A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. augusztus 8., hétfő

A házukat veszítettek Ócsán a lakóparkban végzik? ( - Hajrá Ócsa)

 Se híre, se hamva az adósoknak épülő állami lakásoknak! A korábban beígért könnyűszerkezetes családi házas „adós-lakóparkokba" azokat a fizetésképtelen devizahiteleseket költöztetné a kormány, akiknek a bankok elárverezték az otthonát.
  
Ilyenekben fognak lakni? - a tervek készen várnak
40-50-60-80 NÉGYZETMÉTERES LAKTEREKET ÍGÉRTEK


Ezek állami földterületekre épülnének, de a Blikk megtudta, még ezeket a helyszíneket sem választották ki.

Az adóslakóparkok ötletéről Orbán Viktor miniszterelnök elsőként a Blikknek számolt be. 

– A kilakoltatott adósokat állami tulajdonú lakásokban helyezzük el, ahol bérlők lesznek. Ezeket a lakásokat most kezdjük felépíteni – mondta a kormányfő, aki szerint az állami földterületekre hamarosan könnyűszerkezetes házak épülnek. A házaspárok 40 négyzetméteres, az egygyerekesek 50, a kétgyerekesek 60, a háromgyerekesek 80 négyzetméteres ingatlanba kerülnének, amelyekhez előkert, hátsó veteményes tartozna, amely segítene a családi kasszán. 
A szóbajöhető területek felmérése még zajlik; amint végleges döntés születik, tájékoztatást adunk – jött a Belügyminisztériumtól a szűkszavú közlemény, miután arról érdeklődtünk: hol jelölték ki helyszíneket. Márpedig az idő egyre szorít, s nem csak azért, hogy a tavaszi dugványozást már el tudják végezni a leendő lakók a kiskertekben. 

Októbertől a bankok megkezdhetik a lakások árverezését, s az idén 2000 otthont verhetnek dobra. Jövőre ez tovább emelkedik, akkor negyedévente már mintegy 3000 bedőlt adós ingatlanát adhatják el, vagyis 2012-ben összesen akár 12 ezret.
 
Sőt a nem fizetők helyzetét még kilátástalanabbá teszi, hogy a svájci frank árfolyama a hét majd minden napján újabb és újabb rekordokat döntögetett. Múlt pénteken 235 forint volt még a frank, de tegnap már 255-nél is járt, vagyis a hitelesek terhei majd 10 százalékkal nőttek egyetlen hét alatt. Nem véletlen az sem, hogy az áldatlan állapotokat a közgazdászok szerint meg kell szüntetni. 


A MEGOLDÁS ITT VAN - ÓCSA !

 
 Szűcs Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő, ócsai lakos többszörös elnök, mindig kész önzetlenül segíteni, ha éppen a szükség úgy hozza.

Most pedig szükségét érzi. Meg is jött az ihlet, és mivel adott volt a hely a lehetőség is,  álmodott egy nagyott.  Álomból valóság lett, amikor kiderült, hogy a terv adott. Azonnal kész ötlettel állt elő, mint a FÉG bezárása esetében, csak most nem kell az emberek elé kiállnia. A tervek évek óta porosodnak a Városházán, s már évek óta készen állnak a megvalsóításra várva. Szinte csak erre vártak. Szűcs Lajos nyomban felhívta helyben élő megyei képviselőjét, aki egyben az önkormányzatnál a beépített embere, és már nyomta is a megoldást, ahogy a volt Fégesek ezt még soha nem hallották. 

Adós-lakópark lesz a piac helyén, kész tervekkel állhatnak elő
Itt vagyunk, ülünk  városunkban a tehetetlenség és a szerencsétlenség közepén. Két azonos nevű funkcionáriussal, akikre folyton folyvást számíthatunk. Egyikük a jól képzett ex-tikár, a másik meg a nívódíjas alkotó. Két gondterhelt ember, akik nem képesek megbirkózni a jelen kihívásaival. Nem hiába nem érzik a svájci frank súlyát, amikor az otthont adó kisvárosét sem abszolválják.

- Ide figyeljetek, hogyishívjákok.  Nem tudtok még magatokkal sem mit kezdeni, városi létetekre, semmit  nem fejlődtök. Én most felemellek benneteket. Hiszek bennetek és a hülyeségeitek ellenére kiállok mögétek. Most ezt a lehetőséget bízom rátok. Mint látjátok, helyzet van. Nézzetek rám. Vegyétek komolyan amit mondok. Én hátamon viszem az egész teniszszövetséget, kihúztam a talajt és a pénzt a Hungast lába alól, megoldottam a megyei zeneiskola ügyét, és leosztottam a diákétkeztetést is. Nektek alig kell valamit tennetek. Pár apró pénzügyi segítség, és minden rendben.  Össze kell dolgoznunk. Látjátok, hogy hiába vagyok önhibámon  kívül eladósodott a megyében, ha nincs hitelem. Én most mégis segítséget, megoldást nyújtok nektek holott letagadhatnám, hogy földik vagyunk.
Halljátok, Orbán Viktor megígérte a választóinak, a frankót. Nem a frankot, a frankót; - figyeljetek!  Erre itt vagytok Ti a szerencsétlenségetekkel. Nem kapirgáljátok? Ott a régi piac területe. Elköltöztettétek, azóta sem tudtok mit kezdeni vele, nem hogy hasznosítani. Csak a gond van vele. A vállalkozótok lelépett. Cirkusz van, meg búcsú esetleg beesik egy Ócsa-parádé. Ha ez nincs akkor meg a patkányok szaladgálnak a területen. Itt ez az idegen nevű gyerek, akivel átminősítettük a területet, és beterveztettük a házakat. Igaz, eddig nem történt semmi,  de majd most! Visszalapátolhatjátok a lóba az elhagyott citromot. 
Figyeljetek! Leosztom a feladatokat. Ti mint apa és fia, tanító és növendék, mester és margaréta, tanítványa,  nekiálltok, és lesöpritek a port a régi projektről. Én bekéredzkedem a Viktorhoz és mint valami nagy ötlet, előhozakodom a tervekkel. Beadom az elképzelést.  Én elintézem, hogy Ócsára kerüljön az adós-lakópark, adósságálományostúl, puruttyástúl. Ti biztosítotok területet. Ha kell, visszaállamosítjátok a piaci részt.  A közületek fiatalabbik odarakja azt a suta tervezésű dolgait, ahova karja, de az adósokat elhelyezitek valahogy. Most nem boltolsz. Ezzel egycsapásra kioltjátok folakék tüzét, amivel lélegzetnyi időt nyerünk. Te, másik, meg mint rangidős, bölcs bagoly ábrázatot vételezel és elmondod a testületin, milyen nagy szükség van a lakosság létszámának növelésére, hogy Ócsa, mint város megnyerje a térség elismerését. Hogy felzárkózhasson a város. Az eladósodottak és az így kényszerkiköltözők számát több százra, akár ezres nagyságrendűre saccolom. Ócsa a beköltözőkkel felvirágzik. Olyan ócska területeket hasznosítunk így, amit csak nagy átverésekkel, szemfényvesztő show-kal tudnánk elkótyavetyélni. Látjátok, hogy eddigi munkátok hova vezetett?! Sehova. Mást sem kaptok, csak kritikát. Én meg nem gyűzlek benneteket kimosni, meg kitüntetni, hogy elhiggyék, nálatok, (nálunk) minden rendben. Pedig a nagy túrót vagytok rendben. Nos, Ti intézzétek a népszerűsítést, tisztítsátok és fényesítsétek a terepet, én meg eladom a terveket. Orbánnál elintéztetem, hogy kapjunk rá az Új Széchenyi-tervből suskát.  Ha simán megy minden, akkor Ti is jól jártok, sőt még népszerűek is lesztek. A jelenlegi sikertelenségi mutatótok feljavul, népszerűségi indexetek bocskorék talpát fogja csiklandozni a trón alatt. Ez siker lesz számotokra, ha én mondom. Az első beköltözőket én magam fogom bekísérni. Ünnepélyes átadást kérek szervezni erre, ahol majd beszédet mondok, és szalagot vágok. Ti pedig jópofát. A többség mosolyog a kamerába. Háttérben tapsot akarok hallani. A DabasTV és a MAG televízió élő egyenes adásban adja majd az eseményt. Az átadáson elmondom, hogy így Ócsa lakossága 10 ezer fölé emelkedik, ami többlet pénzt, új képviselői posztokat és ismételt laptop vásárlást eredményez a választásokon. (Jó, a laptopokat nem mondom el.) A beköltözők új otthonhoz jutnak és hálával adóznak majd nektek. A kommunális-adóbevételeitek megnőnek, ahogy a kvóta és az illetményt is. A költségátalányt pedig ahhoz a megnövekedett feladathoz igazíthatjátok, ami mindezzel jár. Újramaximálhatjátok az egészet. Szóval ne tétlenkedjetek, húzzatok bele. Hajrá Ócsa, hajrá magyarok. Bocsánat horvátok. Előre!

*

1 megjegyzés:

  1. A szemétbánya fölé lesz építve. na az érdekes lesz. nem csak hogy elsüllyednek, mint apraja falva hanem még el is pusztulnak minden fajta betegségbe. Ja azok a nagy házak a tervek szerinti képen kivitelezhetetlenek ott. Szvsz.

    VálaszTörlés