A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. szeptember 18., vasárnap

Már az állomány is eltünik ( - avagy a helyzet Ócsán e téren változatlan)

Közel 270 fiatal kezdte meg rendőri hivatását augusztus elsejével Pest megyében, adta hírül több hírforrás. 
Ócsára az ígéretek és a beszámolók ellenére ismét egy se jutott.

Bukodi Károly jelenlegi polgármester, még alpolgármesterként az azóta megszüntet és felszámolt online fogadóóráján is többször kilátásba helyezte a rendőri állomány növelését, mivel a mai kettővel nem sokat érünk. 
Legutóbb az ötmilliós Ócsai Kisbíró fizetett tollnokának nyilatkozta, hogy augusztus végéig nagyjából 400 rendőr érkezik megyei rendőr-főkapitányságra, amiből a dabasi kapitányság 33 főt fog kapni foglalkoztatásra.  
Dr. Simon Tamás r. dandártábornok, mb.  főkapitány  - akivel találkozott Bukodi Károly 

Mint látható, augusztusnak vége, és a beígért rendőri állománynak nyoma nincs. 

Bukodi Károly ígérete ismét beváltatlan maradt, mint eddig legtöbbször. Mindezt sajnálattal tapasztaljuk, és vesszük ismét tudomásul. Lassan már kérdezni sem merünk tőle ennek kapcsán.  Szomorúan regisztráljuk nem csupán ez által, hogy a városvezetés egyre inkább rossz irányt vesz, és nem képes Ócsa életvitelét, az emberek elvárásait lekövetni.  És ez most nem csak a rendőrök hiányában, a közterület-felügyelők munkájában, hanem a város általános életében, történéseiben és mindennapjaiban is károsan mutatkozik.

De visszatérve a minket érintő aktuális rendőri problémákra.  Mint közismert a mai két fős állomány rendkívül kevés. Többségében bizalmatlanok az emberek a helyi illetőségű ismert rendőrökkel szemben, míg a lakosság más része előítéletes velük szemben. Több mendemonda és kétes hír terjeng körülöttük. Ennek ellenére mégis csak ők adnák a szolgálatot. Számos esetben azonban mégis elvezénylik őket, pedig Ócsa város nem kis támogatást nyújt részükre.
Akár hogy is legyen, Ócsa városának szüksége lenne megbízható jó rendőrökre. Most ezek a személyek hiányoznak. De hova az ígéret és a mögöttes tartalom?

Az ÖNkorNET szerint  valamennyi Pest megyei rendőrkapitányság és a főkapitányság Közterületi Szolgálata és az Autópálya Alosztályainak állománya is bővült az új rendőrök jelenlétével. 
Fogadásuk augusztus elsején, ünnepélyes keretek között történt meg, a szolgálati helyük szerinti rendőrkapitányságokon. A fiatalok koordinátorok felügyelete mellett kezdik meg munkájukat, közrendvédelmi területen, járőrként teljesítenek majd szolgálatot. 

Hogy valójában hol, az rejtély, mert Ócsa ebből is sikeresen kimaradt. Nem hiába pesszimista a helyi ember, amikor elkeseredett és hitetlen az önkormányzatával szemben. 

Az önkormányzat és annak vezetése pedig mindet el is követ azért, hogy ez a rossz érzés fennmaradjon.
*

2 megjegyzés:

  1. A Bukodi egyetlen ígéretét tartotta be ezidáig. Azt, amit a családjának tett, miszerint dől majd a lé, ha Polgármestert csinálnak belőle.

    Egyébként beszélt és egyeztetett ő már a jó istennel is.

    VálaszTörlés
  2. A laptopot is megígérte a gyereknek.Be is tartotta azt is.Nem értem miért bántjátok hiszen szavahihető.Legalább is otthon.

    VálaszTörlés