A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. október 5., kedd

Szavaztak, meg nem is.

Hát kérem szépen, az ország kellemesen beleszart az önkormányzati választás urnájába, ahonnan azért előtte kivették a gyereket.

A legkreatívabb kampánycsendsértést EVER a Terézvárosban követték el (különdíjat neki!), ahol egy kihangosított mobiltelefont dobtak be az urnába, ami Gyurcsány öszödi beszédet "sugározta" ...

Szintén különdíjas a Magyar Rádió vezetősége, aki a Legfelsőbb Bíróság döntése után kénytelen-kelettel leadta a Jobbik hirdetését, de a hirdetés előtt és után is beolvasták, hogy azért nem szerkesztették korábban adásba a hanganyagot, mert úgy gondolják”, hogy annak egyes állításai alkotmányos értékeket sértenek, így azokat a közszolgálati rádió jogszerűen nem sugározhatja. Felidézik, hogy előbb az OVB, majd az LB kötelezte a hirdetés sugárzására a rádiót, és „tiszteletben tartva a bíróság, mint a jogállam egyik elkülönült hatalmi ága jogerős döntését”, a rádió „nem tehet mást, mint sugározza” a Jobbik fizetett választási hirdetését. Az OVB egyhangúlag úgy döntött, hogy ez jogsértő volt .... de akkor mi van? Jogsértő volt, oszt' csókolom ... nincs semmilyen következménye. Mondjuk egy jogállamban egy ilyen tudatos jogsértés után semmilyen közszolgálati rádióban vagy tévében nem dolgozhatna, aki ezt kitalálta és engedélyezte ...

A mi kampánycsend sertésünket senki nem kezdte meg.

Este 17:30-ig országosan, a választók 41,7% ment el szavazni.

Ócsán összességében csupán 37,15 % nyilvánított véleményt. A többiek trágyáztak. Az egészre.

Úgy szavaztunk, hogy nem szavaztunk ...

Az önkormányzat a legnagyobb mutyitelep a földön, velejéig rohadt az egész rendszer, senkiházi, képzetlen emberek kezébe túl nagy hatalom kerül, meg a milliárdos önkormányzati vagyon. (Már ahol maradt még a dézsmából.) Nem mindegy, hogy ki teszi el a 10%-ot? Kinek a haverjai jelentkeznek az alibi-pályázatokon? Jó szívvel a Fidesznek ennél több hatalmat nem adhat az ember, jó szívvel a Jobbiknak ennél több hatalmat nem adhat az ember, jó szívvel az MSZP-nek semmilyen hatalmat nem adhat az ember, az LMP-vel meg maximum söröznék a Gödörben, (vagy a Tekében,) de hatalmat nem adnék nekik.
*

A Tekébe meg amúgy se biztos, hogy mehetnénk, mert a polgármester-jelöltek vitáját sem sikerült ott tartani. Csak kivételes esetek léteznek. A helyi Fidesz ott alakult anno két sör közt. Talán a beiktatás előtt álló polgármestert is ott etették még a bográcsból akkoriban. Mostanság pedig egy ács veri a háromlábú asztalt, miközben a jobbján a fél holdudvar sertepertél. Tele is a teke az emberrel, ha jő a szervezés.

Ócsán leszerepelt már a Fidesz, beégett a Jobbik, belelépett a pocsiba, a Mádencia, és mégis a dark side taplója tört fől az estére leereszkedő esőből.
A beleszarásnak mindig ez a vége.
Ráadásul a trágya segíti a pangó gombaspórák csírázását. Így jön felszínre, tör elő a tapló.
Ócsa gombatenyésztő közössége egy régi-új fajra szakosodott. A helyben plántált taplóra.
*

3 megjegyzés:

  1. Vízelvezetés megoldva!?!

    http://rapidshare.com/files/423275880/DSC03155.JPG
    http://rapidshare.com/files/423275950/DSC03156.JPG
    http://rapidshare.com/files/423275989/DSC03157.JPG
    http://rapidshare.com/files/423276020/DSC03158.JPG

    VálaszTörlés
  2. Nem jönnek a képek, mert regizni kell.

    VálaszTörlés
  3. Van mellette ingyen-lassú letöltés is, regisztráció nélkül. :)

    VálaszTörlés