A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. február 19., szombat

Liberális tolvajt az ág sem húzza

Az elmúlt napok egyik leghangosabb botránya Bakács Tiborhoz fűződik, aki bár évek óta hivatásos kritikusként szólogatott be a neki nem tetsző dolgokért, most már nem csak kritizál, hanem lopkod is.

Bakács Tibor február negyedikén próbált sajtokat, felvágottat és egy rúd szalámit ellopni a Tescóból, de lebukott .  Igaz a celeb megúszta az őrizetbe vételt, ugyanis nem szerepelt a körözési rendszerben, a lopási érték alacsony volt (körülbelül ötezer forint), valamint elismerte a lopás tényét. Csak azt nem, hogy mást is elemelt. Ez csak a biztonsági kamera felvétele után derült ki. A felvétel azonban a sajtóhoz került, így ország-világ előtt derült ki, hogy nem csak tolvaj, hanem hazug gazember is a liberálisok üdvöskéje. Mégis ebbéli közbotránya után egymás után kapja a lehetőségeket ez a Bakács.

A kettős állampolgárságú Hajdú kiemelt gázsival szponzorálta a tolvajt, aki állítólag a fülöncsípésen annyira megsértődött, hogy drága Budakeszi környéki lakhatást is elhagyná, mert hogy állítólag Szerbiába költözne.
Korábban a Blikk arról írt, hogy 2004 áprilisában, még a Megasztár első szériájának vége előtt az APEH letiltotta a zsűritag fizetését, mivel korábban vállalkozóként elmulasztotta az adó befizetését.  Nem ő az egyetlen liberálisan futtatott személy, aki rendre elmarad társadalmi kötelezettségeitől. A „padödös”  lányok sem szívesen rónak közterhet. Ők is jobban szeretik csupán a hasznot élvezni és népszerűség fürdőjében úszkálni.  Nem véletlen, hogy most ezek a liberálisok oly megértők és sajnálkozók a tolvaj celebet érintően. 
Mint azonban kiderült, Bakács nem annyira elesett, és sajnálatra méltó, mint ahogy megjátssza magát.  Még a lopása idején is több helyről származtatott jövedelmet. A Klubrádió mellett a Komédium Színház is foglalkoztatta. Ott a „Tibor evangéliuma" című közéleti talkshowját adta elő, amiért szintén gázsit vett fel.  Ezek a pénzek messze meghaladták a mai átlagkeresetet, és egy gyári munkás fizetését. Ha azonban Bakácsnak ez nem elég a megélhetéshez, és még felmentést, meg segítséget, sőt további jobbnál-jobb, még zsírosabb lehetőségeket is kap akkor a magyar ember, a nép fia, a munkásosztály egyszerű embere mihez formálhat jogot?
Hajdú Péter, aki nem szeret parkolási díjat fizetni, most,  Bakács meghívásakor a szokásosnál mélyebben nyúlt a pénztárcájába. A Kiskegyed beszámolója szerint barátja, Végvári Tibor egy internetes televíziónál adott neki munkát, versenyképes jövedelemmel, míg a szociál-liberálisan érzékeny Farkasházy Tivadar a Hócipőben jelentette be, hogy a következő számtól már Bakács írásainak is teret ad.
Azóta persze az is kiderült, hogy nem csupán hírtelen felindulásból, vagy éhségtől vezérelve fogant meg Bakácsban a lopás művészete. Korábban sem volt valami nagy törvénytisztelő állampolgár.  Most sem magában látja a hibát, hanem a körülményekben, miszerint nem elég népszerű, háttérbe szorul, és kevesebbet foglalkoztatják. Az, hogy számára mi lenne a megfelelő, és elegendő, arról persze ugyanúgy nem nyilatkozik, mint a havi keresetéről és a költségvetéséről.  Ezt nem is firtatja senki.  Inkább rászálltak Bakács lebuktatójára, a videó kiszivárogtatójára.  Állítólag a Tescónak, nem tetszett, hogy kiszivárgott Bakács lopós videója, ezért feljelentést tett a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. A rendőrök otthonában elfogták, majd előállították azt a 37 éves férfit, aki kiadta a Tesco biztonsági kamerájának felvételét, amelyből kiderül, hogy Tibor nemcsak téliszalámit, hanem sajtokat és felvágottat is megpróbált ellopni a hipermarketből – számolt be a hírről a Független Hírügynökség.  A Tesco biztonsági szolgálatának munkatársa ellen személyes adattal való visszaélés miatt indult eljárás. Bakács Tibor most milliókat kaszálhatna a lopós videón, annak nyilvánosságra hozatalával ugyanis súlyosan megsértették a személyiségi jogait.  
A műsorvezető-kritikust foglalkoztató Klubrádió szerint Bakács ezzel a tettével megsértette a hallgatóit, illetve megsértette magát a rádiót is. Közleményük szerint egy hónapig szüneteltetik műsorát. 
Utolsó hírértékű megnyilvánulása az volt, amikor Hülye vagy? klubot alapított  Para-Kovács Imrével és Wahorn Andrással. Előtte Klub rádiós munkássága révén összebalhézott a gój motorosokkal, és 150 ezer forintos kártérítésre ítélték . Az elmúlt egy évben a celebmédiában leginkább Megasztár-fikázásai val tűnt fel, nem is egyszer .
Szinte kellett neki ez a lopás, mint éhező gyomornak a csirke far-hát. Csak hát Bakács nincs nyomorban. Nem is lopott mást, csak olyat, amit liberálisan kényeztetett gyomra bevesz. 


Ezt érintő önvallomása így szól: – Teológus végzettséggel pontosan tudom, hogy milyen rettenetes az a két bűnöm amim van: a bujaság és a torkosság. Aztán én meg az Isten lerendezzük ezt.


Ezek után a mi gyomrunk is kifordul Bakács és libsi társai "ízléses"-telen finomkodásaitól.
*

4 megjegyzés:

  1. Én a képet nézve azt hittem, hogy a Horváth az.
    A írást olvasva pedig a Spák ugrott be, mert arra vajaz.

    VálaszTörlés
  2. Nem, hogy eljönne ide képviselőnek. Mi baja lehetne?

    VálaszTörlés
  3. Itt nem kell az asztal alá dobni a laptopot, ha kérdezik, mi van a kabát alatt.

    VálaszTörlés
  4. A nemliberálisok sokkal többet loptak/lopnak.

    Gárda-egyenruha, kaya ibrahim, kövér lászló testvére, ócsai laptopok...stb.
    Tieitek is lopnak csak a vona még nem bukott le.

    VálaszTörlés