A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. február 8., kedd

Fokozott kontroll - javíthatalan közlekedés?

Budapest-LajosmizseRendőrökkel és vasútőrökkel közösen vadászik a jegy nélkül vonatra szállókra a MÁV február 9. és 11. között a budapesti elővárosi vonalakon. A szigorú fellépéstől a bliccelők által okozott kár mérséklődését várják.

Kiemelt célnak tekinti az állami vasút személyszállító cége a bliccelés visszaszorítását. 
A MÁV-Start Zrt.-nél úgy számolnak: az érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazók évente több milliárd forintos kárt okoznak a vállalatnak. De a bevételkieséséhez hozzá járulnak azok is, akik nem a jogosultságuknak megfelelő, hanem annál nagyobb kedvezményt vesznek igénybe a vasúti utazásaiknál. A legtöbben a fővárosi elővárosi járatokon, illetve az ünnepek időszakában zsúfolttá váló vonatokon bliccelnek. A  jelenség visszaszorítása érdekében több intézkedést tettek az elmúlt időszakban. Az utasok időszakosan emelt létszámú, szigorított jegyvizsgálói ellenőrzéssel találkozhatnak.
Az intézkedések köre most bővül: rendőrök és vasútőrök kísérik a jegyvizsgálókat február 9-én, 10-én és 11-én a budapesti, elővárosi,  Budapest-Lajosmizse vonal kiemelt figyelmet kap. A fokozott ellenőrzésekkel a nap bármely szakában találkozhatnak az utazók.
A hatósági jelenlét, az esetleges visszaéléseket követő igazoltatásokat könnyíti meg. Rövid távon a menetjegyváltási és pótdíjfizetési hajlandóság növekedését, hosszú távon a szemléletformálást szeretné elérni a MÁV.
Nol.hu
  
A menetidő  a Budapest-Ócsa viszonylaton  a fenti intézkedéstől nem fog javulni.

*

12 megjegyzés:

  1. Tudod fo-lak ott a baj, hogy az utazóközönség 75%-a ma is valamilyen kedvezménnyel utazik, ez elfogadhatatlan. Bezzeg ha a Jobbik szerint a vonat Oswiecimbe menne más lenne a helyzet....

    VálaszTörlés
  2. Kezd beérni a volt/van komcsi, ma jobbikos fo-lak taktikája.

    VálaszTörlés
  3. Nem jobbikos, hanem Viktoros.

    VálaszTörlés
  4. Remélem anyád is a vonaton lesz

    VálaszTörlés
  5. fo-lak te, mint komcsi...,ha anyád ezt hallaná:)

    VálaszTörlés
  6. Miért? Az anyja nincs a vonaton?

    VálaszTörlés
  7. Az a chips árusé. Neki volt kalauz a lyukasa.

    VálaszTörlés
  8. Hogy te mekkora tapló vagy! Szegény anyádat sajnálom, nem tudhatta előre hogy egy férget hoz a világra.

    VálaszTörlés
  9. Ezek idegesek! Szerinted a laptopok átvételekor is azok voltak? A szemük sem rebbent. Nem is értem a felháborodást. Képzeld, mikor az egész város erről fog beszélni. Puszikállak beneteket.

    VálaszTörlés
  10. Látod L'fo-(s)lak ez a te blogod.

    VálaszTörlés
  11. A bloggal nincs gond.Tárgyilagos és azt nyújtja,amit az ember elvár tőle.Információt.A probléma az olyanokkal van,mint te.Konkrét cáfolat nélkül vagdalkoztok,mert nembirjátok elviselni a kritikát.Állitólag ez errefelé nem volt divat korábban.Komolytalan társaság vagytok,ezért nem is lehet komolyan venni egyik hozzászólásotokat sem.A tények pedig magukért beszélnek.

    VálaszTörlés