A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. március 16., szerda

Cenzúra ( - jobbszél)

Köszöntöm Magyarország elnyomott nézőit. Önök a Második Gagyi Tévé                   „Hú, de piszok cenzúra van”    című műsorát látják

Vendégünk az ismert balliberális értelmiségi, akinek a hétvégi Népszabadságban és Népszavában, valamint az eheti Magyar Narancsban és 168 Órában jelent meg hétoldalas elemzése:   „Bitang módon elnyomják a szólás szabadságát az Orbán diktatúrában”.

-  Ismertesse pár szóban ezt a mélyenszántó tanulmányt!
- Mondanivalóm lényege, hogy az Orbán diktatúrában bitang módon elnyomják a szólás szabadságát. Így tudnám összefoglalni.
- Köszönjük. Legalább látják nézőink is, micsoda értékes elméket, milyen lángeszeket szorít partvonalon kívülre a jobboldali kormányzat kirekesztő politikája. Adásunkba bekapcsolódik a BBC, a CNN és néhány nemzeti tévétársaság. Igen, most élő adásban szólhat vendégünk a világ valamennyi tévénézőjéhez. Tessék!
- Én csak annyit mondhatok: elnyomnak! Elnyomják a szavaimat, a gondolataimat. Én és a hozzám hasonlók nem kapnak lehetőséget nézeteik kifejtésére. Segítség!
- Most kapom a hírt, hogy valamennyi hazai rádióállomás e percben velünk együtt közvetíti, amint az ismert balliberális értelmiségi kétségbeesetten, utolsó erejével hörgi: Nincs szólásszabadság! Nincs sajtószabadság! Rögtön itt lesz velünk az USA és az Európai Unió elnöke, valamint az ENSZ főtitkára, akik közösen átadják vendégünknek a Rettenetesen Elnyomott Értelmiségi kitüntetést a vele járó kétmillió dollárral. Addig, úgy hallom, betelefonáló van a vonalban. Tessék!
- Jó napot kívánok. Lajos vagyok Vásárosnaményból. Én csak annyit szeretnék mondani, hogy véleményem szerint Magyarországon egyáltalán nincsen cenzúra…
- Nincs cenzúra, te szemét? Hát hol élsz, apafej? Akkora cenzúra van itt, mint ide ’Lacháza…
- …de nincsen…
- Befogod a pofád ezzel a szöveggel, te kétharmados fülkeforradalmár, vagy lenyomom a torkodon a telefonkagylót! Szóljatok a technikusoknak: ne merjenek még egyszer ilyen felforgató alakot bekapcsolni az élő adásba!

Még hogy nincs cenzúra…
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése