A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. március 29., kedd

Mint nyúl a hurokban ( - csapdában vergődve)

Ócsa városának földi halandója által elérhetetlen képviselő-testületi többsége kivetette lasszóját a békésen éldegélő városlakóira a jogtiprón bevezetett kommunális adóbírsággal.

Jogtiprón, hiszen a saját maguk alkotta Szervezeti és Működési Szabályzatban foglaltakkal szembehelyezkedve, azt nem betartva a helyiek bevonása és összehívása, véleményeztetése nélkül rótták rá a helyi emberekre, a sajátjainkra a plusz terhet.  
Bírság módjára, hiszen míg ők ezt büntetlenül teszik, addig minket büntetnek és sújtanak azáltal, hogy a túlköltekezéseiket velünk fizettetik. 

Az új adó alapját a nehezen összekapart, sokak által még ki sem fizetett, jelzáloggal és banki hitellel terhelt ingatlan képezi, amit a választópolgárnak, jelen esetben adóalanynak, önmagának kell bevallania, az önkormányzat által kiküldött bevallási nyomtatvány alapján. Ez az igazi bűn, és  az ördögien gonosz büntetés.
Az adót megszavazó  (Bukodi Károly polgármester, Horváth Tamás, Buza Ernő, Dr. Gallai Zoltán, Kardos Zoltán) képviselők jóvoltából alkotott helyi rendelet alapján a jegyző figyelmeztető soraival 200 ezer forintos kiszabható bírsággal fenyegették meg az őket hatalomra juttató, és az ellenük szavazó állampolgárt, vagyis minket.
Ezzel (erőszakosan és jogsértően) kikényszerítve a lakásokba dobott önkormányzati vadászeszköz, az említett lasszó végén levő hurokba bújást. Vagyis a választópolgár/adóalany a nevezett és fent sorolt választott képviselőjük által elvártan saját maguk dugják be fejüket az őket fojtogató hurokba, hogy aztán a polgármesteri képviselők/hivatal áldozataivá válva, lerántsák azt a helyiről.

A város illetékesei ettől az adótól az általuk eltékozolt költségvetés hiányának állítólagos pótlását várják.
Összességében ebből az új adónemből 35 millió forintnyi árbevételre számítanak. 
Ezt a 35 millát a városlakóktól nyúlják le ezzel a szabálytalanul kivetett adó(hurokkal)lasszóval. 

Igazából erre az adónemre és erre a pénzre a városnak nem is lenne szüksége, hiszen a költségvetés ésszerű és racionális felhasználásával, a jobb, és az okosabb gazdálkodással nem csak tartható, hanem javítható is lenne a városi költségvetés.   
Ebben a jelenlegi adósság dologban az a leggusztustalanabb, hogy a polgármester és annak alfele csupán a javadalmazásával és a laptopok indokolatlan visszavásárlásával az új adó árbevételének közel a felét már lehívták, azaz elköltötték. Ugyanis az illetmények és költségátalányok mértéktartásával, visszafogásával, valamint a 3,2 milliós laptopozással, ahogy a helyi jobbik elnöke már kiszámolta, és bemutatta,  14 millió forintot spórolhattak volna meg a városnak.  Ugyanis ezt a pénzt a kimutatottak szerint csupán magukra és jólétükre költik. A mi befizetésünkből, az adónkból és a városi költségvetésből.
Tehát ezért a mérhetetlen önzésért, a kapzsiságért és az önmaguk jólétének finanszírozásáért kell a kommunális adó, és nem a költségvetés egyensúlyának javításáért.Ugyanis ha nem billentenék ki a költségvetést az egyensúlyából az eddigi kifizetésekkel, vásárlásokkal és osztogatásokkal, akkor most nem kéne az adóval és annak polgári 35 milliójával egyensúlyozni mindezt.

Ez a 12 ezer forintos ingatlan kvóta, a 35 milliónyi sarc a vezető tisztségviselőknek, nem pedig a városnak, vagy a költségvetésnek kell. 
A költségvetés, köszöni jól van, illetve jól lenne, ha nem költenék értelmetlen célokra, vagy önmagukra. Vagyis egyszerű a képlet: - nem szabad többet kivenni, elkölteni, magukra fordítani, mint amit rendes és tisztességes keretek közt a város bevételei elviselnek.
A kommunális adó és annak fenyegetéssel terhelt bevallatása egy olyan méltatlan húzás, egy olyan sanyargató kínzás, ami arra kényszeríti a tisztességes polgárt, hogy a fejét önmaga dugja  az önkormányzati kötél gyászos hurkába. Ez oly annyira tisztességtelen és embertelen, - hiszen szükségtelen, - hogy az ezt megszavazó képviselők nyugodtan felköphetnek a levegőbe és aláállva várhatják a visszatérő égi áldást.

Kérem az embereket, tegyék meg tétjeiket. Eljött az idő.
2011. március 31.-én lejár a kommunális adó bevallásának határideje.

Aki nem dugja a fejét időben és önként ebbe a hurokba, annak a ráruházott törvényi felhatalmazás alapján a jegyző rántja majd bele az első 200 ezres bírság fájó kiszabásával.

Ezért kérem az érintett városlakókat, hogy ne feledjék az időt és a cselekvést, valamint képviselőinek szánt imába foglalást, hogy a tavasz első perceinek élvezetéhez egy köpet erejével hozzájárulva adják meg a kellő hangulati jelet, a módot, hogy az önkormányzati munkásság elismerése mily fontos és kifejező a lakosság számára; - számunkra.
*

5 megjegyzés:

  1. Szerettem volna valami újat, előremutatót olvasni itt, dehát csak a lerágott csont van.

    VálaszTörlés
  2. Én nem is tudtam erről az adó dologról. Hivatalos értesítést nem is kaptam róla. Gondolom valmi ajánlott levélnek jönnie kellett volna nem?

    VálaszTörlés
  3. Nem nevezném lerágott csontnak a közvagyon dézsmálását. A laptop biznisz három év múlva is felháborítóan fog hatni.

    VálaszTörlés
  4. Szórólap jött szép színes, az nem elég hivatalos neked?

    VálaszTörlés
  5. Szűcs, Horváth, Bukodi !
    Ti sem vagytok különbek az MSZP-től!

    VálaszTörlés