A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. február 6., vasárnap

Amiről nem szóltak a beszámolók ( - Tourinform)

Ami még az újságból részleteiben kimaradt, az most megjelent önálló hírként.

Ócsa – Bezárta az Ország Közepe Többcélú Kistérségi Társulás az ócsai Tourinform irodát. A kistérség polgármesterei megvonták a támogatást az irodától, így be kellett zárni az irodát, hiszen annak anyagi finanszírozása megoldhatatlanná vált. Ócsa Város Képviselő-testülete azonban nem ért egyet a döntéssel. Ezért megkérdezik a gyáli kistérséget az esetleges fenntartásáról. Ha a gyáli kistérség sem tudja fenntartani, akkor esetleg a város oldja meg az üzemeltetést. Az iroda egyébként Ócsa város tulajdonát képezi, az OKTKT-nek nem volt joga bezárni, így számolhatnak ennek következményeivel.

*

Érdekessége a dolognak, hogy a társulás több tagja már korábban sem fizette a hozzájárulást. Erről tudtak az önkormányzatban, annak hivatalában is.
Aztán az is furcsa, hogy a társulási együttműködést már tavaly felmondták, szerződés szerinti időben, de erről állítólag mostanáig nem kapott értesítést sehonnan Ócsa város vezetése.
Az pedig már végképpen különös, hogy a Tourinform irodát miként zárathatta be egy idegen önkormányzat, ha az nem a tulajdona, és annak fenntartásához sem járult hozzá? 
Állítólag az ügy mögött  Kőszegi Zoltán (dabasi polgármester, Fidesz) áll.  

Sajnálattal tapasztalom, hogy a helyi szervezetek, egyesületek és az önkormányzat sem találja meg helyét, szerepét és feladatát a kialakult helyzetben.
Az is érthetetlen, hogy dr. Szűcs Lajos (a megyei Közgyűlés elnöke, Fidesz) aki szintén ócsainak vallja magát, miért nem tesz valamit azért a városért, ami állítólag oly fontos a számára.
Aztán sorolhatnánk még, hogy Bukodi Károly, és Horváth Tamás most miért nem veti be kapcsolatrendszerét Ócsa érdekében? A Madencia miért nem emel szót értékeink védelmében?
Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Ócsa városa a választási ígéretek ellenére sem tudott mit kezdeni magával és az ígérvényeivel. A korábbi turizmusfejlesztési lehetőségeket kihagyták, ahogy a kerékpárút létesítésének lehetőségét, vagy a városba vezető út rendbetételét is. Nem foglalkoztak a város vonzóbbá tételével, jobb elérhetőségével, a közlekedés fejlesztésével. Nem építettek új járdaszakaszokat. Az önkormányzat előtt meglévőt felbontották, átcserélték, de a műemlék templomig csak a szlogenben ér el. Infrastruktúra, és turisztikai forgalom hiányában minek is iroda a városnak? Eddig sem tudtunk élni vele és a lehetőséggel, míg mások igen. A környék rendre fejlődött, mi maradtunk. Teljesen érthető, ha ezt is maguknak akarják, hiszen sokkal nagyobb forgalmat, több látogatót érnek el és bonyolítanak le, mint beszűkölt kisvárosunk.
Talán ennek apropóján végre cselekedni-, tenni-, és  dolgozni kéne. 
Nem csak a pénzt keresni.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése