A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. október 12., kedd

Lassan kezdi írtó jó munkáját az új városvezetés

Ócsa hivatalos honlapján ma még olvasható Dönti Károly Köszöntője.

Szeretettel üdvözlöm Ócsa Város Önkormányzatának honlapján. A város polgármestereként szeretném elérni, hogy a megújult portál, az itt élőknek, és minden látogatónak, hasznos és értelmes információkkal szolgáljon.
...
Honlapunk rendszeresen tájékoztat az önkormányzati döntésekről, a civil szerveződések szándékairól, tevékenységeiről.
A honlappal szeretném elérni, hogy az Ócsával kapcsolatos események ne csupán PR értelemben jelentsenek megújulást, hanem tényleges érdemi tartalmával szolgálja városunk lakóit és minden Olvasónkat.

Dönti Károly
Polgármester


Sajnos a beharangozóban ígért rendszeres tájékoztatás valamilyen ismeretlen ok folytán rendre akadozott, sokszor elmaradt. Az Ócsával kapcsolatos események sok esetben értelmét veszítették, mert nem szolgáltak tényleges érdemi tartalommal.

A honlap esetenként elszabadult, önálló életbe kezdett, vagy más kezek munkája nyomán alakult. Az irányítás sokszor kicsúszott a polgármester kezéből. Volt, hogy az üzemeltető a tudta és jóváhagyása nélkül megváltoztatta a tartalmat, törölte a fórumot. Csupán utólagos közbelépésére sikerült azt visszaállítani és az eredeti formulát fenntartani. Nem sokkal rá az alpolgármestert támogató korábbi testület hatására a tartalmat ismét megváltoztatták és ezzel a fórumot is megszüntették. Azt a fórumot, amin rengeteg kritika és felszólamlás történt a hibás városvezetés okán. Ekkor kapta meg jelenlegi kialakítását a weboldal. Dönti nem igazán foglalkozott vele aztán. Az alpolgármester kezében futottak össze már a szálak. Így azon sem csodálkoztunk, amikor az utolsó online fogadóóra megválaszolatlan, kínos kérdéseit törölték. De hogy teljes legyen a történés, az is előfordult, hogy a meghirdetett fogadóórák maradtak el. Így volt ez legutóbb, immár a választások előtt. Aztán az sem volt meglepő, hogy sokan úgy érezték, Ócsán bevezették a hírzárlatot. A Kisbíró a helyi hírforrás, hónapok óta nem jelent meg. A polgármester jelöltek bemutatása akadozott, a jelöltek vitája nem lett megtartva. A választási programok szinte csak látszólag az utolsó héten jelentek meg az oldalon. Eddigre sokan magánúton már szóró-lapoztak. Az oldal tehát nem töltötte be hívatott jó kezdeményezését a célját. Lefojtották, kiölték. Hírértéke alig maradt. Látogatottsága visszaesett, funkcionális volta, aktualitása megszűnt.

A mai napig az utolsó testületi ülésre szóló meghívó a július 30.-ai volt. A kommunikáció, a nyilvánosság kizárásával, belső hálózaton keresztül folyt. Csupán a szimpatizánsok és az érintett támogatók tudtával. Az ócsaiak nagy részét ezzel kizárták az eseményekből. A Dönti Károly által aposztrofált rendszeres tájékoztatás nem valósult meg, Betöltött tisztségét, hatalmát már ekkor elveszítette, s ezzel átadta Bukodi Károlynak. Annak az alpolgármesternek, aki évek óta erre várt. Ezért ténykedett, erre gyúrt. Minden tette, cselekedete a hatalomvágytól fűtött volt. Ezért zárt el híreket, szüntetett be nyilvános értekezéseket. Ennek érdekében munkálkodott, miközben a várossal, a napi gondokkal nem foglalkozott senki.

Ma azonban irtó jó dolog történt. Frissítették város honlapját. Egyszeriben felkerült három önkormányzati meghívó. Igaz ebből kettő elavult, eddig titkolt volt, mert augusztusra, míg a másik szeptemberre datált. A harmadik most felrakott pedig már az alakuló ülésre invitál. Mondhatnánk, na végre. A szokásos régi rossz tempó. Megkésve, vagy utólag. Fontos olt azonban, hogy lecserél(t)jék a cégtáblát a város honlapján. Dönti Károly polgármester nevét törölték a site-ról. Az, hogy Bukodi még nincs beiktatva, sebaj, a vezető tisztségviselők nevét az övére cserélte ugyanaz a titkos erő, aki korábban is mozgatta a szálakat. Még jó, hogy nem készült el a sajátos beköszöntőjével, mert különben a fent idézett Dönti sorokat sem olvashatnánk már. Még jó, hogy ennek jóvoltából tudjuk, hogy mire szolgál a városi honlap. Előre borítékolom, hogy Dönti Károly beköszöntő sorai nem sokáig lesz olvasható. Dönti még a nyomát is kiírtja nem sokára. Ezzel az ócsai károlyság, mint a dualizmus kora véget ér.

Bukodi Károly beiktatásával egy károlyi önkény fog létrejönni. Bár ne igazolódnának be soraim. Az új alpolgármester kijelölésével és megválasztásával láthatóvá fog válni az irtó jó irány.

Isten óvja Ócsát!

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése