A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. március 12., szombat

Veszély ( - jobbszél)

Nyugat-Európában kitört a pánik: antidemokratikus, szélsőséges, uszító erők kerültek hatalomra Magyarországon. Pedig Európa végtelen türelemmel figyelt eddig keletre. Megértőnek bizonyult, ha magyarokat vertek Szerbiában vagy Szlovákiában. Az új demokráciák gyermekbetegségének tulajdonította, ha az anyanyelvhasználatáért megbüntették a polgárokat. Mit sem aggódott, amikor posztkommunisták békés tüntetők szemét lőtték ki. Most azonban csakugyan veszélybe került a béke, a biztonság és az európai értékek. Minderről a leghitelesebb személyek számoltak be a nemzetközi sajtóban.

Konrád György szerint a fasizmus már nem is lopakodik, hanem ugrik „Olyan diktatúra készülődik itt, amikor az ember a saját sógorától sem lehet biztonságban. Aki nem áll be a sorba, nem kaphat berlini ösztöndíjat, talán még útlevelet sem.”

Bolgár György a szólásszabadság vesztét vizionálja: „Ellenőrizni fogják a vonalakat. Akik a kormányt bíráló szöveget mondanának a betelefonálás alkalmával, azokat eleve törli a rendszer. Ezentúl az ország problémáit csak Orbán Viktorral és családtagjaival tudom megbeszélni. Hát milyen műsor kerekedik ki abból?”

Gyurcsány Ferenc, a talpig demokrata államférfi is nyilatkozott nyugati lapoknak: „A Fidesz- kormány hazudni fog reggel, délben meg este. De ez még hagyján! Ha majd az emberek jogos felháborodásukban az utcára vonulnak – mert ezzel a kormánnyal nem a Parlamentben kell tárgyalni, hanem a barikádokon –, a szemüket fogják kilőni, mert semmitől sem riadnak vissza. Államosítani fogják a gyárakat, ami tulajdonképpen privatizáció a maguk számára; hiszen ők az állam.”

Medgyessy Péter szerint félő, hogy hajdani ügynökök kerülnek fontos pozíciókba, Funar és Slota a magyar kormány nacionalizmusával riogatott. Nem kizárt, hogy a magyar EU-elnökség idején visszaáll a királyság, restaurálják Nagy-Magyarországot, és Károly Róbert aranyforintja lép az euró helyébe.

Valóban, mindezeknek nagy a valószínűsége, állapítják meg tekintélyes elemzők.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése