a katalógus árat mindenki megnézheti a márka honlapján, akár anonim.

    VálaszTörlés
  9. Látod amarna sikerült ismét hülyét csinálnod magadból. Megéri?

    VálaszTörlés
  10. Amarna néven senki nem írogat, nem értem az utalásokat!? Ki ez az amarna, akire egyesek állandóan célozgatnak, mégsem olvasható tőle semmi vélemény?

    VálaszTörlés
  11. Dehogy nem írogat. Horváth Tamás blogolt ezen álnéven. Főleg a fórumon, míg be nem dőlt. Régebben is forgalmazott álnéven. Nem csak olvasó, hanem hozzászóló. Állandóan véleményező, vendég. Mostanság névtelenül züllesztő beírogató. Stílusa és önvédelme alapján mindig felismerhető.

    VálaszTörlés
  12. Ezek szerint ezen a blogom nyomoznak a hozzászólók személye után?! Vagy bejelentette, hogy milyen álnéven írogat, ezért tudod? Esetleg csak találgatsz? Elgondolkodtató! Megosztanád velünk a többi hozzászóló személyét is?

    VálaszTörlés
  13. Mint például 20:04-kor.

    VálaszTörlés
  14. Próbálsz megint okosat írni, csak hát...

    VálaszTörlés
  15. Sajnos te meg sem próbálod. Gondolom képtelen is lennél rá!

    VálaszTörlés
  16. Szegény Tamásnak még taxiznia is kell a megélhetéshez? Hány helyen tartja tűzben a vasat?
    Szorgos dolgos ember ez a fickó, nem pedig csak egy léhűtő álláshalmazó. Nézzétek csak meg mire vitte. Mikor idetelepült, semmije sem volt. Az akkori falu befogadta. Inni adtak neki, majd munkát is kapott. Igaz voltak gondjai az ivással, de a kocsma lépcsőjéről felállva mindig bement dolgozni. Az akkori kecóból kikupálódva, ma már egy kisebb kúriát hozott össze. Igaz, az ivótól most sem áll távol, és ma is átruccan egy két kupicára, vagy másra, mert ez állítólag jár neki, mint halastóba a városi ingyen víz. Szóval ma van mit a tejbe aprítana. Meg is fog minden guruló forintot. Ezért kerül sokba a többi városlakónak a helyi élet. Örülünk, hogy vagy nekünk. Éld ki magad, mert legközelebbi választásokat követően már nem lesz ismételten ekkora lehetőséged.

    VálaszTörlés
  17. az a legnagyobb hibád Tom hogy egy arrogáns nagyképű bunkó vagy.
    írogathatsz ide bármit a lényegen mit sem változtat.

    VálaszTörlés
  18. Szerinted jobb lenne, ha olyanok vezetnék a várost, akik 30 év munka után sem jutottak semmire?

    VálaszTörlés
  19. Szerintem az lenne igen ciki, ha a közel 30 éve köztünk élő és dolgozó jelenlegi városvezető-helyettes semmire nem vitte volna. Ma is szolgálati lakásban lakna, trabantal járna stb.

    VálaszTörlés
  20. Szerintem az nem baj, ha valaki boldogul tisztességgel. A baj azzal van, ha nem tisztességgel gyarapodik a vezető. A baj az, ha a hatalmon levő a rá bízottakat megvezeti, megadóztatja és további terhekkel terheli, cserébe viszont semmit nem biztosít és ráadásul még magának mindet beseper.
    A baj az, hogy értelmetlen drága dolgokra szórják a pénzt városfejlesztés, vagy munkahelyteremtés helyett. Baj, hogy a FÉG és a Dr Bata adósságát elmismásolják, azt nem is hajtják be, de a lakosságot 200 ezres bírsággal, és pellengérre állítással fenyegetik. A baj az, hogy az öreg nénje 3000 forintjára számítanak, a vállalti milliókat elengedik. Baj, hogy a polgármesternek a milliós fizetésen túl még szüksége van az 5000 forintos nyelvpótlékra, miközben csak makogja az angolt. Ráadásul Ócsán mindenki megérti a tiszta szép magyar szót. Szüksége van az alpolgármesternek megyei képviselői díjazása mellett megemeltetnie az alpolgármesteri illetményét úgy, hogy közben még a taníri fizetésére is igényt tart, holott egyik helyen sem teljesít megfelelően. Három helyütt kontárkodni bizony megsínyli a város és a költségvetés. Ezért nincs fejlődés a várost illetően. Mindig azt teszik, ami nekik és nem a népnek jó. vagyis csak a saját hasznukat lesik. A lakossággal majd ráérnek foglalkozni a választások előtt. Igaz? Amarna.
    Hát ez a baj.
    És most nem egy részeges páttitkár, vagy a züllött Trabantos és a társadalmi evolúción átesett Hondás esetét taglalom. Bár ez a "fejlődés" is egy rossz törekvés példája, aminek mindegy nyűgét a társadalmi többség, jelen esetben Ócsa népessége fizeti. Rossz választás volt ez az itt élők kárára.

    VálaszTörlés