A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. február 10., csütörtök

Megjelent a Jobbik hírlevele

Folyamatosan érkezik a postaládákba a Jobbik helyi szervezetének Hírlevele.





Nézze, várja, és ha még nem kapta meg keresse, mert viszik.
Ha elvitték, akkor kérje a szomszédtól.

*

24 megjegyzés:

  1. Nem várom, ne érkezzen.

    VálaszTörlés
  2. Mondd a címed, neked nem dobunk be!

    Egyébként csak ma délután több telefont is kaptam, amiben Ócsaiak jelezték megkapták a Hírlevelet, sok sikert szeretnének kívánni és örülnek, hogy valaki végre le meri írni ezeket is.

    Nem Jobbik szavazók, ez is kiderült...

    VálaszTörlés
  3. Szerintem kár volt pártvonalra tenni ezt a blogot.
    Sok értelmes dolog megjelent itt ami támogatható.
    Viszont személy szerint soha sem szavaznék/szavazok a jobbikra.

    VálaszTörlés
  4. Ebben igazad van.

    Egy dolgon azért mégis érdemes elgondolkodni, mi a különbség abban, ha valaki ezt párttól függetlenül vagy Jobbik szimpatizánsként, esetleg Jobbikosként írja?

    Mi az, ami miatt "soha nem szavaznál a Jobbikra?"

    VálaszTörlés
  5. nekem a feketénfehéren nagyon tetszett

    VálaszTörlés
  6. Bogi! Köszönöm, hogy megtiszteltél figyelmeddel, véleményeddel, és hogy mindezt közre adtad.
    Számomra fontos, és értékes visszajelzés ez.
    A felvetéseddel kapcsolatosan pedig az alábbiakat szeretném megosztani veled.
    Ez a blog nem kötődik egyetlen párthoz, szervezethez sem. Létrejötte olvasható a főoldalon lent, de lapozgatva is fellehető a történet. Örülök, ha érdekeses, máshol nem olvasható dolgokkal tudunk szolgálni, és ha ezért érdemes ide benézni. Ezt szeretnénk továbbra is biztosítani, még akkor is, ha ez sok embernek, érdekcsoportulásnak nem tetszik. Ezért sok illetlen, vagy nem ide való bejegyzés, kötekedés, személyeskedés is bekerül az értelmes hozzászólások közé. Ez azért van, mert a leírtakat máskülö9nben nem tudják kikezdeni, így marad a személyem, és a blog. Ez egyben azt is jelenti, hogy hitelesek vagyunk, igazat írunk, ha kell, tudósítunk. Ebben a szellemben szeretnénk maradni.
    Ami a válaszodban nehezményezett pártvonalra utalást illeti, arról azt gondolom, hogy azért írtad, mert a Jobbik hírlevelének megjelenésére hívtam fel a figyelmet. Igen, ez így van. Az egy hírlevél, amivel sok fáradtságos munkaórát töltöttek emberek azért, hogy eljussanak a városlakókhoz. Az nem egy fizetett és legyártott sajtóorgánum, hanem a köztünk élő emberek munkássága. Még akkor, is ha a Jobbik helyi szervezete intézte és ő jegyzi. Ettől és még nem léptem be a pártba, ahogy más politikai szervezet tagja sem vagyok. Függetlennek tartom magam ebből a szempontból. A választásokon azonban részt vettem és természetesen mindig éltem szavazati jogommal. Ezzel jeleztem azt is, hogy van véleményem, és irányvonalam, de az nem pártvonal. Még azt azért kérlek vedd figyelembe, hogy a Madencia kettős keresztállításáról ugyanúgy beszámoltunk, mint az önkormányzat lapjának megjelenéséről. Szerintem ez, és ezek csupán tudósítások, hírértékű anyagok, még akkor is, ha azt teszem mellé, hogy fogadják érdeklődéssel, vagy nézzék, és várják. Az Ócsai Kisbíró esetében sem volt ez másként A keresztállítás ügyében sem. Az pedig, hogy bizonyos események pártokhoz köthetők, azzal nem az én, vagy más kötődését bizonyítom. Ha az MSZP, vagy az LMP, netán az SZDSZ tenne valami olyat, ami érdekes, megütköztető, vagy rendellenes, akkor arról is írnánk, minden bizonnyal, függetlenül a pártoktól. A keresztény, a református, vagy egyéb felekezet eseményeit is közre adnánk a nélkül, hogy egyikhez, vagy másikhoz tartoznánk.
    Így adtunk számot az evangélikus imaház megújulásáról. Szóval, mindezt azért írom most, hogy azért, mert egy fejlécet leközlünk, azzal még nem a párthoz tartozást propagáljuk. Azért, ha egy Fideszes bűnt követ el, és erről beszámolunk, akkor azzal még nem a párt ellen teszünk. És így tovább. Nem is folytatom. A pártok maguk döntik el, hogy mit vállalnak fel, és mit nem. Mihez adják a nevüket, és mit engednek meg tagjaiknak. A pártpolitikus mindig a mögöttes politikai csoportosulását is megtestesíti. Ezért és a rossz hírért nem a hírhozót kell elítélni, hanem inkább azt a cselekményt, amit kirívóan, vagy az elvárttól eltérőn tesz. A pénzszórás, a hibás gazdálkodás, vagy bármilyen jó-rossz cselekedet ugyanúgy nem lehet sem északi, sem déli, mint ahogy az igazság sem jobb és baloldali.
    Remélem sikerült kimerítő és meggyőző választ adnom a felvetésedben foglalt kételyre, felmerülő csalódásra.
    Persze mindettől függetlenül nekem is van hitem és érzelmem, egyéni véleményem, stílusom és hibám, ahogy esetleg másoknak is, még akkor is, ha ezek nem mindig találkoznak. A blog talán ezért nem egysíkú, bár ha egy oldalon sok a turpisság, akkor hajlamosak azt hinni egyesek, hogy azt az oldalt szapuljuk. Pedig csak ott több az érdekesség, vagy a furcsaság. A hírek, az események nem válogatnak, ahogy jönnek, adódnak, úgy változik a bejegyzés, és alakul hozzá a vélemény. A magaslabdákat a teniszben is leütik. Ha sok ilyen van, akkor azokat rendre felhasználjuk, függetlenül attól, hogy honnan adódik, vagy ki rontja. A város, és a helyi ember, a városlakó fontos számunkra.
    Igazából csak egy űrt szeretnénk betölteni és a város jobbulását képviselni.

    VálaszTörlés
  7. Már megint a stilus:)

    VálaszTörlés
  8. Paraszt mit nem értesz? Fo-lak nagyon korrektül és normálisan adott feleletet Boginak. Ők legalább nevesítik magukat, nem úgy mint a Tomi, aki csak a háttérből, a nyílt színt kerülve hevíti a kokszot. Stílustalan paraszt vagy így is. úgy is.

    VálaszTörlés
  9. ne már még felelős szerkesztő is van! legalább figyelhetett volna, hogy egyenesen rakja be a fénymásolóba a papírt! lejt egy kicsit a szöveg!
    már csak azt szeretném tudni ez miért is éri meg nektek?

    VálaszTörlés
  10. Szerintem a kiadvány rendben van. Teljesen normális. Örülj, hogy foglalkoznak az ügyes-bajos dolgainkkal, közös gondunkkal, és hogy egyre többen odafigyelnek az önkormányzat munkájára. Ezzel teljesedik és válik elfogadott közkincsé a demokrácia.

    VálaszTörlés
  11. A lejtés a Bukodi és az Önkormányzat munkályát szimbolizálja. A fénymásoló márkája esetleg nem okoz problémát?

    VálaszTörlés
  12. Azt is az önkormányzat csinálja?

    VálaszTörlés
  13. Nem,ők semmit nem csinálnak.Laptopokkal seftelnek.

    VálaszTörlés
  14. Azok nem ők.
    Az a Cfutár.

    VálaszTörlés
  15. nem tudom kedves fo-lak, hogy egyről beszélünk-e! amit a kezemben tartok az egy félbe hajtott a4-es amelynek rossz a minősége, rossz a nyomtatás, és nagyon el lett rontva a sokszorosítás is! újat nem tudtam meg belőle ott is csak ugyan azt fújjátok! majd még négy év múlva is csak a laptopokkal fogtok foglalkozni és a szoba festéssel!

    VálaszTörlés
  16. Igen, arról a félbehajtott A4-es, fénymásoltról van szó.
    A minősége hagy némi kívánnivalót maga után, de hát ez van. Egyelőre erre futja.

    Neked lehet, hogy unalmas a téma, de a fórumozók kivételével más még csak nem is hallott róla. Mivel ti ezekkel nem dicskedtetek a Kisbíróban, így megtesszük mi. És hogy megéri-e? Az jelen esetben teljesen mindegy, bár tudom, ti mindent csak és kizárólag siker orientáltan végeztek.

    VálaszTörlés
  17. Sikerdij orientáltan. Nem mellesleg, ti meg az adófizetők pénzét fújjátok(meg). Ők, mármint az A4-es létrehozói saját pénzből gazdálkodnak ellenben azzal,aki a népét herdálja.

    VálaszTörlés
  18. Meg azzal baromarcú,hogy mondatot nagybetűvel kezdünk.Add le a géped és húzzál keresni tisztességes munkát.Akkor majd megtudod,milyen az,mikor a te pénzedből érzik jól magukat ilyen senkiháziak,mint te.

    VálaszTörlés
  19. Te mit tettél ezért a faluért?

    VálaszTörlés
  20. Azért még semmit,csak magáért,azt is a "város" pénzén.

    VálaszTörlés
  21. te idétlen, ha már a szövegszerkesztésről okoskodsz, akkor legalább ismerd a szabályokat! személyeskedni tudsz, de azt is tanuld meg, ha írás jelet teszel, akkor utána szóköz van!
    nem tudom kedves Péter, hogy honnan veszed, hogy lenne valami közöm a kisbíróhoz! attól még, hogy nem vagyok veletek az nem azt jelenti,hogy az ellenségetek lennék! meg ki az a ti?
    mivel az előző kérdésemre nem kaptam választ felteszem még egyszer: miért éri ez meg nektek! vagy csak drága hobbi ez számotokra? ja és a kérdésre nem illik kérdéssel válaszolni, ha már ennyi jó nevelt van itt!

    VálaszTörlés
  22. Az hogy drága az egy dolog.
    De a Kisbíró sincs ingyen.

    VálaszTörlés
  23. és csodálkoznak a kedves "hozzáértők" odafentről, hogy miért nagy a hang a laptopok kapcsán, amikor már az ingyen lap is drága

    VálaszTörlés
  24. A visszajelzések alapján azt gondolom megéri.
    Egy ilyen Hírlevél elkészítése és sokszorosítása nem drága, bár így a minőség rovására megy. Csak egy kis összefogás kell hozzá!

    VálaszTörlés