A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. február 10., csütörtök

Kínában mutatkozik be Pest megye ( - vajon ki utazik narancsországból a mandanirok földjére?)

Pest megye testvérrégiójában, a Kínában rendezendő Csungking városi kertművészeti expón mutatkozik be ősszel Pest megye. 

Kína legelismertebb ilyen jellegű rendezvényét, csaknem húsz éve rendezik meg az ország különböző városaiban. A szervezők mintegy 120 kiállítóra számítanak idén szeptemberben. 
Az eredetileg a kínai városok közötti együttműködés előmozdítását szolgáló kiállításon néhány éve már külföldiek is részt vesznek, ezért kapott meghívást Csungkingból (chongqing)  Pest megye is. 

Csungking város kiemelt figyelmet fordít a Pest megyével kialakított kapcsolatok fejlesztésére és ápolására, s úgy vélik az ősszel megnyíló kertművészeti kiállítás jó lehetőséget kínál Pest megye és Magyarország állandó bemutatkozásához.

*

Igen dicséretes, hogy a pénzügyi hánnyal küszködő Pest megyei önkormányzat vezetése a magyar teniszsport után a kínai kertművészeti expón is képviseltet minket.

Most már csupán az érdekelne, hogy Szűcs elnök személyesen fog e megjelenni a képviseletünkben, vagy netán más személyesíti meg eme nagy fontossággal bíró eseményen  (megyei) városunkat?
Aztán ha már megyei szinten képvisel minket a mi Lajosunk (Ócsáról), akkor csupán meg az érdekelne, hogy az ottani kertművészeti ismérvet mikor ültetik át kisvárosunkra, hogy e táj is szépüljön és virágozzon, mint a testvérvárosi kapcsolat.

*

6 megjegyzés:

  1. Az ottani ping-pong szövetség elnöki tisztségét,még be lehet tölteni.Persze,csak megfontoltan és különösen óvatosan,mert ügye az idei évet egyértelműen ez jellemzi.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem Szűcs Úr viszi magával a Horváth Tamást, elvére megyei képviselő, ő úgyis volt már a Pekingi olimpián, jó lessz kína szakértőnek.

    VálaszTörlés
  3. Lajos is hazajár már Kínába...

    VálaszTörlés
  4. A megyei önkormányzatnak is ki a valaga, csődközelben, de Kínában kertészkedni van pénz!
    Szégyeneljék magukat.

    VálaszTörlés
  5. Nem "mandanirok" földje,hanem MANDARINOK...
    Legyünk már pontosak kérem,ha egyszer egy finom gyümölcsről van szó :))))

    VálaszTörlés
  6. a politikában is megforduló közszereplőtől többet várok el, mint egy mezei állampolgártól

    VálaszTörlés