A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. február 6., vasárnap

Még egyszer a Kisbíróról

Az Ócsai Kisbíró januári számának ebbéli megjelenítése súlyosan minősíti mindazokat, akik ezt a címlapot megalkották ill. jóváhagyták. 

Ez súlyos nagy-közösségi sérelem akkor is, ha a szerkesztők tudatosan, a következményeket semmibe véve követték el tettüket, és akkor is, ha nem visszaélésből, hanem szakszerűtlenségből.


A címlapon a fontos helyi történések, beszámolók és események helyett a két szerkesztő képe és bemutatkozása, önmeghatározása szerepel. Ez a két téma uralja a lap külsejét és tartalmát.
Ezen közlésmód, s különösen a címlap súlyosan sérti Ócsa értékeit, megítélését és a helyi érdekeket, s magát az olvasót, akinek a lapszám készül.
Tisztességes, elemi szintű képzettséggel és erkölcsi érzékkel bíró publicista, és szerkesztő ilyen hibát nem követhet el, mert ezzel kizárja, s esetünkben ki is zárta magát az objektív szerkesztői társadalomból, az ócsai jobb érzésű emberek közösségéből.
Az ügy súlyát még nyomatékosabbá teszi az a körülmény, hogy a kérdéses lapszám az önkormányzat adófizetők által támogatott költségvetéséből, a helyi emberek támogatásával készült, figyelembe véve azt a tényt is, hogy a Kisbíró az önkormányzat és nem az újságírók havi lapja. Az Interneten már két-három fórum is foglalkozik a közreadott tartalommal. 

Várjuk a közpénz kezelőinek megfelelő intézkedését és állásfoglalását.  
*

12 megjegyzés:

  1. Mi köze van két örkényinek az ócsai közélethez?
    Hol volt ez kihirdetve,hogy a régi nullák helyett újabb nullákat keresnek?

    VálaszTörlés
  2. Ezt most leltem a madencián.

    kulcs 2011-02-06
    19:41 #448
    Ez egy válasz charlie #442 hozzászólására.

    Van olyan, hogy nem egy csónakban evezünk. De én legalább evezek, míg ti még mindig a laptopon rágódtok, gondolom még évekig. Ha meg nem vettek volna laptopot, ott lenne a közvilágítás, ha az se, akkor meg a kátyúk. Ha azokat is betömetik, akkor meg rossz helyen van az egészségház. És ha mindenben igazatok is lenne, mi is az eredmény?

    Én úgy látom, hogy városunkban nem csak a maximális illetménnyel, a laptopok beszerzésével, az utak hibájával, kontra kommuniális adó bevezetéssel van gond, hanem az emberekkel, azok gondolkodásával, hozzáállásával.

    Ha épeszű lakosként nem fogja fel valaki, azt amit egyszerű háziasszonyként mindenki tud, hogy az egyik oldalon magunkra pumpáljuk a pénzt és csak költekezünk, kontra megszorításokat vezetünk be, akkor ezt a gombócot a normálisabbja nem nyeli le szó nélkül.

    Kedves Charlie ne mentegesd a bukásra ítélt polgármester haverod, mert előbb-utóbb magával ránt. Ha a szart felrakod a polcra, mindjárt lekvárnak érzi magát.

    VálaszTörlés
  3. Alakul!

    kulcs 2011-02-06
    20:08 #450
    Ez egy válasz amarna #443 hozzászólására.

    Már megint a partvonalról kívüli bekiabálás! A midig feltételes mód! Ne reménykedj, a jobbik soha nem kerül olyan helyzetbe, hogy bárkit is letaszíthatna! Ahhoz hitelesség és nem nagy hang kell!

    "a jobbik soha nem kerül olyan helyzetbe, hogy bárkit is letaszíthatna! Ahhoz hitelesség és nem nagy hang kell!"

    Ahhoz képest a Mádencia nevében K.Károly mindig a Jobbik képviselőjét hívja vendégsébe, meg igeosztásra. Azttán az is érdekes, hogy a Fidesz ezt nem vállalta most be, csak a választások előtt, hiába az állítólafgos jó kapcsolat.

    Most az itteni fideszesek sem segítenek abban, hogy a képviselőjüket lehozzák egy megbeszélésre a tekébe. Ez esetben nem kéne nektek védelmezni őket, mert saját kútfőből merítve elmesélhetnék a történetüket kocsiról, pénzről, adóról és miegymásról amit jónak tartotok.

    VálaszTörlés
  4. Kell nekünk ennyi blog? Ahogyan látom a közönség ugyan az. Sorsoljuk ki melyik maradjon, aztán mehet a játék!

    VálaszTörlés
  5. Itt hírek is vannak, a Mádencián meg semmi...

    VálaszTörlés
  6. Ha neked nem kell ennyi blog, akkor mondjál le valamelyikről.

    VálaszTörlés
  7. Kell nekünk ennyi tiszteletdíj?

    VálaszTörlés
  8. Nem, nekünk még a két azt felvevő sem kell.

    VálaszTörlés
  9. Ezerrel a blog, mint az újság 500 ezerért!

    VálaszTörlés
  10. Már nem találtak Ócsán két hithű-fidesznyiket?

    VálaszTörlés
  11. Bár nem Ócsán lakok, de itt dolgozom. Szerintem ez a hozzáállás elkeserítő.

    VálaszTörlés
  12. Még szerncse,hogy nem itt "lakok"!/laksz.

    VálaszTörlés