A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. április 14., szombat

Középpontban vagyunk polgárként Szűcs Lajosnál ( - országházi napló)

Szűcs Lajos ócsai lakos azorita az a helyi ember, aki a számos elnöki poszt betöltése mellett képes volt a FÉG Zrt haldoklása nyomán azt az emberek javára megújítani, hogy a Nagév új helyi üzemének átadásával segítse a helyiek megélhetését. Ő volt az, aki a Bolyai diákjait megszabadította a HunGast éhség utáni érzetétől és aki a hidegben nem a teljesség érzésével fűtötte be az iskolát. De értünk repült a távoli napfényes Azori-szigetekre is, ahol  ráadásul nem is érezte jól magát, miközben egy új stratégia kidolgozásán ügyködött a vele utazó külkapcsolati munkatárssal.

A Fidesz vezérszónoka a járásokról szóló vitanapon
Szűcs Lajos földink, ma is értünk, és azért dolgozik, hogy az állampolgár kerülhessen a döntések középpontjába. 

Szűcs Lajos a Parlamentben sem hazudtolta meg önmagát és lakóhelyét, amikor a járások kialakításáról beszélt. Ebben Ócsa is érintett, még akkor is, ha ezt vitanapi hozzászólásában nem hangsúlyozta. 

Szűcs doktor felszólalásaiban elmondta, hogy a cél, a jó állam megteremtése, aminek alapvető eleme az államigazgatás teljes megújulása, az állami és az önkormányzati feladatok szétválasztása. Ezért van szükség a járási hivatalok létrehozására, mert így „az állampolgár kerül a döntések középpontjába." Ezáltal megteremthető a szolgáltató állam, ami költséghatékonyabb, és ahol a hivatal az ügyfél partnere.

A járások 2013. január elsejétől kizárólag államigazgatási egységet jelentenek majd.
„A járási hivatalok legfontosabb feladat a megyei szintnél alacsonyabb szinten intézendő államigazgatási feladatok ellátása lesz." A cél, hogy 2013 végére az okmányirodák helyett kormányablakok legyenek és az emberek könnyebben, gyorsabban intézhessék az ügyeiket.

A legalsó helyi szintek kialakítása a 2010 tavaszán kezdődött folyamat végét jelzi. Az átalakítást úgy kell végrehajtani, hogy az ügyfelek ebből semmit ne érezzenek az átmenet alatt - jelentette ki Szűcs Lajos.

Akinek a leírtak nem elég, annak ajánljuk figyelmébe a képi anyagot, ahol végighallgathatja Szűcs Lajos taglalt beszédét.


*

13 megjegyzés:

 1. Inkább a cirkuszban kellene fellépnie, oda való.

  VálaszTörlés
 2. Folak már megint rosszul fogalmaz. Országházi naplót írt tévesen, holott helyesen országházi taplóról szól a beszámoló.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez nem a névtelen önjellemzések fóruma!

   Törlés
  2. Nem ez valóban nem, hanem a nevesítettek bemutatása.
   Különben a hír is állja a helyét.

   Törlés
 3. A nagy emberrel kapcsolatosan, csak negatív hírek jelennek meg. Van egyáltalán pozitív érdeme munkásságának? És teszi mindezt a mi pénzükön.Szerintem jogos a negatív kritika, még abban a formában is, ahogy itt megjelenik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mielőtt a "mi pénzükről" beszélsz, fizesd be az adókat fo-lakkal együtt!

   Törlés
  2. Elsőnek talán fizesse be a bűzös Bata, és csak aztán jusson eszedbe a lakosság!

   Törlés
  3. Miért nem jössz ide és kéred el személyesen?
   Igaz piával nem tudunk szolgálni mert veled ellentétben mi antialkoholisták vagyunk.

   Törlés
  4. A Bata nagyobb falat, könnyebb emberkedni a lakossággal.

   Törlés
  5. Névtelen Apr 15, 2012 04:59 AM

   Honnan veszed, hogy én nem fizetek adót? Magadból indulsz ki, vagy a csak a helyi vállalkozások és a polgármesteri hivatal kapcsolatát ismerve ez jut eszedbe elsőre?
   Én nem egy magának mindent megengedhető vállalkozás vagyok. Nem tehetem meg azt amit a FÉG és Bata, mert engem a Jegyző, magánszemélyként azonnal 200 ezer adóbírsággal sújt. Ócsán csak a menő vállalkozók engedhetik meg maguknak, hogy nem fizetnek. Javaslom kapirgál ott, vagy a bérbe vett tornacsarnok és a jegyző házatáján, ha pénzt akarsz keresni. A kutya ott van elásva.

   Törlés
 4. Hogy legyen miből laptopot venni...

  VálaszTörlés
 5. De szépen beszél ez a jó ember, érdemes hallgatni lefekvés előtt.

  VálaszTörlés
 6. ő sem alkoholista, csak félre van ismerve:)

  VálaszTörlés