A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. szeptember 9., péntek

Városnévtábla ( - immár rovásírással is)

A főváros felől friss szellő suhant át a régi várostáblánál gyülekező embereket megérintve, és Ócsa áporodott levegőjét visszafújta a Bajcsy vonalán a Városháza irányába.


Az összegyűltek megérintve álltak a várostáblánál, hogy leleplezzék, és felfedjék szemeik előtt kisvárosuk új rovásírásos meghatározását.
 

 










Így, az egységes Kárpát-medencei rovástábla mozgalom legújabb állomása Ócsa városa lett. A névtábla állítást a Jobbik Magyarországért Mozgalom ócsai alapszervezete  mellett több egyesület és  magánszemély is támogatta.  A táblaavatás a mai Kárpátia koncert apropójához kapcsolódott.
Köszöntőt mondott Petrás János (Kárpátia együttes) és Magyar Péter (Jobbik, ócsai elnöke)


A Himnusz hangjaival ünnepélyes keretek között közösen avatták fel a város első rovásírásos helységnévtábláját a mai nap, kora este 18: 50 magasságában.  A szép számban összegyűltek tapssal köszönték meg a kezdeményezők és a támogatók ebbéli emléktábla állítását.  


 A táblaavató a Székelyhimnusz felcsendülésével zárult.  
*

1 megjegyzés:

  1. Lovaitokat az istállóból kikötve, a friss szellő által megérintve, a húst nyergetek alatt puhítva mikor szándokoztok ellovagolni az őshazába ???? Arrafelé tán még frissebb a levegő...

    Az itt maradottak meg sínylődjenek az áporodott levegőben autópályán száguldó márkás autójukkal az emeletes,parkosított, úszómedencés házuk irányába...

    Közben benéznek egy több ezer éves skanzenbe,ahol ingyen megtanulhatnak rovásul....

    VálaszTörlés