A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. február 27., vasárnap

Köszönöm, jól vagyok ( - és a kedves városlakó hogy érzi magát)

Az utóbbi két hétben elmaradtam a munkáimmal, és a blogra sem tudtam elég időt fordítani. 
Évek óta nem voltam még ilyen rosszul, mint ahogy a napokban. Nem is a láz, és a hányás, hanem azután következő napokban a folyamatos gyomor- és légúti panaszok, a köhögés, a szédülés és a fejfájás együttesen megtették a hatást, hogy ne tudjak kilábalni a fekvésből. Most az antibiotikumnak vége, ahogy a fekvést is feladtam ma estére, de a tünetek és a szövődmény itt libikókázik a szervezetemben.
Sajnálom, hogy a héten több fontos eseményen a leírtak okán nem tudtam részt venni.  Lett volna miről szót váltanom Dabas megbízott rendőri vezetőjével, Kocsis Istvánnal. Sajna ez elmaradt, más meg nem tette meg helyettem. Ugyanis nyilatkozatából majd kiderül, hogy milyen jó a közbiztonsági helyzet, de hát ezt mondja a madenciásnak,  (minden ilyet támogat,) vagy a szódásnak, akinek elvitték a japán lovát.  De dicsérhetik a rendőrséget a szabadidő központban is, onnan csak egy fényvetőt vittek el a szorgos kezű tolvajok, míg a két helyi rendőr, meg a közel nyolcvan faluvédő-polgárőr a biztonságunkon munkálkodott.
Még jó, hogy ennyien vannak, és dolgozva óvják hétköznapjainkat, mert különben még a polgármesterünket is ellopnák alpolgármesterestül- laptoposrtúl, mint a mesében. Még szerencse, hogy így ezzel a statisztikával és bűnesetekkel együtt is 14-15 %-al csökkent a bűnesetek száma Ócsán.  Mi is lenne, ha még ennyin sem védnék a várost és annak javait. Ha így haladunk a javulás útján, akkor jobb lesz elgondolkodni azon, hogy a sok jól értesült mit mond a csendes kocsmák mélyén este 22 óra után, hiszen mint kiderült ott sem zajongnak, és fogyasztanak több alkoholt, mint a privatizált tornateremben.  Fel is voltak ugyanúgy háborodva ebéliként, amikor a nyitva tartást akarták megcsonkítani, mint a labdajátékokon túllépő tornatanár kapcsán, mert az iskola ebből származó károkozását firtatták.  A sorolt veszteségeken túl, ismerve Ócsa város képviselő-testületének semmi sem drága hozzáállását, vajon most ismét hány milliót fogunk még kiköhögni kártérítésként, mert a tornateremet nem rendeltetésszerűen, funkciójának megfelelőn használják a város nagyjai?  Most én is csupán azt kérdezem, amit Moldován Ágnes is leírva tett, hogy „nem lehet mindenkit egyformán büntetni egy valóban problémás hely miatt”.   
Szóval, míg a városi állapotok nem javulnak, én  azért addig gyógyulok. 
*

10 megjegyzés:

  1. Egyszerüen, szánalmas.

    VálaszTörlés
  2. Madarat tolláról, ócsai képviselőt laptopjáról.
    Igaz, Horváth Tamás?

    VálaszTörlés
  3. a tárgyilagosság kedvéért az nem fényvető volt!

    VálaszTörlés
  4. Nem, hogy örülnél, hogy foglalkoznak vele, még kritizálsz is. Szerinted a reflektor az nem fényvető? Nos ettől még nem fogtok előrébb lenni.

    VálaszTörlés
  5. Amennyiben a rendőrökön, vagy a polgárőrökön múlik, nem lesz meg a lopott holmi.

    VálaszTörlés
  6. a tárgyilagosság kedvéért nem reflektor volt és nem is fényvető! ezeket a dolgokat otthon használod!

    VálaszTörlés
  7. Nem is annyira az a gond mi volt, hanem, hogy elvitték. Itt délután négy után megáll az élet. Nincs rendőr, nincs közterületes, mert letelt a munkaidejük. Persze ez nem az ő hibájuk, de elég gáz.
    Kiváncsi lennék, mi van a rendszámfelismerő rendszerrel. Nagy a csend körülötte.

    VálaszTörlés
  8. Én inkább azt nevezném szánalmasnak, mikor a Bukodi bejelentkezett az ötezer forintos nyelvpótlékáért.

    VálaszTörlés
  9. Jobbulást fo-lak.Csak nem a helyi mutyizásba betegettél bele:)

    VálaszTörlés
  10. Igazatok van. Nem kell foglalkozni azzal, hogy ellopták azt a micsodát. Szarni kell rá, ahogy mindenki teszi. A lényeg csupán az, hogy pontosan írjátok körbe, hogy mi a szart vittek el. Nem fényszóró, nem fényvető, akkor mi? Felhő pászta? Na ez a pontos meghatározás? Vagy az a fontos, hogy lopnak mindent a super yard, meg a polgárőrség nyolcvan tagja ellenére, és közben mindenki elégedett. Úgy látszik hülye lakoshoz hülye köztisztes is jár. Ezért nyerhetett a Bukodi, a Horváth és a társai választásokat. Ezért tart ott ez a porbafingó város, ahol az idétlen polgárainak igénytelen, színvonaltalan környezete is. Vagyis a fővárostól 25 kilométerre, de a józan észtől, a normális gondolkodástól fényévnyire.
    Lophat itt bárki büntetlenül, csak tényszerűen, pontosan határozd meg, mi volt az. Mert a hülyéknek csak ez számít. A többi nem fontos.

    VálaszTörlés