A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. június 11., hétfő

Vége az „okosba” elintézett büntetéseknek ( - nem véletlen a váltás)

Április közepétől az önkormányzat jegyzője helyett a kormányhivatal lett az általános szabálysértésekben eljáró hatóság. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy az egyes ügyekben ne helybéliek döntsenek a büntetésről, akik esetleg ismerik az érintettet.

A feladatot végző közalkalmazottak ugyanazok maradnak, de jövőre az önkormányzatoktól átkerülnek a megalakuló járási hivatalokba. Ha valaki nem tud vagy nem akar fizetni, azt közmunkára kényszeríthetik, vagy le is ülheti a büntetést.



– Azt szeretnénk elérni, hogy ne az egyes önkormányzatoknál lehessen „okosba” elintézni, hanem kellően távol kerüljön a szabálysértési ügyintéző az elkövetés helyétől, illetve személyétől. Tehát elég távol – mondjuk ki – a korrupciós lehetőségtől, de elég közel ahhoz, hogy ne egy személytelen hivatali ügyintézés legyen – jelentette ki a Hír TV-nek Tarnai Richárd, a  Pest Megyei Kormányhivatal vezetője.
*

10 megjegyzés:

  1. Na, akkor talán te is megérted fo-lak, miért hozták a 15/2012.(IV.27.)-es rendeletet, amit junius 9-iki "magasröptű" bejegyzésedben "méltatsz"! Így legalább valami eszköz marad a városnál is!

    VálaszTörlés
  2. A helyi rendőr a ladás fajtából.
    Kisgyerek a hátsó ülésen, de gyerek ülés nélkül, biztonsági öv nincs becsatolva, féklámpa csak az egyik oldalon ég, irányjelzőt nem ismeri.
    De a lényeg a kék villogó kint van, hogy mindenki lássa, ki szarik bele a szabályokba.
    Elmondható a párjáról is ugyan ez, csak ő telefonálni szeret vezetés közben.
    Ennyit a városi eszközökről.

    VálaszTörlés
  3. A jegyzőnek eddig is megvolt minden hatalma, hogy a megakadályozza a garázda, vagy a társadalmilag elfogadhatatlan cselekményeket.
    Ezután is meglesz.
    A baj ott van, és ez benne van fo-lak írásában, ha feleslegesen hoznak újabb rendeleteket, esetleg szigorítást. Bukodi polgármesteri hivatala fölöslegesen fenyegeti újabbnál újabb bírságokkal az embereket, mert a meglévők kapcsán sem voltak még soha következetesek. Eddig is azt büntettek, akit akartak, vagy aki éppen nem tetszett nekik. Ezután is így lesz, csak mostmár szigorúbb jogalapot létesítettek ehhez.
    Ha rendet, tisztaságot akartak volna tenni, akkor ezt rég megtehették volna. Ehhez minden eszközük, pénzük, munkásuk megvolt.
    Azonban itt tök mindegy ki a felügyelő, mert előbb, vagy utóbb a hatalomhoz simul. A rendőrök sem különbek. Mindegyikük, csak arra vadászik, akik nem haverok. A haveri kör meg azt végez, amit akar, annak nem szólnak, azt nem büntetik. Ezért lehet összevissza piszkítani, közlekedni, utcán inni, közterületre csinálni.
    Ebben a rendelet önmagában nem fogja korlátozni egyik felet sem. Először az egyenruhásoknak kéne példát mutatni szabályosságból. Amíg ők ezt nem teszik, addig a másokon azt nem kérhetik számon

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon nem kellene a rendőrség és az önkormányzat jogait összemosni! Az önkormányzat egyszerűen az új rendelettel igyekezett átmentani azokat a szabálysértési jogköröket, amit elvettek tőle. Tehát az érthetőség kedvéért: ne a járási hivatalhoz kelljen a lakosnak fordulnia, ha a szomszéd például rendszeresen az orra alá füstöl! Ennyi és semmivel nem több, mint korábban is volt! Remélem fo-lak is megérti!

      Törlés
    2. Most akkor a rendelettől van összeszarva a milliókért kifestett aluljáró, vagy azért, mert vége a pénzszerző bulinak, megvolt a leadó és már senkit nem érdekel ami ott történik?

      Törlés
  4. Ezeknek ez az egész a megélhetésről szól semmi másról.
    Legalább annyira lennének intelligensek, hogy nem oda szarnak, ahol élnek.

    VálaszTörlés
  5. A rendőrnek nem lenne dolga a városban járőrözni? A közrendet óvni? Az állampolgárokat, a társadalmi tulajdont védeni? Az önkormányzatnak nincs ebben semmi tennivalója? Számukra elég, hogy átmásolnak egy rendeletet, és kész? Semmi más tevőleges dolguk nincs?
    A városban egyesek rendszeresen fittyet hánynak a jogszabályoknak. Számukra nincs előírás, de amint látható megtorlás, vagy büntetés sem létezik.
    Ebben viszont az önkormányzati és a rendőrségi felelősség közös. Tehát az elhanyagoltságban, a nemtörődömségben ugyanúgy osztozhatnak, mint a sértődöttségben.

    VálaszTörlés
  6. ezzel az aluljáró témával nem tudnak mit kezdeni.
    biztos fájhatott, mikor felkerültek ide a képek és a poszt.
    egyébként is kivannak ettől a blogtól és a tények folyamatos napvilágra kerülésétől
    na igen, ezek az átkozott, makacs tények...

    VálaszTörlés
  7. Az egész várossal nem tudnak mit kezdeni és a rájuk rót feladatkörrel sem.
    Illetve az utóbbit arra használják többek közt,hogy düllesszék a mellkasukat.

    VálaszTörlés
  8. Itt valami tévedés van. Pont mostanában mondta az egyik hulladékszállító behajtó, hogy a Tamással el van intézve a dolog.
    Ezek szerint akkor Ócsán még él az "okosba" elintézett kártérítés.

    VálaszTörlés