A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. június 5., kedd

Például: Alkalomhoz méltó trianoni megemlékezés Dabason ( - homály Ócsán)

A TRIANONI döntés 92. évfordulója alkalmából 2012. június 2-án, szombaton tartott példaértékű ünnepi megemlékezést Dabas Város Önkormányzata Dabas-Sáriban a Trianoni emlékműnél, ahol ez alkalomból felvonták a történelmi Magyarország zászlaját.


A megemlékezésen Kőszegi Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő mondott ünnepi köszöntőt, majd az egyház képviselője szólt az egybegyűltekhez, végül a Múzsák Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjainak műsorát tekinthették meg a résztvevők.


A rendezvény Murányi László, Dabas város díszpolgárának ünnepi beszédével folytatódott, végül Dabas Város közösségeinek és intézményeinek vezetői helyezték el koszorúikat az emlékmű lábánál. 
Az eseményről a MAG Televízió is beszámolt, ezzel is népszerűsítve a várost. 


A Magyar Országgyűlés 2010. évi XLV. törvénye a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről, a trianoni tragédiára emlékezve, június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

 

De miről is van szó:
Az I. világháborút lezáró ún. Versailles-Washingtoni békerendszer részeként íratták alá a magyar delegációval a békeszerződést a Kis Trianonnak nevezett palotában 1920. június 4-én. Ezzel a békediktátummal nemcsak az Osztrák–Magyar Monarchia tűnt el a térképről, hanem Magyarország elvesztette területe jelentős részét (területe 282 870 km2-ről 92 607 km2-re csökkent), a lakosság létszáma pedig, mintegy 10 millió fővel kevesebb lett. Erre az eseményre emlékezünk TRIANON EMLÉKNAP-ján.

Ócsán ilyen nincs.  Zászló sincs. Sőt Ócsa város képviselő-testülete a tavaly benyújtott lakossági kezdeményezést, miszerint legyen városi emléknap a trianoni tragédia évfordulója, - Horváth Tamás (gimnáziumi tanár, többszörös felügyelőbizottsági tag, helyi alpolgármester, megyei képviselő és Szűcs Lajos volt kampányfőnök-helyettese) tolmácsolása szerint, erre nincs szükség - elutasította. Mint ismert ebbéli véleményét a Kulturális Bizottság és a teljes testület ellenszavazat nélkül támogatta.  


Ócsán Horváthék jóvoltából nincs is nyilvános, vagy központi megemlékezés annak ellenére, hogy  2010. május 31-én az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-ére eső nemzeti emléknap Magyarországon, melyet törvénybe iktatott az Országgyűlés.

Azóta ez a nap országszerte a  nemzeti összetartozás napja. 


 Kivétel Ócsa, ahol a Fidesz delegálta honatyák gyülevésze nem akar erről tudomást venni.
*

6 megjegyzés:

  1. Haggyatok már azzal az igenszívű Horváthtal, meg a csokorba szedett pénzszerző technikáival. Ez az ember eddigi életében egyszer nem dolgozott meg a pénzéért. Ahogy korábban is csak dörgölődzött és potyázott a zsidó talponállóban úgy ma is ezt teszi politikai zsibvásárban. Hol a szegfűárusnál lopja a napot, hol a gyümölcsösben ízlelgeti a lecsöppenő narancslevet. A hülye politkus kofák, meg mindig dobnak neki valami koncot, mint ahogy a piaci kóbor kutyának szokás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Figyelj! Havi 800 ezerért ebben a világban talán nem is rossz a teljesítménye. Nem kevés ész kell ahhoz, hogy valaki manapság ennyit összeszedjen tanárként.

      Törlés
  2. Ne piszkáld.
    Ő a város köztiszteletben álló, megbecsült tagja.
    Igen sokat tett már Ócsáért és az itt élő emberekért.
    És még ha az unalom jegyeit is véled felfedezni az arcán, azt kell mondjam, ez egy a munkájában megfáradt ember tekintete.
    Gondolj csak bele.
    Tanár, helyettese a város első emberének, aztán ott vannak a megyei gondok, a vízmű, a lakópark projekt és még sorolhatnám.
    Csodálom azt a kitartást, ahogy ezekre a feladatokra teljes odaadással koncentrál.

    VálaszTörlés
  3. Kedves folak! leírnád azt is mekkora adósságot csinált a dabasi polgármester mielőtt hanyatt esnénk a beszédtől?

    VálaszTörlés
  4. Ezek szerint Ócsa polgármestere nagyobb bajba sodorta a választóit, mint dabasi társa az övéit, hiszen itt semmi sincs, csak adósság.

    VálaszTörlés
  5. Ostoba ! Ócsán is van adósság bőven, nem is áll vele az emberek elé és nem mond hozzá beszédet a Bukodi!

    VálaszTörlés