A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. június 3., vasárnap

NEMZETI ÖSSSZETARTOZÁS NAPJA ( - Június 4.-ével minden magyar tartozik)

MINDEN MAGYAR összetartozik

A nemzeti összetartozás napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-ére eső nemzeti emléknap Magyarországon, melyet 2010. május 31-én 302 igen, 55 nem és 12 tartózkodó szavazat mellett iktatott törvénybe az Országgyűlés. Az erről szóló Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről címet viselő törvényjavaslatot Kövér László (Fidesz) és Semjén Zsolt (KDNP) kezdeményezte. 


Ócsán, más városokkal ellentétben a helyi Fidesz nem tartja megemlékezésre fontosnak ezt a napot. Tavaly Horváth Tamás jegyzőkönyvbe mondott szavait követően a fideszes többség ellene szavazott annak, hogy hivatalos városi emléknapi megemlékezést tartsanak Ócsán. 

Az Oktatási, kulturális és sport Bizottság (Bukodi Jánosné elnökletével) szintén a két polgármester nyomdokai mentén tette le voksát. Így ők sem tartanak nyilvános, köztéri megemlékezést. Ezt csupán a Jobbik helyi szervezete igyekszik  magára vállalva életben tartani. Kiköszörülve a a városvezetés okozta csorbát.


V E S S Z E N    T R I A N O N ! ! !
 
*

4 megjegyzés:

  1. Kíváncsian várom, a meg nem jelenő képviselők kifogásait.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Más irányú elfoglaltságom volt.

      Törlés
  2. Bukodiné Ibolykát és Horváth Thomast tanári pályája során sem érdekelte túlzottan a nemzeti ügyek sorsa. Nem hogy városi szinten, egyénileg sem. Inkább a saját pénzügyi pozíciói foglalkoztatják őket. Elvégre ez nem elhanyagolható. Az ilyen eseményekből meg amúgy is túl sok van ezen tanarak szerint. A pénzből meg ügyebár sosem elég.

    VálaszTörlés
  3. amarna már régóta megemlékezik az összetartozásról.
    Kéz kezet mos alapon.

    VálaszTörlés