A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. október 1., péntek

Ők is megtalálták az utat - Nekik is sikerült (4.0)

A választások előtt több településen átadási ünnepségekkel adja át, fejezi be munkáját a régi városvezetés és így búcsúzik vagy köszön el a helybéliektől. (Ócsán nincs ilyesmi.)

Tatárszentgyörgy – Október 2-án 10 órakor kezdődik a tatárszentgyörgyi Szabadság téri játszótér átadása. Az ÚMVP keretében nyújtott 33.478.797 forintból az Európai Uniós szabványoknak megfelelő játszópark épült a gyermekek számára (hintakakassal, galopp lóval, kétüléses hintával, homokozóval, kombinált játszóházzal, játszóvárral, forgó játszószerrel). A játékok kihelyezésén kívül parkosítottak, közvilágítást építettek, és bekerítették a területet.

Dunaharaszti – Az Európai Unió, a Magyar Állam és Dunaharaszti Város közös beruházás-sorozata, melynek során újjáépül a városközpont, végső szakaszához közeledik. A megújult Templomkert és a Szent István-szobor elkészülte után a Fő út avatása van soron. Ütemesen halad eközben a Laffert-kúria és a szigeti lejáró építése is. Az ünnepség október 2-án kezdődik, a Szent István Katolikus Templom melletti Kerkai Jenő parkban 17 órakor. Az ünnepségen beszédet mond Dr. Szalay László polgármester. A műsorban közreműködik Hadházy László, a Dumaszínház tagja, valamint a Ghymes együttes. A gyerekprogramok mellett tűzzsonglőrök is színesítik a rendezvényt.

Ócsa bezzeg hallgat. Lapít a helyi vezetés. Nincs mit átadni, ünnepelni.
A fejlesztések elmaradtak. Utunk és jövőnk bizonytalan.
Bukott károlyság ez.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése