A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. február 7., hétfő

Így is lehet ( - nekünk nem így, nem e-szerint kéne?)

Dunaharaszti - Február 14-én, 17 órai kezdettel közmeghallgatást tart az önkormányzat képviselő-testülete a művelődési ház nagytermében, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár.

A közmeghallgatás hagyományosan Dr. Szalay László beszámolójával veszi kezdetét, ekkor a polgármester felvázolja a város pénzügyi helyzetét, felsorolja a 2011. évi költségvetés céljait, annak prioritását, a rendelkezésre álló pénzügyi kereteket. Ezt követően lehetőség nyílik arra, hogy a megjelent dunaharaszti polgárok hozzászóljanak a hallottakhoz, vagy kérdéseket tegyenek fel.

*

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló - többször módosított - 17/2007. (XI.6.) sz. rendelet  46. § (1) bekezdés b) pontjában rögzített rendelkezés szerint lakossági fórumot kell(ett volna) tartani.

A  PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL szerint:
,,A polgármester a lakosság széles körét, jelentős rétegét érintő előterjesztés (kivéve ármegállapítás) megtárgyalása előtt köteles kikérni a lakosság, a társadalmi szervezetek véleményét.  

*

9 megjegyzés:

  1. Mélységesen felháborított Ócsa Önkormányzatának szórólapja . " Tájékoztató magánszemélyek kommunális adójának bevezetéséről " mi szerint, évi l2.000,-Ft/év ingatlanonként. Azért háborgok, mert a FIDESZ teljes mértékig ellenezte az ingatlan adó bevezetését aminek Én kis keresetű ember nagyon örültem, először is mert fizettem már épp elég adót, amikor megvettem 15 évvel ezelőtt ezt a házat. Most pedig Ócsa Képviselő testülete úgy dönt, hogy fizessek. Csak azt nem kérdezi meg, hogy miből?! A havi bruttó keresetem 89.000,-Ft/hó. Egyedül élek a gáz, villany, víz számláimat is csak úgy tudom rendezni, hogy 1-2 hónappal eltolom. Ócsa Képvizelő testülete ne döntsön az Én vagy más pénztárcájára, mindenféle fizetés dolgában előbb hívjon össze egy lakossági fórumot, ahol az érintettek, jelen esetben az ócsai polgárok is elmondhassák a véleményüket.A Liszt Ferenc utcában ahol lakom 15 éve nem tudják, inkább nem akarják megoldani a víz elvezetést. Tavasszal hármunk házát veszélyeztette a víz, polgármester reakciója az volt, hogy oldjuk meg az árok szivattyúzását, az üzem anyagot kifizetik, ha viszünk áfás számlát, mert az önkormányzatnak nincs szivattyúja. A szomszéd adta a szivattyút, meg ki hogy tudott úgy segített, számlát vittük az üzemanyagról amit kb. másfél órás tanakodás után nagy nehezen kifizettek. Kérdem Én mire fizessek évi 12.000,-Ft-ot. ha az önkormányzat nem képes semmit tenni évek óta annak érdekében, hogy három családnak ne kelljen egy nagyobb eső után rettegni?! Vagy például itt a nagy hó Ócsán egyetlen hó kotrót nem lehet látni, pedig állítólag valaki felveszi ezért is a pénzt! Nagyon jó lenne ha Ön mint ócsai lakos a közel jövőben össze hívna egy fórumot, és meg hallgatná az itt élő embereket, mert bizony nagy hiányosságok vannak itt, és biztos vagyok benne, hogy nem csak Én háborodtam fel ezen a szórólapon hanem nagyon sokan. Ez a hely nem nevezhető városnak, csak a polgármesteri hivataltól a templomig. Elnézést kérek egy kicsit hosszúra sikeredett a levélem, megpróbáltam az indulatomon úrrá lenni és nő maradni,mert ez egyszerűen felháborító ami itt folyik.

    VálaszTörlés
  2. Ócsa kommunális adót vezetett be, ami nem egyenlő az ingatlan adóval! / Az "Én" nagybetűvel írása pedig, meglehetősen visszatetsző!/ Látom, megaszólalt a NÉP hangja. Eddig ez hiányzott! Újabb muníció a demagógia folytatására. Gratulálok fo-lak.

    VálaszTörlés
  3. Nyugdíjasként két beteg (és mozgásképtelen) szülőt ápolva érdeklődtem, hogy az adómentességet hogyan érvényesíthetném.

    Válasz: le van százalékolva?
    Nem mert nyugdíjas, mozgásképtelen, súlyos beteg.
    Az nem érdekel. Le van százalékolva?
    Nem.
    Akkor nem jár a kedvezmény.

    Jó akkor gondolom majd a polgálmester kap új laptopot belőle.
    Nem tudok róla.
    Én meg tudok. Költse a polgármester a koporsójára.

    Éz ócsa 2011

    VálaszTörlés
  4. Most olvasom:

    N a p i r e n d i j a v a s l a t :



    1. Tárgy: A KKK KÖZL-BIZT-2010 Az országos közutak átkelési szakaszain a forgalom csillapítására, a gyalogosok védelmének növelésére, a járművek sebességének csökkentésére alkalmas beavatkozások társfinanszírozása című pályázaton részvétel. (szóbeli előterjesztés)

    Előadó: Bukodi Károly polgármester


    Mit akar ez az idiót lassítani a közlekedésen?
    A kátyuk miatt már eddig is lépésben lehet csak közlekedni.
    Néhány helyen a földutak már jobban járhatóak.

    VálaszTörlés
  5. Már megbocsájtson a 20:11-kor Névtelen hozzászóló, de valamit félreért.
    Én sehol nem állítottam, hogy ingatlanadót vezetett volna be az önkormányzat, bár az ingatlan az alapja a fizetési kötelezettségnek.
    Rám nem vonatkoztatható az írásában foglaltak, kérem olvasson és következtessen figyelmesebben.
    A névtelen bejegyzést tevők tábora széles, ha nem jegyzik szignóval, vagy bejelentkezéssel magukat, akkor nem azonosítjuk. Az utalás egy más valaki jegyzetére vonatkozhat.

    VálaszTörlés
  6. hm... számoljunk egy kicsit! van egy kedves nyugdíjasunk, akinek vannak nyugdíjas szülei. mivel Ők nincsenek leszázalékolva kb 70 év felett lehetnek! tehát akkor alanyi jogon jár a szülőknek az adómentesség! amennyiben a gyermek ingatlanáról van szó, akkor miért is járna az adómentesség? már csak az a kérdés, hogy hány ingatlanról is van szó?

    VálaszTörlés
  7. Hajrá folak!Osszad öket.Eddig úgy loptak,hogy senki nem szólt érte.Ez bassza a csőrüket.

    VálaszTörlés
  8. Hát megint a stílus...

    VálaszTörlés
  9. És, hogy megvannak most emiatt sértődve. Nem ehhez vannak szokva.

    VálaszTörlés