A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. február 27., vasárnap

Interjú ( - Jobbszél)

- Hogyan értékelte a szocialista párt, hogy egyéniben csak eggyel több körzetet tudott megnyerni, mint Molnár Oszkár, pedig õ a másik 175-ben el sem indult?
- Az MSZP már régóta szorgalmazza a kisebb parlamentet, amiről most a Fidesz azt hiszi, hogy feltalálta a spanyolviaszt. Valójában az 59 fõs frakciónkkal a magunk részérõl hozzájárultunk a parlament létszámának kétharmaddal történő csökkentéséhez. Ezt várjuk el a Fidesztől is. Íme, az igazi kétharmad: ennyien mondjanak le a mandátumról, s máris karcsúbb lesz az országgyűlés. Igazából az lenne igazságos és demokratikus, ha mindenkinek ugyanannyi képviselője lenne, elvégre egyenlőek vagyunk, és a politikában nincs helye a mások fölébe kerekedésnek.
- Mire készül az MSZP ellenzékben?
- Inkább azt tudnám elmondani, mit tennénk, ha mi kormányoznánk. Megszüntetnénk az adókat, ingyenessé tennénk a benzint, az elektromos áramot és a nyugdíjasoknak a kuplerájt. .
- Bocsánat, de nyolc évig kormányon voltak, és nem tették meg.
- Ön szerint én kormányon voltam? Mutasson nekem az elmúlt évekből egyetlen olyan újságot, amelyben az szerepel, hogy Mesterházy Attila a miniszterelnök.
- Miért, hát kik voltak kormányon?
- Természetesen Orbán Viktor. Neki kell viselnie minden felelősséget az ország gazdasági összeomlásáért, a korrupcióért, a megosztottságért, a munkanélküliségért. Íme, itt egy országos napilap. Nézzen csak bele, látja, ott van: Orbán Viktor, miniszterelnök.
- De hiszen ez több, mint nyolc éves.
- Lám, lám, hová jutottunk nyolc év alatt. Hát ez van akkor, ha olyanok kezébe kerül a hatalom, akik visszaélnek vele, eladósítják az államot, felelőtlenül bánnak mindannyiunk közös vagyonával.
- Önöket tehát semmilyen felelősség nem terheli?
- Minket? Nézze, mutatok magának egy mai újságot is. A köztársasági elnök Orbán Viktort kéri fel miniszterelnöknek. Nyolc éve is Orbán, most is; nekünk semmi közünk ehhez az egészhez. Egye meg a Fidesz, amit főzött. Csak azt sajnálom, hogy közben tönkretették az országot…
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése