A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. március 6., vasárnap

Bocsánat kiköltekeztünk, ezért most stop, nem esztek ( - Ócsa is érintett, nem csak Szűcs okán)

Mivel a Pest megyei önkormányzat egy nem kicsit fizetésképtelenné vált, így hirtelenjében önerőből oldotta meg több megyei középiskola a diákok étkeztetését az elmúlt napokban. Az önkormányzattal szerződésben álló Hungast nevű cég ugyanis ennek okán felfüggesztette az ebédek szállítását.

 Új fogalmat ismertettek meg velünk:  - "étkeztetési stop".

Minderről a megyei önkormányzat március 4.-ei dátummal közleményt adott ki. Ezek szerint:
A közétkeztetési szolgáltatások felfüggesztésére – a Szolgáltató egyoldalú döntése nyomán – a közoktatási intézményekben 2011. március 3. napjától kezdődően kerül sor. A felfüggesztésről, a várható lépésekről Pest Megye Önkormányzata tájékoztatta az intézményvezetőket. A szolgáltatás felfüggesztésének időtartama egyelőre határozatlan – tárgyalások folynak a szolgáltatóval a helyzet rendezésére. A közétkeztetési szolgáltatás felfüggesztése egyelőre nem érinti a bentlakásos oktatási intézményeket, valamint a szociális otthonokat.
A mai, és az esetleges további napokra befizetett étkezési díjak természetesen jóváírásra kerülnek.

Ócsára jellemzően a város hivatalos honlapján erről a mai napig semmi nem olvasható. 
A helyi tájékoztatás, híradás a beleölt több-százezres nagyság ellenére sem működik.

Más híradásokban azonban szintén nem láthattuk Szűcs Lajos elnököt, hogy arccal nyilatkozott volna a vezetése alatt kialakult helyzetről, ahogy a helyi hírekben sem a mi polgármesterünk városbeli kiértesítését, intézkedését., - de mégy egy kurta tájékoztatásra sem futotta  tőle, ahogy a megyés képviselő, Horváth Tamás tanár úr sem szólat fel, vagy adott nyilatkozatot az ügy helyi vonatkozásáról.

 
Az Echo Tv-ben is csupán Ambrus András Pest Megye Önkormányzatának szóvivője nyilatkozott, hogy a kormány mentőcsomagjára várnak. Mint arról már beszámoltunk, Tállai András a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerint 31 milliárd forintot különítettek el az önhibájukon kívűl nehéz helyzetbe került önkormányzatok megsegítésére.
Gondolom, a Szűcs Lajos nevével jegyzett megyei önkormányzat természetesen nem hibás, ezért bizton állítom, hogy önhibáján kívül került nehéz helyzetbe. Bizton állítom, hogy a mindenben benne a keze Lajosnak sikerülni fog megpályázni pénzügyi segítséget.

Már csak az a kérdés, hogy ez miként sikerül majd Ócsa városának, hiszen itt is nagy a baj, és nehéz a helyzet. Sikerül úgy pályáznunk, hogy arra ne ismét mi itt élők fizessünk rá, és sikerül e elfogadtatni, hogy a képviselők mindent megtettek az eladósodásunk ellen, hogy azt bizonyítsuk, vagy elhiggyék  azért, hogy az önhibájukon kívüli meghatározásba beleférjünk. Ez kell még ahhoz, hogy a pénzügyi segítség egy jó pályázattal elérhetővé váljon. 

  A megyei önkormányzat bízik abban, hogy a bajba került helyi önkormányzatok helyzetének folyamatban lévő felmérése, valamint a második negyedév végére ígért kormányzati segítség megoldást jelent a kialakult helyzetre( - Addig?)

Végül: "Pest Megye Önkormányzata felelős a területi ellátásért, a fenntartott intézményekben, vagy a más módon megszervezett ellátás folyamatosságáért, ezért ezúton is minden érintettől bocsánatot kérünk! Mindent megteszünk a helyzet mihamarabbi megnyugtató rendezése érdekében, az esetleges változásokról folyamatosan tájékoztatni fogjuk az érintetteket."

Odáig legalább eljutottunk, hogy a megyei önkormányzat beismerte, hogy el-qrtuk, és képes volt bocsánatot kérni. Aztán, hogy a folyamatos tájékoztatásból mi lesz, azt nem tudhatjuk, de majd meglátjuk, mint a beígért rendezést.

Egyszer azért Ócsa vezetése is eljuthatna arra a fejlettségi fokra, hogy bocsánatot kérjen az érintettektől és időben, no meg megfelelőn tájékoztassa az embereket. 
Ez nem csak a most kialakult helyzetre, hanem a mindennapokra is értendő, tisztelt polgármesterek!
*

25 megjegyzés:

  1. Miről beszélsz? Álmodozol? Bocsánatkérés, alaptopért, az okozott károkért, a kommunális adóért, az eladósodásért? Kitől Bukoditól, Horváthtól, vagy a szakács Kardostól? Vagy az Ász által elmarasztalt jegyzőtől? Inkább perköltséget fizetnek a közösből és adóbevezetéssel kártalanítják az elvesztett értékeket.

    VálaszTörlés
  2. Bocsánatot?Hol élsz? Minden lelkiismeret furdalás nélkül röhögve vették fel az évzárón a kitüntetéseket,gondolod pénz nem járt hozzá? A HunGast- nak meg hónapok óta tartoznak , meg a közüzemi számlákért , gyógyszerekért.Az Inárcsi otthon lakóit "kitelepítette" Gyömrőre mert elcseszték a pénzüket szegény sérülteknek. Itt már a bocsánat édes kevés lenne... ha lenne...

    VálaszTörlés
  3. Kik és milyen kitüntetéseket? Inárcson meg tudtommal beszakadt a tető, életveszélyessé vált.

    VálaszTörlés
  4. Ócsán szintén kezdhetik a gyűjtést és a lendületvételt az emberek megbocsájtásához a polgármesterék.

    VálaszTörlés
  5. Mit kell nekik megbocsájtani?

    VálaszTörlés
  6. Nem nekik kell megbocsájtani, hanem a képviselőknek, a polgármesternek kéne tőlünk, a gyerekektől, a szülőktől bocsánatot kérni. Olvasd el a vonatkozó írásokat értelmezd és vond le a következtetést. Aztán jöhet a várakozás a bocsánatért.

    VálaszTörlés
  7. Ennyi hozzá nem értő, rossz indulatú embert, már rég nem láttam. Nektek mindegy csak "dögöljön meg a szomszéd tehene is". Tárgyilagosság, objektivitás számotokra ismeretlen fogalom. Fo-lak, Magyar Péter, Cefi Szabolcs, Török László csak erre vagytok jók, semmilyen előre mutató javaslatotok nincs. Ez siralmas. Lehet, hogy a megye fizetési nehézségekkel kűzd, elfogadom, a helyi Önkormányzat is, de Ti a helyi bevételek növeléséhez milyen javaslattal járultatok hozzá? Csak egyet mondjatok! Fo-lak nézd vissza a saját blogodat! Egy javaslatod volt, de mint kiderült az sem volt járható az Önkormányzat számára, persze erről a tényről nem beszélsz, lapítasz mint kutyaszar a fűben Magyar Péterrel együtt. (Nyugodtan töröld ki a hozzászólásomat, ebben nagy rutinod van.) "Igazatok van rohadjon meg az Önkormányzat meg Ócsa is, persze Török László és Cefi-Szabolcs is velejéig benne lesz." Tehát szeretnék mihamarabb igazi építő jellegű hozzászólásokat és javaslatokat olvasni, amire eddig nem volt lehetőségem.

    VálaszTörlés
  8. Te annyira hülye és rosszindulatú vagy, hogy akár a Horváth is lehetsz, csak a jellemed okán sunnyogsz a névtelenségben. Könnyebb itt így lázítani és szitkozódni, mint érintettként felvállalni a rossz döntések sorát. Nem is csodálnám, ha ismét kidobnának innen. Te aljas lak vagy, egyetlen értelmes hozzászólás nélkül. Menj be az önkormányzatba, vedd fel a jussod és kussolj, míg ki nem találjátok, hogyan tudnátok több pénzt szerezni.

    VálaszTörlés
  9. Te 20:46 mennyivel vagy jobb?

    VálaszTörlés
  10. Nekem van egy építőjellegű javaslatom!
    1. Hozzák vissza alaptopokat, adják oda az iskolásoknak.
    2. Takarítsák össze a várost, virágosítsák ki márciusra, saját kezűleg.
    3. Tanúsítsanak önmérsékletet, csak a hivatalosan járó minimális illetményt vegyik ki a kasszából, a költségátalányt pedig a tényleges és indokolt utak esetében elszámolás alapján vegyék fel.
    4. A kommunális adót ezennel visszavonhatják, mert szükségtelenné válik és akkor a törvényesség is helyre áll, immáron ez ügyben nem kell lakossági fórumot tartani.
    5. A továbbiakban ne hozzanak a városnak és az itt élőknek hátrányos döntéseket, tiszteljék és becsüljék meg a választóikat, ennek kifejezéséül az olvasottak szerint egy bocsánatkéréssel neki is állhatnak.
    Na ez elég konstruktív volt?

    VálaszTörlés
  11. Én nem az önkormányzatban zsebelem a lóvét.
    Engem súlyt az amit tesztek, ahogy beszéltek, és ahogy itt nyilatkozol. Aljas a dumád, mert tudod, hogy igaz ami itt írva vagyon. Ezért piszkoskodsz ugyanúgy, ahogy egyébként az emberek kizárásával teszed határozataid során. Ráadásul patkány is vagy, ha a sorolt képviselőktől tartasz, hiszen nem azokhoz, hanem a város megrontóihoz tartozol.

    VálaszTörlés
  12. ez nem a blogról szól, ez a földijeivel harcoló hazaáruló

    VálaszTörlés
  13. Csak figyeljetek:
    http://www.szucslajos.com/magamrol-dr-szucs-lajos/magamrol

    VálaszTörlés
  14. Ezek a kibékíthetetlen ellentétek....

    VálaszTörlés
  15. folak az szemét dolog, hogy egyfelől kitörölsz minden neked nem tetsző bejegyzést, másfelől lihegő kutyaként nyalogatod azoknak a képviselőknek az alfelét, akik szintén laptop tulajok, és minden általad kritizált dolgot megszavaztak. Amit meg nem, arról biztos fingjuk sincs, mint pl. az ez évi költségvetés, ahol egy!! mődosító javaslatuk se volt. Legalább te a sok eszeddel adhatnál tanácsot nekik.
    Na törölhetsz megint.

    VálaszTörlés
  16. Nem tudom miért ellenségeskedsz itt mindenkivel. Egymással szemben vagytok feleslegesen. Miért pártolod a kommunális adóra szavazókat? Miért köpködöd a társaidat?

    VálaszTörlés
  17. Ne csináld a feszültséget ezzel a folakozással, meg törléses dumával. Se a mostani, sem a korábbi szenyázásodat nem távolították el. Ne rombold a blogot, a közéletet. Ha nem tetszik, húz át a madenciára, vagy máshova. Itt ez van. Miért nem csinálsz magadnak egy saját fórumot? Ott panaszkodhatsz, vagy dicséreteket oszthatsz, ahogy tetszik. Bukodi seggét is védheted, vagy más kedvenc sejhaját is rendben tarthatod.

    VálaszTörlés
  18. Ki az a bekiabáló? Csak nem egy jellemtelen álláshalmozó, aki "lenyúlt" egy laptopot húszezerért? Aki az illetményért és ingyen laptopért tartja a markát? Egy arctalan névtelen senki, aki itt nagy bátran jártatja a száját? Mutass alázatot az adófizetők felé paraszt, ha már az ő pénzükből játszod az eszed.

    VálaszTörlés
  19. Tudod mi a szemét dolog? Kommunális adót kivetni és 3 milliós laptopokkal biznicelni saját részre közpénzen. Na ez szemét dolog!
    Szemét dolog a sportra hivatkozva az iskola villanyát és fűtését használni sógor, koma és haverok italozására. Szemét dolog közpénzen kocsmává züllesztni a Halászy egyes részeit.
    Szemét dolog az elbaltázott önkormányzati döntések után a több milliós kártérítést a helyiekre szétosztani, ahelyett, hogy a képviselőt járandóságából vonnák le.
    Szemét dolog, hogy nem akarja az önkormányzat békében és perköltség nélkül rendezni a tornaterem mellett élők dolgait, hogy inkább hajlandó kártérítést fizetni, mert a Spák élvezi a Horváth és a Bukodi támogatottságát, meg a hasznot, amiből visszatejel nekik. Szemét dolog, hogy ezért a több milliós pert bevállalva, azt ismét az ócsaiakkal akarják kifizettetni, ahelyett, hogy az a italozást beszüntetnék, hogy a Spákot seggberúgnák és az iskolaigazgatót felelősségre vonnák.
    Szemét dolog a legmagasabb juttatásokat kivenni a közösből, miközben szarban a város, üres a kassza, és semmi másra nincs pénz, csak a megszorításra és hogy már előre várják a kommunális adó első befizetéseit.
    Ez mind szar, szemét dolog, meg az is, hogy erről beszélnek az emberek és hogy ezzel tele mindenkinek a puttonya.
    Szóval jobb ha besunnyogsz a hivatalba és elmondod, hogy tanácsosabb ha visszafogják magukat, a felbérelt csahos kutyákat, valamint befejezik a közpénzek megfejését, a zsebeik megtömését addig, míg önként megtehetik. Na ez valóban szar szemét ügy. Most lehet erről beszélni, vitázni. Szar alakok, szemét ügyletei. Már csak azt kérem, hogy engem se töröljenek, mint az előttem ezt kérő aljas szenyázót sem törölték.

    VálaszTörlés
  20. 6 órakor már nincsenek a hivatalban, ekkor hiába írsz választ olyanra, amit onnan gépeltek be.

    VálaszTörlés
  21. A Horváth állítólag írásban lemondott a társadalmi alpolgármesterségről áprilistól és a továbbiakban törvény adta lehetőségéből fő állású alpogi akar lenni. Azt is írta, hogy a legalacsonyabb pénzt kéri és a 20% legalacsonyabb költségtérítést. Ha minden igaz kéri, hogy taníthasson a gimiben óraadóként. állítoag ezt megteheti. Arra hivatkozik, hogy nagy rajta a lakossági nyomás, és így nem tudja ellátni a feledatát.

    VálaszTörlés
  22. Fo-lak Te Isten, imádlak, indulj polgármesternek én Rád szavazok. Te vagy az Igazság és a demokrácia védelmezője.

    VálaszTörlés
  23. folak ténnleg índújj el támogatunk

    VálaszTörlés
  24. Tisztelt Fo-lak!

    Ha irása időnként egy kicsit nyers is, örömmel olvasom bejegyzéseit. Ha ez a blog nem lenne, talán soha sem derülne fény a Bukodi-Horváth klán, a Szűcs nevű képviselő és Spák testnevelő tanár űzelmeire. A Kisbírótól, igazat és valót ne várjunk. A jelenleg regnáló hatalom szócsövévé silányították, közpénzen. A blog címét, nevét ismerőseimnek tovább adom. Tényfeltáró munkájához további sok sikert kívánok.

    Üdvözlettel: egy ócsai polgár

    VálaszTörlés
  25. Az egész garnítura lemondhatna, de végérvényesen. Ja, hogy akkor tisztességes munkábol kellene megélni? Nem lenne ingyen laptop meg ingyen autókázás. Miért nem azt támadjátok, aki elköveti a visszaéléseket? Nem folak az, aki a közpénzt elherdálja a saját céljaira. Az, hogy ezt leírja támogatandó. A tett, amit feltár az elitélendő. Azt sem értem, ha meggyőződése egyeseknek, hogy valótlant állít, miért nem cáfolnak? Van rá lehetőségük számtalan módon páldául a Kisbíróban is. Ne csak arra használják egyesek, hogy oldalakon kersztül futassák magukat benne. Ez nem pártújság.

    VálaszTörlés