A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. február 16., szerda

Diktatúra ( - jobbszél)

Nyilvánosságra került Orbán Viktor felcsúti beszéde, amit a konyhában, lecsókészítés közben mondott el. Ebben a miniszterelnök elismeri, hogy a kétharmados többségre azért volt szüksége, hogy leépíthesse a demokráciát. (Szó szerint: „Mindig is arra vágytam, hogy végre jól leépíthessem a demokráciát, azt a zöldet ne vágd bele, mert nagyon fog csípni.”) Még ennél is fontosabb célja a külföldi tulajdonban lévő vállalatok államosítása, de a legfőbb mozgatórugó az ellenséges sajtó elhallgattatása és a szólásszabadság megsemmisítése.
A beszéd kiszivárgását hatalmas felháborodás fogadta. A Népszabadság és a Népszava üres lapokkal jelentek meg, mert az előzetesen bemutatott cikkek mindegyikére Szalai Annamária ráütötte a „Nem publikálható” feliratú pecsétet, amiből többezer darab is készült, természetesen az adófizetők pénzén. Az ATV megpróbálta rögzíteni a cenzúra pillanatát, de az agresszív Szalai lefejelte a kamerát.
A legbátrabb demokraták ezek után a Kossuth téren, leragasztott szájjal tüntettek a szólás- és sajtószabadság brutális elnyomása ellen. A rendőrség rajtuk ütött, és az azonosító jelzést nem viselő rohamosztagosok kíméletlenül szétverték a megmozdulást. Az áldozatok között volt mások mellett az MSZP szóvivője és egyik képviselője is. Amikor másnap, bekötözött fejjel megjelentek a Parlamentben, a kormánypártiak gúnyos „Mi az, Török gyerek megvágta magát borotválkozás közben?” és „Nocsak, ellátták a Baja baját?” felkiáltásokkal köszöntötték őket.
Pintér Sándor az akcióban részt vevő összes rendőrt magas állami kitüntetésben részesítette. A bíróságok soron kívül döntöttek az utcára vonulók őrizetbe vételéről. A legveszedelmesebbeket a Videoton stadionjába szállították, s ott kukoricán térdepeltették őket három nap és három éjjel.
Az ellenzéki pártok hiába fordultak nyugati politikusokhoz, azok továbbra is maradéktalan támogatásukról biztosították a magyar kormányt, s nem láttak rá okot, hogy beavatkozzanak az ország belügyeibe.
*

1 megjegyzés:

  1. nem kell aggódni, lesz itt nemulass! alakul a dolog! adójóváírás megszüntetése, nyugdíj megtakarításaink ellopása, alkotmánybíróság döntéseinek semmibevétele, hamburgeradó... ez csak a kezdet! hol van még a ciklus vége?

    VálaszTörlés