A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. október 29., péntek

2000. október 16. (mementó)

Október utolsó napján a halattak napjának közelgő előestéjén ki ne emlékezne elhunytairól.
Ócsa városa 10 éve vesztette el tehetséges, szorgalmas és jobb sorsa érdemes honfiját, szeretett polgármesterét Buza Attila-t.
A fiatal politikus a Fidesz országgyűlési képviselője és Ócsa nagyközség polgármestere volt. Helyi lakos. Feleségével és két fiával élte a település életét. Ezt az életet törte derékba a máig vitatott baleset.

A képviselő gépkocsijával - eddig nem tisztázott okok miatt - hajtott le az úttestről az Alsónémediből Ócsa felé vezető 50-es főúton.

Buza Attila az 1998-as országgyűlési választásokon a Pest megyei 14-es számú választókerületben (Dabas) szerzett mandátumot. Megválasztásától az Országgyűlés Önkormányzati és Rendészeti Bizottságának alelnökeként tevékenykedett. A Fidesz Országos Választmánya 1999 nyarán a testület alelnökévé választotta. Buza Attila 1987-ben szerzett diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. A Dabasi Bíróságon, majd a Pest megyei Bíróságon dolgozott.

A 37 éves politikus a Fidesz önkormányzati kabinetjét vezette, és 1990 óta volt Ócsa polgármestere. A Fidesz helyi szervezetét 1993-ban alapította közösen Szűcs Lajossal.

Emlékére nevéről elnevezett Buza Attila díjat, Szájer József alapította. A díjat évente a Fidesz önkormányzati kabinetje javaslatára adja át az országgyűlési frakció.

A Fidesz-frakció saját halottjának tekintve búcsúztatta a városunk emberét.

Buza Attila sokak szívében él.

Emlékezzünk rá kegyelettel.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése