A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. augusztus 26., péntek

Ágas-bogas ügy ( - válasz a felvetésekre)

 2011. augusztus 23.-án helyi érdekelt lakos tette fel az alábbi kérdést, amit nem csak nyílt levél formájában közzétettünk, de e-mailen továbbítottunk a képviselőknek is. 

Most a lakossági felvetést, és az arra érkező választ teszem közkincsé: 

 "Sajnálom, hogy a nagy ünneplés közepette, senki nem tette szóvá, hogy az Ágasház-at miért nem az eredeti állapota szerint újították fel, ugyanis az eredeti, tetőt tartó oszlopot eltüntették, ami a jellegzetessége volt a XVIII. században épült háznak. Ha valaki tudja hová lett a tetőt tartó oszlop, segítsen megtalálni, hátha még megmenthető, mielőtt még barbár módon össze nem darabolják, mint értéktelen fa darabot."



Válasz Fodor Lászlónak.

Kérdéseire az alábbi válaszokat adom.
Az Ágasház felújítása, a mellette lévő romos ház elbontása, a szakértők véleménye szerint, halaszthatatlan volt, semmiféle „rendezetlenség” nem jellemezte a folyamatot., minden a megfelelő engedélyek és előírások szerint történt.
Az eredeti ágasfáról a feltárás során kiderült, hogy a föld alatti része teljesen megsemmisült. Ahogyan azt az előzetes felmérés sejtette, ettől roppant meg az egész tetőszerkezet, amely így nem az ágra, hanem a homlokfalra nehezedett. Ennek következtében a falfelület kipúposodott, leomlása elkerülhetetlen volt.
  Az ön által „gazdasági” épületnek nevezett különálló helyiség vízzel, csatornával ellátott  mellékhelyiség /WC/. Tetőszerkezete nem igényelt cserét, csak annyi felújítást, amennyi az ilyen szerkezeteknél természetes /lásd pincesor – nádtetőjavítás/.

  
A terület füvesítése az ott tervezett és megvalósított augusztus 20-i ünnepség miatt értelmetlen lett volna, természetesen  az ősz folyamán megtörténik.
A szomszédos romos házak magántulajdonban vannak, azokra az önkormányzatnak nincs ráhatása. A főépítész úrral folytatott beszélgetését nem kívánom kommentálni, nem is értem, miért a képviselőktől kéri számon.
 Végül engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét arra, hogy városunk lakosságának többsége örül, és a hiányosságok ellenére értékeli, hogy végre nemcsak szóban és árajánlatok  bekérésében valósul meg egy mindannyiunk számára fontosnak tartott örökség megóvása, hanem - talán kisebb hibákkal - tettben is. Ezért kérem, eddigi szokásától eltérően, a jót itt Ócsán is vegye észre, és ne csak  kicsinyes, legtöbbször minden valóságot nélkülöző kritikát fogalmazzon meg felénk e-mailben és blogjában!

Amennyiben ennek apró jelét érzékelem, örömmel és szívesen tájékoztatom minden kérdésről, akár személyesen is. Hiszem, hogy sokak által olvasott blogja csak így tudja városunk javát hatékonyan szolgálni és nem az ellentéteket szítani!

Horváth Tamás
alpogármester
 *

29 megjegyzés:

  1. Vigyázz Fo-lak!
    Thomas agyafúrt.Kicsit dorgál, kicsit hízeleg: ...,,legtöbbször minden valóságot nélkülöző kritikát fogalmazzon meg felénk"... majd vált ...,,örömmel és szívesen tájékoztatom minden kérdésről, akár személyesen is.Hiszem, hogy sokak által olvasott blogja"... Ezzel a ,,szigorú, de igazságos" tanárdumával a nagyközönséghez szól, megpróbál szalonképesé válni.Téged - mivel jónéhányszor ráhúztad már a vizeslepedőt - szívéből gyűlöl.

    VálaszTörlés
  2. Tamás bá a kicsinyességről inkább a Bukodinak papoljon. (5000Ft-os nyelvpótlék)
    A semmit mondó nyilatkozatokat már eltanulta mentorától, Szűcs "az idei évet az óvatosság és megfontoltság jellemzi" Lajostól.
    Fo-lak kérdezd már meg a laptopokról is.
    Kíváncsi lennék a hebegésére.

    VálaszTörlés
  3. "Az eredeti ágasfáról a feltárás során kiderült, hogy a föld alatti része teljesen megsemmisült".

    És az a feletti résszel, mi lett?
    Mert ügye az elvileg nem ment tönkre Horváth úr szavaiból megítélve.

    VálaszTörlés
  4. Csak egy hozzáfűzni való (a cikk témájától függetlenül):
    A "Névtelen"-ek nem egy helyen "megdorgálják" a véleményt írók nyelvhelyességét.(Nem mindenki íródeák!!!...)
    Ezért jómagam felhívnám a blog írójának a figyelmét,hogy legalább Ő próbáljon helyesen írni - példát mutatva.
    Ezen cikk elején olvasható: "...,és az arra érkező választ teszem közkincsé."
    Közkincsé = közkinccsé
    A régebbi (és több helyen előforduló) "hejesírásáról",nyelvhelyességéről most nem kívánok többet írni.

    Csupán azért "szólok",hogy ne csak a "mezei" beírók kerüljenek "pellengérre"... :)

    Egy kukacoskodó "Névtelen"... :)

    VálaszTörlés
  5. Ebből az alpolgármesteri válaszból sokkal nem lettünk okosabbak. Nem tudni, miért nem jutott végig deszkakerítés a több milliós keretből. A pénzről persze diszkréten nem beszél a Horváth "úr". Aztán a bontás költségeit is eltitkolja, ahogy a lebontott ház tulajdonjogát is. Más dolgokban pedig mellébeszél. A műemlékek közt nincs olyan, hogy WC. Igaza van folaknak, mert valóban védett gazdasági épületként van nyilvántartva az alpolgármester vécéje. Nem véletlenül pótolták a tetején a nádat. Ha nem lenne igazam, akkor rég lebontották volna a másik házzal együtt. Az sem okozott neki gondot, pedig nagyobb volt. A fűvel is hadilábon áll Bukodi segédje, mert a ott végig fű volt, még a bontás idején is, csak fölgyalulták a markolókanállal. Ezért azt a vállalkozónak kellene saját költségén helyreállítani.
    Nem hiába hazug embert előbb utolérni, mint a sánta kutyát.

    VálaszTörlés
  6. Horváthnak mindjárt a szítás jut az eszibe, ha valaki megkérdezi tőle, hogy hol a régi ágsafa! Eszméletlen egy ember!

    VálaszTörlés
  7. Ne bántsátok az alpolgit. Abban igaza volt, hogy sokan olvassák a blogot.

    VálaszTörlés
  8. Ez az alpolgármester az a Horváth, aki egyszerre 32 helyen képviselő, + tanár a Bolyaiban, és Ócsa önkormányzatától közel havi félmilliót markol föl? No meg a többi.

    VálaszTörlés
  9. Tök mindegy, hogy mennyi pénzt vesz fel ez az alak. Csak az számít, hogy az egészet nem érti.

    VálaszTörlés
  10. Ennyi bunkót egy helyen... Folak - Te teljesen tiszta - Te vagy a vezérük, hajrá!

    VálaszTörlés
  11. Folak, mi van a személyes adataid kilopása miatti feljelentéseiddel? Letartóztattak valakit? Hova külted el a feljelentést? Persze törölni fogsz!!! De őszintén, Te minden szabályt betartó ócsai lakos, erről miért nem mondasz semmit? Még kérdezhetnék Ócsa számára ki nem írt pályázatokról is... Csendben voltam eddig, be is döglött a fórumod.

    VálaszTörlés
  12. Ja, ja!
    Fiúk, mi van a lenyúlt laptopokkal?
    És a legmagasabb illetményekkel, amit Karesz és bűntársa megszavaztatott magának?
    A szánalmas 5000 forintos nyelvpótlékot már, csak csendben említem meg.
    Nem keletkezett a városnak és az itt élőknek kára ezekből az esetekből véletlenül?
    Ez lenn az óvatosság és megfontoltság, amiről az elnökök elnöke hablatyol?

    Pitiáner intelligencia vitézek.

    VálaszTörlés
  13. A laptop-biznisz az tiszta jó szándékú üzlet volt.
    Csak ti piszkoskodtok itt vele.

    VálaszTörlés
  14. A horvátok a legnagyobb kártevői Ócsának !

    VálaszTörlés
  15. "Csendben voltam eddig, be is döglött a fórumod."
    Tévedsz!
    A fórum pótló blog, mint láthatod és olvashatod nélküled is működik.
    Ennyire nagy arcod azért ne legyen, hogy a te megjelenésed vonza ide a látogatókat.

    Az előző hozzászóláshoz annyi kiegészítés, hogy ne feledkezzünk meg Bukodi és Szűcs "úrak" tevékenykedéséről sem.

    VálaszTörlés
  16. 2011. augusztus 26. 20:11
    Szerintem nyergelj át a madenciára és élénkítsd fel ott a fórumot. Ez a blog köszöni jól van, halad. Eddig se te vitted a prímet. Folakon meg láthatóan nem találsz fogást, így csak a kínlódást látni rajtad.

    VálaszTörlés
  17. Pitiáner úr!
    A notebookok körül is "minden a megfelelő engedélyek és előírások szerint történt" ?

    VálaszTörlés
  18. Már a madenciáról is elzavarták. Ott is kavarta a kakit, hogy kiről mit tud, aztán besült, mert senkit nem hatott meg a storyja.

    VálaszTörlés
  19. Hülye kis féreg, amire a vírusirtó azonnal bejelez.

    VálaszTörlés
  20. Horváth alpolgármester megmondta: elvolt korhadva az ágasfa alja, ezért 10 millióért felújították azt. Igaz ebből már nem egy nádtető, hanem két vályogház is kijönne, de, hát ez volt a legolcsóbb. Ezt dobta a számítógép. Viszont az alapkérdésre nem válaszolt: miszerint hova lett a régi ágasfa.
    Mivel a tízmilliós házfelújítás indokának tárgyi eszköze a felújítás alatt eltűnt, vagy éppen kandallóban végezte, így a felújításra fordított pénzalapok is indokolatlanná váltak. Vagyis nincs bizonyíték a felújításra, akkor indok sincs, és ez esetben a pénz visszakövetelhető. Indokolatlan felújítás okán be kell perelni a Horváthot és vele kell visszafizettetni a rá költött közpénzt. Nehogy már az ő hülyeségeit a lakossággal téríttesse! Ennyire nem állunk jól.

    VálaszTörlés
  21. Palik után szabadon: Hová tűnt az ágasfa, hová tűnt az ágasfa!!

    VálaszTörlés
  22. Kedves Horváth Tamás! Csak nem lenyúlták az Ócsai Kisbírót?
    Egyre jobban csúsznak a lapszámok! Hol van a fizetett újságunk? Akarok olvasni Bukodiról, az Ágasházról és Folakról. Köszönöm az előzetest, de elvárom időben azt a szolgáltatást, amiért rendszeresen fizetek a jelenemmel és fejkvótámmal.
    Szeretném látni a felújítás pénzügyi elszámolását a lapban, valamint olvasni a munkásságát, hogy tulajdonképpen miért is fizetünk magának akkora összeget, és hogy ez miben térül meg számunkra. Nagyon kíváncsian várom beszámolóját.

    VálaszTörlés
  23. A Kisbírót nem az kell a fenének csak az arra szánt lóvét.

    VálaszTörlés
  24. Mi van? Napok óta kuss! Kimerült a pár betelepült okostojás? Csak nem megszerettük a vezetőket?! Vagy ez az egész csak hétvégi unaloműző szemétkedés?!

    VálaszTörlés
  25. Szomorú a hír, mert úgy hírlik az ágasfát szétdarabolták és a mester elvitte haza. Jó lenne, ha a főépítész úr gondoskodna róla, hogy visszakerüljön az eredeti helyére, helyreállítva, visszahelyezve, természetesen szakember által.

    VálaszTörlés
  26. Úgy hírlik, hogy az ágasfát szétdarabolták, és a mester elvitte. Remélem nem tűzifának. Jó lenne, ha a főépítész úr gondoskodna róla, hogy visszakerüljön az eredeti helyére, szakember által helyreállítva. A történtek után felvetődik bennem egy kérdés, biztos, hogy jó kezekben van értékeink őrzése?

    VálaszTörlés
  27. Biztos lehetsz benne, hogy nagyon rossz kezekben van a város. A helyi vezetés most szabadrablást végez és garázdálkodik a közvagyonnal. Eddig már több milliós károkozás van számlájukon. Baj, hogy a képviselők támogatják a város lerombolását.

    VálaszTörlés
  28. Miért nem azonos a blog bejegyzést mutató két szám?

    VálaszTörlés
  29. Úgy néz ki, meg van az "ágasfa", csak sajnos három darabba vágta szét a "mester", a könnyebb szállíthatóság kedvéért. Ha ez így igaz, már pedig a helyi hírek szerint szemtanú is van rá, remélem a "mester" megkapja méltó büntetését ezért a barbár, értékpusztító munkájáért. Az azért igen nagy hanyagság, vagy talán bűn, hogy a főépítész úr, aki szintén tudja a történteket, mert tudnia kéne, hiszen ő volt műszaki ellenőre a munkálatoknak, engedte, hogy ez megtörténjen egy védett műemléképülettel.

    VálaszTörlés