A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. október 22., péntek

Szomorú megemlékezés október 23.-ra (Ócsa)

Húsz nappal a választásokat követően az eddigi egyetlen megtett lépés a polgármester és a képviselők eskütétele, valamint a polgármester illetményének és költség átalányának megállapítása volt.
Ezzel a fontos dologgal a legszükségesebb lépést megtette a város annak érdekében, hogy Bukodi Károly jól érezze magát, hiszen biztosította számára az illetményt és a költségátalányt. A további munkára alig van szükség. Alpolgármestere nincs a városnak, a bizottságok nem nem jöttek létre, az érdemi munka nem kezdődött el. A polgármester pénze, megélhetése biztosított, a többi meg ráér.
Mit számít, hogy hajnali fagyok vannak, és a gödrös úthálózat tovább romlik? Kit érdekel, hogy a hajnali és a kora esti sötétségben az utcai világítások hiányosak? Hogy a vasúti átjáró nincs megvilágítva, és hogy számos dolog hiányzik, pótlásra, vagy javításra szorul a városban.
Minek gondolni a nyitott és el nem indított pályázatokra, és foglalkozni a továbbiakban bármivel?
A város honlapján továbbra sincs köszöntő, ahogy a város határában levő névtábla alatt a rozsda, úgy a szélesebb környezetünkben is csak az enyészet látható.
Holnap nagy nap, ünnep van. Bukodi Károly polgármester debütációja lesz a megjelentek előtt. Fontos fellépés ez számára. hiszen nem mindegy, hogy milyen a bemutatott kép. Az aláfestést a mentor, Szűcs Lajos biztosítja. Bukodi még kispályás. Nem engedheti el a kezét, nem adhat önálló műsort. Nem képes még egy köszöntő összehozására sem. Ezért üres a város honlapján ez a látogatók előtt. Na most ha 20 nap alatt még egy köszöntésre sem futja tőle, akkor hogyan vállalhatna fel egymaga egy olyan ünnepi eseményt, mit az október 23.-ai. Nem is teszi. Úgy általában nem tesz semmit. Az átalány megvan, az illetmény rendben, a város meg csak el lesz valahogy. A műsor pedig a segédek vezényletével menni fog. Az előadás megkezdődik, a darab fut, a város viszont nem halad, a lakó pedig hiába néz, nem lát semmit. 20 nap, majd 20 hónap léhaság mit sem változtat a lényegen:
Ócsa leépülőben.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése