A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. október 8., péntek

Rossz utakon (rendezetlen városkép, hibás elgondolás)

Egy város összképéhez, hangulatához az utcák arculata és közlekedési rendje is hozzátartozik.
Nálunk ez is kivetnivalót hagy maga után. Most nem a víz takarta úthibákra, az egyenetlen útszakaszokra, hanem sokkal inkább a közlekedés szabályozására, rendjére gondolok. Ennek a rendnek a része a táblák el- és kihelyezése, mint a forgalom szabályozás eszközei.
Ebből most egy forgalmas kereszteződés rossz példáját mutatnám be.




Teljesen hibás, és értelmetlen tábla kihelyezés, balesetveszélyes elhelyezés.












Az a nehézgépjármű, aki nem áruszállítás céljával idáig szabályosan eljutott, az itt már szabályszerűen nem tud letérni. A tiltó tábla ebbéli elhelyezése értelmetlen, céltalan. Ráadásul itt már betarthatatlan. Legnagyobb hibája mégis az, hogy bizonyos szögben akár teljesen kitakarja az Állj, elsőbbségadás kötelező, és a Kijelölt gyalogátkelő hely táblát. Ez így immár balesetveszélyes helyzetet hoz létre. A balesetveszélyes helyzetet fokozza, hogy a kijelölt gyalogátkelő hely felfestése sem látható.
A 7,5 tonna össztömegű tehergépjárművel behajtani tilos tábla takarása okán a kereszteződést egyenrangú utak kereszteződése érzésével közelítheti meg az autós.
Az út szélén elhelyezett vasúti átjárót előjelző tábla kihelyezése szintén értelmetlen és hibás. Valószínűleg a úthibákra utaló figyelmeztetésre szolgál a kijelöletlen gyalogátkelő hely magasságában, ott ahol a drága díszburkolat pont véget ér.


















A táblakavalkád, a díszburkolat vége és a rossz útviszonyok, jól vázolják és képezik Ócsa egészét.
Az önkormányzati portál mellől tekintve egy rendezetlen és elhanyagolt városkép rajzolódik ki.
És ez a hely a város állítólagos központi, idegenforgalmat is vonzó része lenne.
A vasút mentén és azon túl, de a Bajcsy-Zsilinszky ettől pár száz méterre eső szakaszain ennél sokkalta rendezetlenebb, rosszabb viszonyokat talál az erre tévedő.

Ha esetleg a városvezető nem itt élne, s nem látná, akkor a Településőr talán jelezhetné. Ezután az önkormányzat illetékese hivatalból intézkedést kezdeményezhetne.
Mielőtt bekövetkezne egy baleset.
*

1 megjegyzés:

  1. Ilyenkor hol vannak a településőrök? Nem dolguk jelezni? Bukodi Károly elvtárs korábban azt mondta, hogyha szolgálatba állnak, akkor megszűnnek ezek a problémák. Ezt mondta a buszok lakóházak közti parkolására szintén, de nem látok semmi változást.

    VálaszTörlés