A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. október 18., hétfő

Törölték Dönti sorait (- irtó jó)

Bukodi Károly Ócsa új polgármestere, mint korábban jeleztük, lassan, de megkezdte irtó munkáját.
A város hivatalos honlapján első intézkedéseként, még a beiktatása előtt lehúzatta a volt polgármester nevét és cserébe beíratta a magáét. Az, hogy nem volt még hivatalban, nem volt beiktatva, s hogy e nélkül hivatalosan nem is volt még a város polgármestere, hogy nem is képviselhette még a várost, az nem számított. Ezekre a jogi apróságokra  nem adott. Amúgy sem igen szokott. Legalábbis nem zavarja tetteiben. Gondoljunk csak a fórum azonnali beszüntetésére. Ott is előre ment az eseményeknek. Most is.  Fő, hogy beteljesüljön.  Lássák, hogy nyert, és hogy Ő az úr a szemétdombon. A neve szerepeljen a titulus mellett. Ezzel kapcsolatosan korábban közreadtuk véleményünket.  (Lassan kezdi írtó jó munkáját az új városvezetés)
Be kell azonban vallanunk, hogy a leírtak kapcsán tévedtünk, amikor az alábbi sorokat megfogalmaztuk: "Még jó, hogy nem készült el a sajátos beköszöntőjével, mert különben a fent idézett Dönti sorokat sem olvashatnánk már."
Tévedtünk, mert már ma sem olvasható a honlapon a köszöntő. Tévedésünk pedig abban áll, hogy a Dönti nevével jelzett sorokat úgy távolította el, hogy a sajátja még nem készült el.  Mi pedig ezt az esélyt adtuk meg neki amikor úgy gondoltuk, hogy legalább addig nem írtja ki az elődje gondolatait, míg a sajátjával nem tudja azt váltani. Vagyis nincs (be)köszöntő. Tévedtünk, mert nagyobb jóindulatot gondoltunk beléje, mint valójában. A saját köszöntője híján is törölte a korábbi polgármesteri köszöntőt. Most az oldal üresen tátong. Sebaj, most már legalább nem irritálja az öreg képe és szövege. Megnyugodhat. A példa jól érzékelteti ki milyen ember valójában. Bukodi Károly így, ekként kezdte meg irtó jó munkáját. (A korábbi köszöntőt igaz, még nem tudja sem váltani, sem pedig pótolni, sebaj.) Zavarta, hát megszüntette. Érjük. Ez a fontos.
Hogy miért is nem várt vele addig, míg a saját nevében oda tudott volna valamit tenni, vagy írni, fogadtató gyanánt? - hát erről talán a pszichológusok tudnának mesélni. Ők ezt jellemrajznak hívják. Rá jellemző. Ismét csak a prognosztizált megvonás, a megszüntetés, az elfedés. Ez az éltető erő, a motiváció, a mozgató rugó. Az építkezés, a fejlesztés nem fontos. Számára elég a rombolás, az irtás. Mert Ő már csak ilyen. Hatalommániás. Ez fogja meghatározni minden tettét. Ócsa sorsát. Így a jövőben sem lehet másra számítani. Irtó jó lesz.
*

1 megjegyzés:

  1. Biztosan a köszöntőjét és a beszédeit is monitorozza majd egy "cég", mint a pályázatokat:)
    Szánalmas egy ....kalap.

    VálaszTörlés