A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. március 2., szerda

VVrtékelő - szocik a való világban

 Fokozódik a feszültség a Való Villában: a legutóbbi párbaj óta átrendeződtek az erőviszonyok.

Sötét alak a világban - (árnyjáték)

A korábban erősebbnek mutatkozó, két párbajban győztes, VV Fletó vezette klikk csúfos kudarcot szenvedett. És ahogy ilyenkor lenni szokott, kezdetét vette a bűnbakkeresés, széthúzás. VV Kati (aki a beszavazáskor a Naivaként jutott be, de sajátjai már a Rosszkislány kategóriába száműzték) ki is szállt a brancsból.

VV Attis (az Anyukák kedvence kategória egykori favoritja) nem találja a helyét; pedig hivatalosan neki kellene harcba vezetnie a csapatot. Emlékezetes: VV Fletó a nagy párbaj előtt elegánsan arrébb lépett, engedve, hogy más is "odaférjen a sikerhez". (A balhét a többiek vitték el, ő pedig védettséget élvez.) Ám közben sem pihent, nemhiába nyerte meg annak idején a Törtető kategóriát: új csapatot szervezett, és úgy döntött, megmérkőzik legnagyobb ellenfelével. A kihívás körül óriási volt a konspiráció, a bejutáshoz a Házaspár kategória győztese, VV Zsolti (civilben VV Fletó táskahordozója) testén keresztül vezetett az út. A meghívókat ő fogalmazta, de egy mondatot VV Alekosz tanácsára írt bele: "Megkérem, hogy megjelenésében is alkalmazkodjon az esemény méltóságteljes jellegéhez!"

VV Laci egy kicsit bekavart, amikor két nappal a nagy kihívás előtt kijelentette: ha VV Fletó valóban szét akarja robbantani a csapatot, az lenne a legjobb, ha kiszállna. Ha marad, alkalmazkodjon. VV Attis viszont úgy csinált, mintha nem értené, miről beszél mentora - inkább hülyének tettette magát. A kihívás mindenesetre ütősre sikeredett: eljött kampányolni VV Jenő (civilben pszichológus), VV József (udvari krónikás) és VV Rudi, előszeretettel trágárkodó gépészmérnök-író is, aki ezúttal visszafogta magát. A kortesbeszédet az Okostojás VV Pisti (exműsorvezető) tartotta, aki megvilágosította VV Fletó elméjét: VV Alekosz és VV Leonidasz helyett más görögökre, VV Neoptolemoszra és VV Philoktétészre kellene figyelnie - és megnyerné a játékot.

VV Fletó nyolcvanperces beszédet mondott, irányt mutatott (közben helyre tette VV Lacit: "Bizalmamba fogadtam olyat is, akit nem kellett volna"), és kinyilvánította, hogy nem adta fel. Azért fordított hátat a "talán még a felső középosztálynál is jobb élet nyugalmas, biztonságos világának", mert győzni akar. Arról, hogy a Való Villáért feladta volna mostani villáját, nem beszélt. 
*

8 megjegyzés:

  1. Nem tudom kivan a képen csak nem egy retardált tornatanár?

    VálaszTörlés
  2. Érdekes én már jóval előbb Alkoholeszt Horn Gyulához hasonlítottam Évát meg Lendvai Ildikóhoz legalábbis ahogy a poharat fogják.

    VálaszTörlés
  3. Nem látod, hogy mennyire idióta, mozgáskorlátozott a figura? Ez nem tornatanár, így azért nem vonaglik egy sem. Sokkal inkább polgármester ez az árnyjátékos alak, aki a választások alkalmából a szüzek szavazatáért esdekelve lejt egy paralízises táncpróbát.

    VálaszTörlés
  4. Utolsó mondatod zagyvasága lenyűgöz.

    VálaszTörlés
  5. Kell az ilyen írás, hiszen ez folyik a kertévéből, erre izgul sok embőr.

    VálaszTörlés
  6. Ez nagyon jó lett:) Király!

    VálaszTörlés