A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. szeptember 11., vasárnap

Lehet, hogy börtön a vége ( - nem Orbánon múlott)

Az Országgyűlés hétfőn dönt a volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztéséről.  Gyurcsány Ferencet a sukuró-üggyel kapcsolatban gyanúsítja az ügyészség.

 Ha Orbán Viktoron múlik, akkor nincs eljárás Gyurcsány Ferenc ellen. Csupán az LMP tett feljelentést. Orbán még Horn Gyulát is átmentette és közbenjárására megmentette a volt miniszterelnök helyét a Kútvölgyi Kórházban. Gyurcsány azonban nem biztos, hogy lesz ennyire szerencsés. Egy dologban azonban közös a nevező. Ő sem emlékszik semmire, akár csak Horn.

Hétfői ülésnapján az Országgyűlés minden bizonnyal felfüggeszti Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát. A volt kormányfőt hivatali visszaélés gyanúsítottjaként hallgatná ki az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatban. Az ügyben még 2009-ben tett feljelentést az LMP.
Polt Péter legfőbb ügyész szerint az róható a terhére, hogy 2008 májusában a sukorói kaszinóberuházást tervező befektetőkkel folytatott parlamenti megbeszélésen kifejezte támogatását, és „ezzel, hivatali hatáskörét túllépve, lényegében döntést hozott a projekt jövőjéről”. A volt kormányfő úgy látja, az ügyészségi dossziék cáfolják a vádat, ugyanis a telekcsere érvénytelenítéséért zajló polgári perben meghallgatott tanúk azt állítják, hogy a parlamenti tanácskozáson nem született döntés.
A Figyelőnet ügyészségi forrásból úgy tudja, amint az Országgyűlés felfüggeszti Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát, erről „pár napon belül” hivatalos levélben értesíti a Legfőbb Ügyészséget. További pár nap, míg a Legfőbb Ügyészség utasítja az eljárás lefolytatására a mentelmi joggal összefüggésbe hozható esetekben illetékes Központi Nyomozó Főügyészséget. A döntés tétje, hogy Gyurcsány saját maga érkezik a meghallgatásra vagy bilincsben viszik.
Gyurcsány a Népszava szombati számában megjelent interjújában azt állítja: „Magyarország egypárti féljogállam lett, ahol a Fidesz uralma kiterjed az igazságszolgáltatás bizonyos területeire is.” A volt kormányfő nem biztos abban, hogy sikerül ártatlanságát bizonyítania az ügyészség általa koncepciósnak nevezett vádjaival szemben, ám abban igen, hogy a vele nem szimpatizáló közvélemény is meg fogja érteni: ártatlan. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése