A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. szeptember 10., szombat

Szerva ott, fogadás itt, csak ne játszák el a sorsunkat, ha lehet ( - jobb ha odafigyelünk)

Pest megyében - úgy tűnik - minden a lehető legnagyobb rendben van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Szűcs Lajos elnök úr békésen trónol posztján. A helyi vezetés meg mit sem foglalkozik a népi felhangokkal.

Egyértelmű, hogy megyénkben már nincs is igazán érdemi tennivaló, minden rendben, akár csak Ócsán. A megyei elnök és a helyi vezetés döntése alapján ez teljesen világos.
Ezért most vegyük sorra, hogy milyen állásokat, posztokat tölt be jelenleg a problémamentes Szűcs Lajos.
Először is tavaly áprilistól újra parlamenti képviselő, egyéni mandátumát Pest megye 14-es számú választókerületében szerezte.
Mint tapasztaljuk, továbbra is vezeti a Pest Megyei Közgyűlést. Novembertől a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöki tisztjét is ellátja.
Akárhogy is számoljuk, ez már három igen felelősségteljes és jelentős pozíció. Sőt, a Parlament honlapján található életrajzában a következőt olvashatjuk:
"Számos civil szervezet, többek között az Országos Polgárőr Szövetség, a Szövetség Ócsáért Faluvédő Egyesület és az Ócsai Társaskör tagja vagyok."
Nem is feltételezzük, hogy utóbbi szerepvállalásaiért Szűcs úr egy fillért is kapna. Ugyanakkor mély tisztelettel és csodálattal adózunk páratlan időmenedzselési és teherbíró képessége előtt!
Mert nem elég mindez hiszen, az országgyűlés jegyzőjeként is helytál az egykori ifjonc táskahordozó.
Most már mindnyájan beláthatjuk, hogy a politikusokat különös anyagból gyúrták, és nem okoz gondot nekik 4-5 állás egyidejű betöltése sem!
Visszatérve az első mondatokban megemlített gondolathoz: miként is vannak rendben Pest megye ügyei?
A kérdésre a választ szintén Szűcs elnök úr adja meg: - a vele készített interjúkból mindig kiderül, hogy az elmúlt 8 év "rombolása" a hibás, ami után már majdnem itt a Kánaán, hiszen jönni fog a pénz, a racionális járási rendszer, és ebből nem maradhatnak ki a települési és megyei önkormányzatok sem. Ugyanakkor a valósághoz persze hozzátartozik, hogy a megyei fenntartású intézmények financiális gondokkal küzdenek közfeladataik ellátása során, amiről már jó párszor beszámoltunk.
Persze erről a hibáról szintén a korábbi kormányok tehetnek, míg Ő és a megye önhibájukon kívüliként szinte szentté válnak.
Jogosan marad bennünk nyitva a kérdés: most akkor van tennivaló a megyében, vagy sem? Vagy olyan elhanyagolható kihívások előtt áll Pest megye, melyek mellett még belefér a Magyar Tenisz Szövetség elnöki tisztségének ellátása is, no meg az átadókon, az alkalmi ünnepségeken való rendszeres részvétel is?  Valóban nincs semmi dolog a megye és annak önkormányzatisága körül?
Akárhogy is azonban reméljük, a teniszsport végre jó kezekbe került Szűcs Lajos által.   

Kár, hogy Ócsán mindez a munkásság, a haladásban és a jólétben nem érződik.  Csak vágyni tudjuk mindezek után, hogy az alsópakonyi lakópark hozadékai nem okoznak akkora hátrányt, vagy kárt a városnak, mint Szűcs Lajos elnöki tündöklése és pártbeli társa, a megyés- valamint helybéli partnere tevékenységei során keletkeztek itt helyben.Ugyanis Horváth Tamás ötleteinek kisvárosunk nem egy esetben nagy árat fizetett.
Abban gondolom, mindenki egyetért, hogy a Pest megyeihez hasonló szociális vészhelyzetre Ócsának nincs szüksége. A jelenlegi városi képviseletünket elnézve azonban erre is van esélyünk. 
Szűcs Lajos és helyi- valamint megyei párttársai eddig ebben is csak mások kárára remekeltek. Talán mégis jobb lenne, ha ezek az urak megmaradnának egy betöltendő állásnál, amit tisztességgel és becsülettel űzve az emberek szolgálatába állva, jobbulást és boldogulást biztosítanának az embereknek.  Ezen dolgozhatnának, a jelenlegi pénz- és funkcióhajhász tobzódás, valamint az ezzel járó káros és öncélú sáfárkodás helyett.  
 Mert amíg egy lovat sem képesek ezek az urak megülni, addig ne akarjanak trojkába vagy még annál is nagyobb hajtásba fogni, mert annak csak állandóan a lakosság szenvedi el bánatát.
*

1 megjegyzés: