A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. szeptember 12., hétfő

Városi Vigasság ( -a honositó Dönti Károly munkásságának elismeréséül)

A hétvégén Dönti Károlyra is emlékeztek egy kicsit az Ócsai polgárok, amikor a Városi Vigasság rendezvényeit sikerként értékelve megmártóztak a különböző programokban.

Immár hatodik alkalommal rendezték meg a várossá válás alkalmából Ócsán a Városi vigasságokat, melynek keretében két napon át számos programmal találkozhattak az érdeklődők.

Még az augusztus 20.-ai falurombolásos megemlékezésről távolmaradó Szűcs Lajos is személyesen képviseltette magát. Ez azt jelenti, hogy felbukkant, megjelent, vagyis ott volt. Még a város tortájába is belevágott.  Ez nem esik messze szeretett tevékenységi körétől. Amúgy is szeret mindig egy egy falatot kihasítani a tortából. Most is sikerült neki. Ismét Ócsa állta, vagy egyesek szerint bánta a dolgot.

"Mindenki másnak aki ebben is hibát akar keresni azt üzenem, hogy bekaphatja!" - George a Made-fórumról
 
A református templomot formázó tortát három napon át, több cukrász készítette. A torta erdei gyümölcsös, tésztája mákkal volt ízesítve. Lajosunk egy vágással úgy rombolta le, ahogy megyei képviselőtársa, és helyi alpolgármestere utasítására a Lakatosházat szedték szét a markolóval. Ez eddig azonban nem volt hagyomány. A bontás is formabontó volt. A város tortájának felszelése azonban nem. Az aprításban és a kiosztásban közreműködött Szűcs Lajos doktor, országgyűlési képviselő, és többszörös elnök, az eladósodott Pest Megye Közgyűlésének oszlopos tagja.

Végítéletre várva - itt még bontatlanul
A tortától, és Szűcs úr nevezetességeitől elrugaszkodva tudni illik, hogy Ócsa várossá avatása Dönti Károly polgármesteri munkásságának köszönhető. Ebbéli érdemeihez nem fér kétség. Erre emlékezünk és ennek örülünk a Városi Vigasság keretében, minden évben. Idén immáron hatodik alkalommal. 
Az esti tűzijáték  a városavató polgármester előtti tisztelgés is volt, az este fénypontjaként végezetül.

Köszönjük.
*

7 megjegyzés:

  1. Nevetséges senkiházi vagy!

    VálaszTörlés
  2. Csupán annyi volt, hogy a városatya tortáját a nincstelen Szűcs Lajos szelte fel és osztogatta el.

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszen talán nem jól gondolod, mert hiszen a tortaszeletelő, nem nincstelen.

    VálaszTörlés
  4. De a megye, ahol elnököl, már az!

    VálaszTörlés
  5. A "Nevetséges senkiházi vagy" írója, vajon kire gondolt, mert az nem derült ki az írásából, de lehet, hogy csak számomra nem?

    VálaszTörlés
  6. Nagyon morbid, hogy akár képletesen is egy tortát formázva a református templom kerül szétdarabolásra. Azt hiszem ezt nem most kellett volna kisütni és elsütni.

    VálaszTörlés