A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. szeptember 14., szerda

Kiárulták a várost ( - eldöntötték, vége)

Ma megtörtént az utolsó lépés. A lakossági fórum előtti napon, egy elhallgatott rendkívüli ülés alkalmával kiárulták Ócsát a Horváth és Bukodi köré láncolt képviselők. 

Ma meghozták az utolsó döntést, hogy a kormányzati elképzelés visszavonhatatlanul megvalósuljon. Minden ezt követő összejövetel csupán már színjáték.  
Alsópakony kiszemelt állami területét átsorolták belterületé, módosítotték a helyi építészi szabályzatot, és már alá is van papírozva a szociális lakópark ügye. 
Hortváth Zoltán megbízott főépítész cége egy újabb zsíros megrendelést kapott Bukodi Károly felkérésére. hogy leporolhassa a már korábban kifizetett óvoda bővítésének terveit és egy asztalhoz ülve a megszavazó képviselőkkel ismét milliókat kaszálhasson. Ki gondolta volna, hogy egy anyagi nehézségekkel küszködő kisváros úgy ossza és szórja a lakossági milliókat a komálós vállalkozók közt, hogy azzal a várost tovább szegényítik.  Nem hiszem, hogy az ezt jóváhagyó Bukodiné nem érdekelt ebben anyagilag. Különben miért szavazott a saját választói ellen?  Vagy például a kajánul mosolygó egyszerű szakács, a Kardos Zoltán végig tudta-e gondolni, hogy mit támogat, és hogy ezzel miként él vissza a szavazói bizalommal? Szerinte ezek után ezeknek az emberek lesz még esélyük újraválasztatni magukat a jövőben, amikor értelmesebb és ambiciózusabb emberek vannak ma kisemmizve a háttérben?
Nem is értem, hogy egy Buza Ernő egy Gallai Zoltán, vagy a Bukodiné miként képes az emberek szemébe nézni azok után, hogy újkori megválasztásuk óta folyamatosan a város és az itt élők ellen tesznek? Mert Horváth Tamás, Bukodi Károly és Kardos Zoltán mentalitásán nincs mit csodálkozni. De, hogy egy anyagilag jól álló, iskolában dolgozó Bukodiné miként adhatja el a lelkét, áldozhatja fel a tisztességét, becsületét ezeknek a városi tisztségviselők oltárán, az már igazi rébusz a számomra. Talán mégis csak neki kéne elsőnek lemondania, és elhagynia a léket kapott önkormányzati hajót.

Holnap már minden más lesz. A tehetetlenségi erő még enged némi haladásnak látszó mozgást, de eközben egyre mélyebbre süllyed Ócsa városa a tisztikara nyomán. 
Holnap már hiába a lakossági fórum, a fordulat és a felemelkedés elmarad. A kormány már biztos átgázol rajtunk. A szabad utat a várost kiáruló képviselők adták meg a szövetségeseknek. Kilencezer ócsai lakót beáldozva. Ez a mostani képviselő-testületi határozat felér egy árulással.  Holnap dobálhatják a helyiek a cetlijeiket a szabadidőközpont urnájába, semmit nem fog érni. Lesz némi kérdez-felelek, de semmi több. 
Ócsa képviselői elfogadták, hogy Horváth Zoltán lesz a projekt összekötő koordinátora. Ezzel szinte képviselői szintre emelték, szavazatok nélkül. Gondolom ennek árát, ismét majd mi fizethetjük.
Döntöttek, hogy pályázati önrészből bővítik az Óvodát, és bölcsőde építésbe fogunk saját erőből, némi pályázati segítséggel. Hogy ennek pénzügyi alapjait a szakács végzettségű Kardos Zoltán a helyi Gazdasági Bizottság elnöke honnan veszi biztosítottnak, arra az arcán látható kifejezés sem adott választ. A képviselők nem is firtatták. Ezt eldöntötték, és így lesz. Horváth Zoltán meg alig tudta visszafogni dagoberti érzéseit. 
Más jelentős dolog  nem történt a mai rendkívüli ülésen. Hacsak az nem, hogy tartás nélkül feladták a várost,  kiürítették a spejzt és biankóra váltották az emberek jövőjét a Fideszes képviselők. No meg a Bukodiné drága. 
A kiárusítás ellen csupán Dönti Károly, Inczeffy Szabolcs és Török László szavazott nemmel.
Holnap majd szegény Szűcs Lajos ott fog pózolni a Szabadidő Központ színpadán Horváth mellet és Bukdoi oldalán, készen arra, hogy elfogadja az inasoktól a fejméretére fonatott babér koszorút. 
*

16 megjegyzés:

  1. "Alsópakony kiszemelt állami területét átsorolták belterületé, módosítotték a helyi építészi szabályzatot...."
    Most mégjobban fáj az évek óta tartó süketelés, hogy miért is külterület a "város" belsejében található belterülettel körülölelt telkem...
    Az, hogy miért is kellene pár milliót fizetnem azért , hogy végiggondolják, áttervezzék ezt az anomáliát...

    VálaszTörlés
  2. Felháborító, hogy azok, akik tönkre teszik és pusztítják értékeinket, (állítólagos engedélyek mögé bújva) most elpusztítják még a jövőnket is, dölyfös arroganciával, mindenkin átgázolva.

    VálaszTörlés
  3. Remélem ezek az emberek egyszer megkapják méltó büntetésüket, mert azt nem gondolom, hogy a lelkiismeretük is valaha figyelmeztetné, ne tovább.

    VálaszTörlés
  4. na kérem tisztelt városvezetők!Betelt a pohár lehet kezdeni csomagolni

    VálaszTörlés
  5. Ne biztasd csomagolásra, mert már csak az adósság maradt, amit lehetett már elpusztítottak. Nehogy elkezdjenek keresgélni és a többségi hatalmukkal még a maradékot is szétverjék.

    VálaszTörlés
  6. Ezt, amit ez a kormány az országgal és a helyi vezetők Ócsával tesznek, minek nevezik, ha nem hatalommal való visszaélésnek? Szeretném hinni, hogy ők is oda kerülnek majd, ahová Gyurcsány Ferenc.

    VálaszTörlés
  7. A lakossági fórumon hallottak alapján, rosszabb a helyzet mint bárki gondolná. Ócsa tragédiája.

    VálaszTörlés
  8. Szép jövő elé nézünk, amikor az államtitkár azt mondja, hogy segítsünk az ideköltözőknek, gyűjtsünk és adakozzunk, főleg szobabútorokat.
    Nem igazán erről szóltak az eddigi hírek, hogy az ideköltözőknek még valószínű bútoraik sem lesznek.
    Érdekes, hogy ezekről csak most hallunk, amikor a belterületbe való bevonás már megindult, mert a szerződést már aláírták. Sajnos nem elég nagy a baj, hanem ráadásnak, még Horváth Zoltán főépítész fog egyeztetni a minisztériumban "Ócsa érdekeit képviselve".?????

    VálaszTörlés
  9. Valóban nagy a baj! Neked kellene egyeztetned, fo-laknak vezetni a tárgyalásokat, a jobbik helyi okosainak pedig kiharcolni, hogy Ócsa legyen az ország fővárosa.

    VálaszTörlés
  10. Ha a jobbik egyeztetne, akkor nem a puffer tároló lenne az egyetlen kézzel fogható előny.

    VálaszTörlés
  11. A tározó a város pénzén nem előny. A csatornahálózatra való rákötés ekként,hátrány.

    VálaszTörlés
  12. Gondolom egy hozzáértő szakember véleménye az előző!?

    VálaszTörlés
  13. Mi van bohócok? Államtitkárék kiadták az ukászt az ellenkampányra hogy így előkerültetek?

    VálaszTörlés
  14. Gondolom, Horváth Tamás a megfelelő ember, a hozzáértő személy, hogy minden bűnös tevékenységben ott szerepel a neve. Eddig ahol felbukkant, csak szarul végződött. Jobb lenne, ha visszafogná magát.

    VálaszTörlés
  15. Legalább is melegen ajánlott!Senki sem kíváncsi a pofátlan lenyúlásaira.Most még szépen csendben eltűnhet a süllyesztőben önként.

    VálaszTörlés
  16. Az is lehetséges, hogy az alpolgármesternek olyan titkokkal teli a jelene, mint a múltja.(?)

    VálaszTörlés