A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. augusztus 9., kedd

Dicséret a megfontolt nyilatkozatért ( - ki végzi Ócsán a bedőltek közül)

Elismerésemet kell kifejeznem Bukodi Károly polgármester felé, hiszen a mai nap az egyik legolvasottabb hírportálon olyant jelent meg vele kapcsolatosan, amit csak a "nagyok" tudnak.

Mint ismereté vált és itt a blogon is olvashattunk a hírről, a kormány a bedőlt devizahitelesek megsegítésére programot dolgoz ki. Ennek egyik elképzelt eleme, hogy a városunkhoz közigazgatásilag köthető Alsópakony településen hozzák létre az úgynevezett "Adós-lakópark"-ot. Mindez a médiában úgy jelent meg, hogy a kormány Ócsa városát találta alkalmasnak ennek az elképzelésnek a megvalósítására. 

Ócsa az M 5 autópályától jobbra, Alsópakony balra fekszik
 Az elképzelés, és a megvalósítás még jól is jöhet a városnak, és azon túl Alsópakonynak, hiszen míg ide a bevételt, oda fejlődést és plusz bevételt, valamint szaporulatot hozhat mindez. Bár egyes rasszista körök és furcsán jobboldalinak valló régi beidegződésű, magukat ősgyökeresnek nevező pár helybéli hangadó (lakosság elenyésző kiscsoportja,) elutasítja a szomszédba költözést és magát a betelepülést, mégis elgondolkodtató és hasznossá tehető dolog lehet ez a kormányzati mentőcsomag első köre.
Beloiannisz madártávlatban ...
Ne feledjük, hogy az első ütemben a legdrágább ingatlanokban élők kerülnek árverezésre. Ők mondhatni még jó módban élve vállalták túl magukat. Ezek az ingatlanok akár 30-40 milliós értéket képviselnek. Tehát nem kispályásak  beszorult hitelesek. Számukra Ócsa nem az idealistások közepe, Alsópakony meg nem az álmaik netovábbja. Mégis, ha ez lesz a sorsuk, és ide hozza őket az élet, akkor nem egy lumpen, semmire kellő és elvetemült fajt kell ebbe beleképzelni, hanem egy sorsát jobbítani szándékozó, egyéni sorstragédiát átélt emberek számbeliségét. Ők előbb-utóbb úgy fogják belakni és benépesíteni Alsópakonyt, ha megvalósul a kormány elképzelése, mint Ercsi a hatos mentén a görögök Beloianniszt (Besnyő, Sinatelep, Iváncsa háromszögben).

... és földközelben.
Nincs ebben semmi ördögi. A lakópark építése munkát hoz a térségbe, az energiatakarékos kivitelezés egy előremutató technikát, és alkalmazás módot jelent, ami majd talán a helyi építészetben is meghonosul, vagy megjelenik mint előremutató példa. Mindebből Ócsa jól és haszonnal léphet előre, még akkor is, ha a megkövült szírének vészjóslón vijjogásba kezdtek.
Mondom, Bukodi Károly előtt most le a kalappal, mert mértéktartón és jól reagált a médiamegkeresésre. Nyilatkozatával nem akart sem többet, sem kevesebbet mondani az eddig ismertettetnél. Nem volt hivalkodó, és nem volt célratörő. Oly annyira nem, hogy sikerült visszafogottan és higgadtan, a lehető legjobban, a város első emberként megnyilatkoznia.  

Az Indexen ez jelent meg:  "A programmal kapcsolatban megkerestük Bukodi Károlyt, a település polgármesterét is, aki nem kívánt részleteket mondani addig, amíg a programról nem születik meg a kormánydöntés."

Az Ingatlanmenedzseren pedig így:  "Ócsa fideszes polgármestere sem kívánt a kormány döntéséig nyilatkozni. Bukodi Károly az MTI-nek annyit elmondott, hogy a tárca nyilatkozata egyelőre csak szándékot mutat. Hozzátette: a tervekről folyamatosan egyeztetnek a Belügyminisztériummal."

Erre nem is tudok mást mondani, mint hogy dicséretes, gratulálok a polgármester úr nyilatkozatának és az ügyhöz való hozzá állásának.
*

Az Ócsa.blog.hu folyamatosan frissítve foglalkozik a 
történéssel, véleményezések közlése mellett.
*

2 megjegyzés: