A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. március 7., hétfő

A hazug szociál-liberálisok vadkapitalizmusa tovább szedi áldozatait ( - 2006 szövődményei)

Kun Béla,  Kádár János, a Kék-cédulás választások,  Kovács László 23 millió románnal való fenyegetődzése,  valamint Kuncze, Lampert, Gergényi, Veres,  Draskovics beszólásai, és az el-qró Gyurcsány Ferenc őszódi beszéde óta tudjuk, hogy a szociálliberális hazugságárad nem ismer határokat, hogy az ezektől való aljasságáradat végtelen és kimeríthetetlen, míg nincsenek végképp eltörölve.
Már a Médiatörvény körüli felháborító vircsaft is kiverte a biztosítékot a jobb érzésű emberek körében, de a tőlük való szenny zsigereikből még tovább árad.
A szocializmus emlőin kinevelt véresszájú vénhedt nős személy, Heller Ágnes valami egészen elképesztő hazug produkciót adott elő az Európai Parlament vitanapján. A filozófus Morvai Krisztina kérdésére válaszolva azt mondta, 2006 őszén senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak a rendőrök:

Senkit nem lőttek meg, mutasson egy esetet! Senkit nem lőttek meg, senkit nem kínoztak meg. Mutasson egy esetet, amikor bárkit is meglőttek, vagy megkínoztak! Tényeket kellene látnunk, mert a Fidesz sem emelt panaszt sosem amiatt, hogy valaki megsebesült, ők egész más miatt emeltek panaszt, ami szintén nagyon problémás, de azt sosem mondták, hogy bárki is megsebesült volna, vagy megkínoztak volna embereket. Ez csak az Ön változata, az Ön képzeletének szüleménye. Nem akarok 2006-ról beszélni, mert ez túl messzire vinne minket, de megismétlen, ez egy fikció, senkit nem lőttek meg, senkit sem kínoztak meg.


Heller megnyilvánulására se magyarázat, se mentség nincs. Ha igazságtalanul rótták fel neki a filozófus-pályázatok tízmilliós kifizetéseit, ha nem, fénykép- és videófelvételekkel bizonyított hatalmi visszaélésekről azt mondani, hogy meg sem történtek, az igazi, Muhammad Szaid asz-Szahaf tájékoztatási miniszter és Kadhafi kommunikációs életművét idéző cselekedet. Az meg különösen vérforraló, hogy ezek mellé ráadásként még azt is hozzáteszi, hogy a magyarok szolgalelkűek.


Bodoky Tamás Túlkapások című riportkötetében kitűnően összegyűjtötte, milyen visszaéléseket követett el a rendőrség 2006 őszén, a könyvet illusztráló Index-fotók mindent elmondanak Heller álláspontjának valóságtartalmáról:


 *
Az egész vita az Európai Zöldek frakciójának szervezésében zajlott, nem az Európai Parlament hivatalos programjáról van szó. Az eseményen volt angol-magyar szinkronfordítás, így ha a két hölgy magyarul vitatta volna meg a kérdést, akkor most nem kéne azon vitatkoznunk, hogy mi is lehet a magyar jelentése a Heller által mondottaknak - de mindketten dolgoztak/tanítottak New Yorkban (Morvai az ENSZ-ben, Heller a New School for Social Research katedráján), nem idegen nekik az angol közeg.
  Lássuk akkor az összecsapás Morvai-jelenetét.



Először is, elismerésre méltó az a munka, amit Morvai a 2006-os őszi jogsértések feltárásáért végzett, és az is érthető, hogy rendszeresen újra napirendre venné a kérdést. Kevésbé elismerésre méltó (sőt, egyenesen káros), hogy sokszor erős túlzásokkal beszél a történtekről, most is ebbe a hibába esett. Hazugság, hogy 2002 és 2010 között minden kormányellenes tüntetést feloszlatott volna a szocialista-liberális kormány, bár valóban voltak jogszerűtlenül feloszlatott demonstrációk. A százakat bebörtönözni és megkínozni is túlzás, talán őrizetbe vétel lehetett ennyi, de nem börtönöztek be és különösen nem kínoztak meg százakat.

Sokan hivatkoztak arra, hogy Heller azon húzta fel magát, hogy Morvai a líbiai helyzethez hasonlította az itthon történteket. Nos, ez nem igaz, Líbia egyáltalán nem is kerül szóba. Heller válaszának kontextusa szempontjából érdekes, hogy Morvai kétszer beszél lövésről, mindkétszer a shoot at kifejezést használva, azaz azt kéri számon, miért lőttek rá az emberekre.

 Heller azzal védekezik, hogy szavait szándékosan félrefordították, ő csak arról beszélt, hogy senkit nem lőttek le és senkit nem kínoztak meg. Morvai kérdésében a shoot at egyértelműen meghatározza, hogy a válaszban mire vonatkozik a noone was shot. Heller háromszor ismétli ezt el, s egyszer sem pontosítja olyasmivel, hogy shot dead vagy with live ammunition. S ha esetleg el is fogadjuk, hogy tényleg csak az éles lőszerről beszélt, a kijelentése második, kínzásokra vonatkozó része akkor is hazugság marad. 
Nem spanyolcsizmára kell itt gondolnunk, egy védtelen, megbilincselt ember ujjának eltörése vagy az őrizetbe vettek huzamosabb időn keresztüli térdepeltetése, terpeszben fejjel a falnak döntése is egyértelműen kínzás.


*

3 megjegyzés:

  1. Talán nem kellett volna felgyújztani Budapestet!
    A csürhe azt kapta amitb megérdemelt.

    VálaszTörlés
  2. Igazad van, a szocializmusban kapitalizálódott, liberálisan hazug, gyurcsányista csürhének nem kellett volna feltüzelnie az embereket. A tévének csupán hírt kellett volna adnia, a kormánypártnak nem kellett volna kilopnia az emberek szemét és akkor sem kellett volna a hatalommal visszaélni, és bűncselekménybe hajszolni a droid rendőröket.
    Arábiában az ilyeneket rég felnégyelték volna. Ha a Fidesz és a Jobbik nem lenne ennyire töketlen, akkor ma a volt kormánytagok nem lehetnének jelen a közéletben. Akik akkor a Parlamentben ültek, ma legjobb esetben is a sitten ülhetnének.
    Ez legyen elgondolkodtató Szűcs Lajosra nézve, aki elérte hogy az eltűnt pénzek okán befizetett ezrek maradnak ellátás nélkül.
    De legyen mindez példa a helyi képviselők számára szintúgy, akik elvitték a laptopokat programostul, miközben ugyanazt a szoftvert visszavásárolták és hozzá az ujabb gépeket, miközben a régit a programokkal egyetemben hazavitték. Mindez a városnak a közösből, csupán úgy 5 millióba került. Szóval ha most arábiában rájukgyújtanák a hivatalt, akkor sem lenne különösebb gond, legfeljebb a CNN azt mondaná, hogy megbuktatták az élősködő hivatalnokokat. Kínában meg egyenesen felakasztották volna az összes állami vagyont elherdálót, a nép beavatkozása nélkül. Szóval ma gyurcsány, kuncze, és az összes maszopos, szadeszes vagy csüngne, vagy zárkában rohadna.
    Szóval ennyit rólad és haveri köreidről, hogy a Turul vagy a kommunizmus szelleme vigyen magával.

    VálaszTörlés
  3. Lovas István: Az EP zöldfrakciója szervezésében megtartott panasznapján Heller azt állította, 2006 őszén Gyurcsány rendőrei nem lőttek senkire és nem is kínoztak meg senkit, ami különösen nagy hitelt ad a pályázati ügyekben önmagát felmentő, a magyarokat szolgalelkűnek bélyegző filozófusnő szavainak. Heller Ágnes egyébként szeret retusálni: A reneszánsz ember című munkáját 30 év múlva úgy adta ki, hogy abból az eredeti mű Marxra és Leninre vonatkozó lábjegyzetei hiányoznak. A céljának megfelelően alakuló gyűlöletfesztivál a következő hónapokban garantáltan folytatódik. Ami az EP-ben folyik, szintén lassan már hungaricum: Európában máshol nem létezik a saját haza gyűlöletének infrastruktúrája.

    (Magyar Nemzet, 2011. március 8.)

    VálaszTörlés