A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. október 25., hétfő

Szavazzunk hordozható számítógépeket a képviselőknek - fontos!

Ma közzétették, a városi honlapon, hogy 27.-én szerdára összehívták a képviselő-testületet.
Gyűlni fognak, mint faműves gazdálkodó kezében a szálkák.

Ha nem emel senki kifogást a meghirdetettekkel szemben, akkor a második napirendi pontban jelentés lesz az oktatási intézmények vezetői részéről a tavalyi tanévről, és az idei kezdésről. Bukodi nem beszámolót, hanem jelentést vár. Ráadásul visszamenőlegesen, két pontot érintően. Vajon ebből mit fog kihozni az arrogancia huszár?
Ezt követően a gyámjaként dédelgetett Egészségház esetében már csak tájékoztatást az üzemeltetésről a Városüzemeltetési Kft-től.
Aztán gyorsan letudja a közmeghallgatást az időpont kitűzéssel, mert így időt nyer, s megmenekül a rá nézve terhelő problémáktól egy évig. Most még ez ügyben nem lehet ugyanis felelősségre vonni. Most mindent ráfoghat az előző időszakra. Később már ezt egyre kevésbé teheti, jobban számon kérhető. Így inkább most letudja. Van fifika ehhez, jó a súgója.
Majd mindjárt a jövő évi belső ellenőrzés ütemtervet terjeszteti be, nem véletlenül.
Aztán a közterület-felügyelet működését akarják rendeletileg átszabályozni.
Ezt követően előterjesztése szerint a képviselőknek számítástechnikai eszközt kíván adni és beszerezni a város pénzén. Csak úgy, mint a nagyok. Ezt szeretni fogják. Szerintem meg erre több mint egymilliót költeni most, mikor újságra sincs pénz. Szerintem tisztességtelen, elhamarkodott, és korai ez még. Ha ugyanis a demokratikus működést a híráramlást nem tudja fenntartani a városvezetés, akkor fejenként több-százezres beruházásba kezdeni és így notebookokat biztosítani a párttagoknak, aránytalan luxus. Valószínűleg ezzel veszi meg a szavazatokat a jövőbeni alpolgármesterének. Károlyunknak persze ez fontosabb, mint a lyukas zseb, a kiszakadt úttest, vagy a nincstelen város. Szép kis hozzáállás, nem mondom.
Közvetlenül ezután új rendelettel kívánja zabolázni és kedvezményezni a képviselő-testületét a Szervezeti- és Működési Szabályzatának (SzMSz) módosításával. Amolyan ki az úr, ha én nem alapon.
A fenti mézesmadzagot követően ismét beterjeszti a már említett alpolgármester-jelöltjét, hátha már rákapnak a korábbi ellenzők. S ha már igen, akkor a tisztelet díjat és költségátalányt is fogadják már el a szegény pára javára, hiszen gazdagok vagyunk. Ha meg nem, akkor legalább Ó éljen jól, mivel engem, Bukodi Károlyt lesz hivatott támogatni, segíteni a bizalmi emberem, a jó kis helyettesem.
Utána ismét rendelet és módosítási javaslat az SzMSz-ben. (Fontos a sorrendiség, hiszen az ördög a részletekben rejlik.)
Végül lehet majd egy kicsit Interpellálni a 4. pontban, s majd aztán az 5.-ben a Bukodi fog mesélni, mígnem a 6. pontba az egyebek közé lehet csempészni egy kis turpisságot, majd zárt ülésen a 7. pontban némi segélyezési, támogatási kérdést fognak megbeszélni. Itt előre borítékolom, hogy szűkíteni fogják a pénzt és a kört, hiszen a laptopon túl már tényleg nincs pénz.
Szóval ez lesz az érdemi munka Bukodi mód. A képviselő-testület természetesen elfogadja a számítástechnikai eszközöket és sok kérdésben szavazatával fogja segíteni Bukodi Károly áldásos tevékenységét. Bár tévednék.
(Beköszöntőt persze még nem írt a honlapra. Biztos nincs hozzávaló notebook.)
- Ezért (is) szeretünk Karcsi -
*

1 megjegyzés:

  1. Folak! Én birom a bejegyzéseid,ne hagyd abba az írást.Sok igazságot írsz le,amit idáig itt nem mertek kimondani.A Bukodi egy mocsok és fogják őt még Bukta Károlynak is hívni.

    VálaszTörlés