A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. április 7., csütörtök

Egy ujabb kezdeményezés, - mind hiába - kontra képviselet ( - megint mások)

 A Mádencia Egyesület márciusban egy megkereséssel, javaslattal állt elő az önkormányzatnál. Ebben a helyi Szociális rendelet módosítását szorgalmazták az országban zajló ebbéli változások és gyakorlatok mintájára. 

Lényege, hogy a közpénzből nyújtott támogatást lehetőleg olyan személyek kaphassanak, akik a városi környezetünk megtartásáért fordítanak annyi figyelmet, hogy lakókörnyezetüket rendben tarják. Ezt az előterjesztést az önkormányzat a legutolsó, március 30.-i soros ülésén tűzte napirendre a 3.10 tárgyponti jegyzéssel.
A Mádencia ebbéli elgondolását az önkormányzat képviselő-testülete szavazás alapján lesöpörte az asztalról, különböző kifogások, főleg a vele való ellenőrzési és betartást igazoló munkavégzés, mint cselekvés és végrehajtás bizonytalanságai okán, arra hivatkozva, hogy például nem mehetnek be, hogy a telek, a ház már magánterület, stb. Szóval számukra nyűgös volt a dolog és nem akarták igazán a szabályozást. Nem úgy, mint a súlykorlátozás bevezetését. Az ugyanis simán átment, annak ellenére, hogy ebben sem következetes az önkormányzat, mert nem jár el az ügyben és nem tartatja be azt, hiszen ez ideig nem szorultak vissza a nehézgépjárművek az utakról és nem bírságolták ki a járműforgalmat sem. Pedig ez is, meg a Mádencia elképzelése is pénzbeli javadalmazással, előnnyel, netán megtakarítással járna a város számára.  Javadalmazás, és megtakarítás hiszen a bírság bevételt teremt, és a visszaszoruló nehézgépjármű forgalom a javunkra szolgál, mert nem terheli zajjal és kipufogógázzal a környezetet, ugyanakkor nem rongálja útjainkat. A megtakarítás pedig abban nyilvánul meg, hogy kevesebbet kell költeni javításra, vagy indokolatlan kifizetésre. Előny még a város rendezettebb összképe, és a kulturáltabb környezet létrejötte. Nem mindegy. A lényeg azonban mégis csak az, hogy ezt a képviselők többsége nem akarta megvalósítani, az ezzel járó munkát nem vállalta fel.  A Mádencia építőjellegű beadványát a jó elgondolás ellenére elvetették, pedig egyre több önkormányzat dönt hasonló lépesek mellett, és alkot ebbéli helyi rendeletet.

Most ebből sorolok és mutatok példát a vonakodó testület és az olvasó számára okulásként:


Az országgyűlés tavaly decemberben fogadta el a törvénymódosítást, amely lehetőséget teremtett a folyósítás feltételeinek szigorítására. Az önkormányzatok maguk dönthetnek arról, bevezetik-e ezt vagy sem.

Sátoraljaújhelyen már január óta, Mezőkövesden pedig március elseje óta a lakóhely tisztán-tartásának feltételéhez kötik a pénz kifizetését.
„Éltünk a törvény adta lehetőséggel” – mondja a mezőkövesdi polgármester, aki szerint minden önkormányzatnak követnie kellene a példájukat. A képviselő-testület február utolsó szerdáján bólintott rá a helyi szociális rendelet módosítására, kevéssel később pedig követte példájukat a heves megyei Tarnabod is, ahol egyébként az illegális bontást is megtiltották.

Tarnabodon nem elég, ha a ház rendben van, a háziállatokat is jól kell tartaniuk a segélykérőknek. Az illegális bontástól is tartózkodniuk kell.
Tarnabodon egyre több feltételnek kell eleget tennie annak, aki bérpótló juttatáshoz akar jutni. - A bérpótló juttatás kifizetését Tarnabodon is a lakókörnyezet rendben tartásához kötjük – mondta Pető Zoltán polgármester a Heolnak. Ebbe nem csak az utcafront, az udvar, az előkert tartozik bele, hanem a háziállatok helyes tartása, az ingatlanok épségének megőrzése is. "Ha illegális bontást tapasztalunk, azonnal felfüggesztjük három hónapra a támogatást" - nyilatkozta a polgármester.
Tarnabod az első befogadó falu, ahová még 2004-ben költöztettek hajléktalanokat. A budapesti aluljárókból vagy átmeneti szállásokról érkezett családok önkormányzati házakba költözhettek be azzal a feltétellel, hogy elvégzik a ház körüli munkát, csirkét vagy disznót nevelnek, és munkát vállalnak a faluban.
Tarnabod nem az első település, ahol környezettanulmányhoz kötik a segélyeket. Mezőkövesden például februárban döntöttek úgy, hogy nem kapnak segélyt azok a munkanélküliek, akik nem tartják rendben lakókörnyezetüket. A sátoraljaújhelyi polgármester szerint nem várható megfelelő minőségű munka azoktól az emberektől, akik maguk körül sem tudnak elvárható rendet tartani, bár lenne rá idejük. Így januártól csak azok kapnak segélyt és munkát, akik rendben tartják környezetüket.
 
Balassagyarmaton  csak a rendezett lakókörnyezetben élők kapnak bérpótló támogatást májustól - Nógrád Megyei Hírlap. Csaknem hétszáz segélyezettet érint a rendelkezés - írja a Nógrád Megyei Hírlap.
Csach Gábor, Balassagyarmat alpolgármestere közölte: a módosított szociális rendeletük május elsején lép hatályba, ezt követően ellenőriznek: például rendeltetésszerűen használják-e a szeméttárolót, gyomtalanítják-e a kertjüket, tiszta-e a házuk előtti járda, illetve az áteresz. Előírták azt is, hogy a lakott épület állaga nem veszélyeztetheti az ott élők vagy mások életét, testi épségét, illetve, hogy a megfelelő állapotú kerítésnek meg kell akadályoznia a háziállatok elkóborlását.
 
Rákóczibánya önkormányzata a lakókörnyezet rendben tartását szabta meg a munkanélküli segély kifizetésének feltételéül.
Több más település után a rákóczibányai önkormányzat is úgy döntött: megvonja a segélyt azoktól, akik nem tartják rendben házukat, vagy nem óvják annak állagát. A rendelet április elsején lépett életbe. A nógrád megyei település polgármestere, Bencsik Ernő elmondta: a képviselő-testület által csütörtökön, egyhangúlag módosított szociális rendelet április elsejével lépett életbe.
Eszerint a havi 28.500 forintban részesülő munkanélküliek akkor juthatnak hozzá a támogatáshoz, ha tisztán tartják házukat, udvarukat, a kertjüket és a járdát. A részletes leírás alapján ebbe beletartozik az ingatlan állagának megóvása, higiénikus állapotának biztosítása, a kert gyommentesítése, az ingatlan előtti vízelvezető árok tisztán tartása, a szeméttároló edény rendeltetésszerű használata, továbbá a ház előtti területen a fű lenyírása, lehetőség szerint a terület virágosítása is.
A 676 lakosú faluban 109-en részesülnek bérpótló juttatásban, az érintettek pedig fél évet kapnak lakókörnyezetük rendbetételére. Az alapellenőrzést, vagyis a jelenlegi helyzet felmérését áprilisban végzi el a körjegyző, a szociális ügyintéző és a családsegítő szolgálat egy munkatársa, akik fényképen és videón rögzítik a látottakat.
Hat hónap múlva tartanak újabb ellenőrzést, és ha addig nem történik pozitív változás, szüneteltetik a juttatás folyósítását - közölte a polgármester.

Mezőkövesden is változás várható az átmeneti segélyeknél. A mezőkövesdi önkormányzat már módosította a szociális rendeletét.  Eszerint megvonhatják a bérpótló juttatást azoktól a munkanélküliektől, akik nem tartják rendben lakókörnyezetüket: lakásukat, házukat, udvarukat, kertjüket, a járdát.
Az önkormányzat élelmiszer-utalvány bevezetésével szeretné elérni, hogy a pénzt valóban hasznos célra költsék az igénylők, olvasható az önkormányzat által kiadott sajtóanyagban.
Rendeletben szabályozta a dohányzást Mezőkövesd önkormányzata: egyebek mellett az iskolák, óvodák, könyvtárak, orvosi rendelők, buszmegállók és játszóterek környezetében nem lehet majd a jövőben rágyújtani Mezőkövesden. A tilalom megsértőivel szemben eljárás indul, és akár 50 ezer forint is lehet a büntetés. Az új rendelet helyszíni bírság kiszabását is lehetővé teszi. Ezt a közterület-felügyelő állapítja meg, összege pedig elérheti a 20 ezer forintot. A szigorítás 2011. június elsejétől lép életbe, addig a rendőrség és a városi közterület-felügyelők csak figyelmeztetik a tilosban füstölőket.


Nem értem, hogy miért van az, hogy  ami máshol működik, megvalósul, az csak Ócsára nem érvényes?
Miért van az, hogy más közép-magyarországi, Pest-megyei település képes járdát építeni, kerékpárutat létesíteni, mi meg nem, mert ez ránk nem vonatkozik. Bugyi, Dabas, Gyál, Tatárszentgyörgy, mind képes előrelépni ez esetben. Egymás után adják át fejlesztéseiket, rácáfolva az elmondottakra. Miért másak ott az emberek, vagy a gondolkodás, mint itt, a fővárostól alig 20percre, - ha nem körbe menne a busz, az autópályát kikerülve, vagy rendesen járna a vonat.
Sokkal inkább az a dolog lényege, hogy nem akarásnak nyögés a vége. Állítom ezt annak ismeretében, hogy amikor a képviselők javadalmazása, az egyéni számítógépek eladása, majd újbóli beszerzése, vagy a kommunális adó megszavazása volt a cél, akkor nagyon tudták biztosítani az egységet és a többséget. Ha azonban a közlekedés, (busz-járat, vonat késések, vasúti átjáró, utak, járdák, stb) vagy a szociális rendelet, az ésszerű és célravezető pályamunkák kialakítása, az út menti vízelvezetés, a közúti csatornahálózat kínépítése a cél, akkor rendre tehetetlen, béna kacsává válnak és kifogás-kifogás hátán keresik a magyarázatot a megvalósíthatatlanságra.
Ezért vannak elódázva a városrendezési, fejlődésbeli kérdések, ezért nincs még kiépített vasúti-átjáró, út, szociális rendelet változás, fejlődés és jólét, de van maximális illetmény, költségátalány és tiszteletdíj egyesek-,  adó pedig a köznép számára. 
Miért ez a Pató Pál uraság, ez a tetye-tutyaság, nem nemtörődömség, és semmittevés a közügyekben? A várost nem érzik sajátjuknak, fejlődésre, rendezésre szorulóra a testületi tagok?
Miért nem lehet telefonálni, kérdezni, példát venni másoktól, a sikerrel élenjáróktól, a boldogulóktól?

Ez a mi szegényes városunk és a mi drága képviseletünk.
*

44 megjegyzés:

  1. Tisztelt Olvasók!

    A Mádencia Egyesület nevében egy pár szó kiegészítést szeretnék a fentiekhez hozzátenni.
    A képviselő-testület és a város vezetése támogatta felvetésünket, volt olyan képviselő aki ennek szellemében felszólalásában méltatta, és bevezetésre érdemesnek tartotta a szoc. rendelet módosítását.
    Szavazáskor arról döntöttek, hogy további (04.14) egyeztetést és jogi kidolgozást igényeljen-e a javaslat. Ezt megszavazták, és nem "lesöpörték", amit amatőr javaslattevőként csak köszönettel fogadhattunk, hisz a végrehajtási utasítás kidolgozása jogi, államigazgatási szakértőt igényel. Tehát, ha a jövő pénteki megbeszélés sikeresen alakul, akkor már egy szavazásra szakmailag is előkészített módosító kerülhet a következő ülés napirendjére.
    További helyi rendeletek módosítására is van javaslatunk, és ha ezek kellő alapossággal kidolgozottak lesznek, reméljük a közösség megelégedésére szolgálhatnak majd.
    Tisztelettel:
    Karácsonyi Károly

    VálaszTörlés
  2. Na, ennyit fo-lak "hiteles" beszámolóiról!

    VálaszTörlés
  3. milyen megbeszélésről írsz amikor elutasítotték, mert töketlenek, a jogi kidolgozás nem a te feladatod, hanem a jegyzőé, a hivatalé, ezért kapják a pénzt nem pedig folak dolga, és aki eszi ezt az ótvaros dumát az is hülye, itt olvasható egy sor példa, máshol is az önkormányzat intézte ezt, nem egy okostojás

    VálaszTörlés
  4. Miért egy "civil" szervezetnek kell kidolgozni a rendeletmódosítást, az előkészítést? Ennek nem úgy kéne zajlania, hogy a testület elfogadja a kezdeményezést és onnantól kezdve hivatalos eljárásban az illetékes irodavezető, a jegyző, a polgármester intézi.
    A kommunális adó esetében sem volt egyeztetés, megbeszélés, és akkor nem tiltakozott a Mádencia.
    A nehéz járművek esetében szintén a civilek kihagyásával maguk döntöttek. Ez a majd megbeszéljük, suttyomban összejövünk, a hivatalon kívül, nem más, mint az a tetyetutyaság, amiről a blogger szólt. Nem hiszem, hogy a Karácsonyi bejegyzése megváltoztat valamit. Ő maga sem hiheti komolyan, hogy ezt a problémát ó fogja megoldani. Engem is érdekelne továbbá, hogy erről az állítólagos megbeszélésről mit lehet tudni? Ki, mikor, hol és mit beszél meg ez ügyben, az önkormányzat intézkedése, vagy rendeletalkotása helyett? Mikor volt ez korábban divat? Soha, és ezt az előttem szóló írásból ugyanígy kitűnik. Aztán az is érdekelne, ha itt nem jelenik meg ez a bejegyzés, akkor a tisztelt Karácsonyi úr, mikor számolt volna be a Madencia oldalára feltett hirdetmény további élete kapcsán? A nagy hirtelen megjelentetett tájékoztatót semmi érdemi nem követte. Ha nincs ez a blog, akkor semmit nem tudunk róla. Szóval ennyit az egészről.

    VálaszTörlés
  5. Súlyos értelmezési problémákkal küzdesz. Nem először!

    VálaszTörlés
  6. Károly gratuláltál már a Horváthnak a szép kis Hondáért:)

    VálaszTörlés
  7. 19.07 Te tényleg rettenetesen ostoba, kötekedő bunkó vagy! Neked, ha sapka van rajta az is baj, ha nincs az is.

    VálaszTörlés
  8. Karcsikám nem felejtettél el valamit?
    Esetleg a saját portálodon egy beszámolót?
    Miért mindig Fo-lak húzza elő belőletek a frankót?

    VálaszTörlés
  9. Mi ez a "Megjegyzésed a jóváhagyás után jelenik meg." duma? CENZÚRA?! /Még soha nem jelent meg ezután a szöveg után senkinek semmi!/

    VálaszTörlés
  10. Amarna mindenhol csak kavarsz. (Kulcs)

    VálaszTörlés
  11. Fo-lak , csak egy kérdésre várok választ, ott voltál amikor a testület döntött?

    VálaszTörlés
  12. Csupán azért, mert a Mádén nincs élet.

    VálaszTörlés
  13. Jellemző kedves kulcs, hogy számodra az egyet nem értő vélemény egyszerűen csak "kavarás". Amarnova

    VálaszTörlés
  14. Gyerekek! Akkor Folak egyet nem értését miért fogadják értetlenül egyesek?

    VálaszTörlés
  15. Szárnyal a blogod rendesen! Ez a rezervátum termel témát bőven.

    VálaszTörlés
  16. Magyar Péter, maga nem zárkózhat el ettől a blogtól, hiszen Fodorral kéz- a kézben járnak, ha maga is azt gondolja ami itt megjelenik verbálisan, abszolut alkalmatlan bármilyen vezetésre. Ha valaki ismeri az önkormányzati rendszer felépítését - ez nem maga, nem csahosa a Fodor, és nem a többiek, - tudhatná, hogy Ócsának esélye sem lett volna pályázni a jelenlegi forráskiegészítésre. Dehát honnét is tudhatná, köze nincs ahhoz amit Önkormányzatnak neveznek, persze idealista elképzelések vannak. Ezt már tapasztaltuk: nem pályázható pályázatok (persze senki nem kért elnézést, vagy ismerte el tévedését, arctalan, meg nem történt feljelentések, amiknek nincs eredménye...) maga komolyan gondolja, hogy ilyen "előélettel" alkalmas bármilyen vezetői posztra? Amikor a helybeli Jobbik - akit maga vezet - lábbal tiporja a jogot? Magán területen engedély nélkül tart fenn felépítményt? Mitől jobb ez mint bármilyen más , akár komcsi eljárás, semmitől, maga egyszinten van ezekkel. Annyira nincsen "képben", hogy azt sem tudja - csahosa sem -, hogy az a nehézgépjármű forgalom, ami átáramlik a településen, nem tartozik az Önkormányzat hatásköre alá. De menjünk tovább, Karácsonyi Károly Úr - április 8. 14:45 - elmondta a tényleges továbblépés lehetőségét persze ez magának semmi. de még sorolhatnám,tényszerűen és tárgyilagosan cáfolva szinte minden egyes sort - ami itt leírásra került - de ennek semmi értelme, most egy negativ tényállítást kellene írnom, de nem teszem, nem süllyedek le a maga szintjére. Fodor ezt a bejegyzést úgy is törölni fogja, tehát nem bízom benne, hogy elér magához -esetleg más úton is megpróbálhatom -, de felesleges magát nem a település, hanem csk a saját maga, személyes érdeke érint. Mgelepődnék, ha ez a bejegyzés olvasható marad na és Magyar Péter "érdemben" válaszolna rá.

    VálaszTörlés
  17. Nyugodt lehetsz, fognak rá reagálni, csak hát nem a névtelenség mögé bújva kéne fikázni, demoralizálva hazudozni.

    VálaszTörlés
  18. Ez az amarnova úgy hangzik, mint a tyereskova. Ő is repülni fog előbb vagy utóbb. Karcsi bohóc, meg közben kiabál, hogy produkcióóóóóóó!

    VálaszTörlés
  19. Karácsonyi egy kétkulacsos ember, aki a Bukodi seggétől nem lát fel a MÁDE magaslatáig. Minden kezdeményezése álnok, képmutató.

    VálaszTörlés
  20. Sorold már,tényszerűen és tárgyilagosan a laptop lenyúlást is, ha már ennyire jól informált vagy Őnkormányzati körökben nagyarcú. Arról kuss van mindig minden esetben. Ez ügyben ki kért bocsánatot az itt élőktől. Kár állandóan játszani az okostojást. Szánalmas!

    VálaszTörlés
  21. Köszönet és megbecsülés illeti a blogot, mert nélküle mindent eltusolnának. Most is ennek okán harcolnak egymással a bejegyzések, az összefogás helyett, elvégre nem a blog, hanem az önkormányzat rontja el a helyi közéletet.

    VálaszTörlés
  22. Tényleg, mit játsza ez itt az eszét, miközben van vaj a fülük mögött. Hogy nem szégyenli magát az ilyen?

    VálaszTörlés
  23. Úgy tesznek, mintha ártatlanok lennének és ez a csúnya Fo-lak bántaná csak bántaná őket.
    Közben meg lenyúlták a kiadott laptopokat, kárt okoztak a városnak, aminek költségeit adó formájában szedik be.
    Aztán maguknak a legmagasabb összegeket fizetik ki, de arról siránkoznak, hogy nincs pénz.
    Szemét egy banda, és az is aki melléjük áll.

    VálaszTörlés
  24. Laptop tolvajok! Húzzatok melegebb éghajlatra és vigyétek az adótokat is!

    VálaszTörlés
  25. Maffia! Luigi, Carlos, Charlie, Tomas, és társai.

    VálaszTörlés
  26. Megjött ez a szemétrevaló Kisbíró! Ezért a hablatyért 5 milliót kiadni az adófizetők pénzéből, BŰNCSELEKMÉNY!

    VálaszTörlés
  27. Boldogok a lelki szegények.

    VálaszTörlés
  28. Ehhez már tényleg pofa kell. Ezek szerint, aki nem fúj velük egy követ az nem is ember. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  29. Majd a Karácsonyi Karcsi megmagyarázza, mi a jó ebben.

    VálaszTörlés
  30. Elnézést április 8. 20: 27, Te milyen néven írtál? Nem láttam!

    VálaszTörlés
  31. A helyi hírlap folytatja a Szűcs fényezését. Csak hát tudjuk, hogy hazudik, és semmi köze Ócsához. ezért kár pénzt adni. Hacsak nem fizetett reklám az egész. Tuti, hogy ezzel a Horváth fejezi ki háláját iránta. De a képviselő vagy a lakos véleménye nem jelenthet meg. Szemét egy társulat.

    VálaszTörlés
  32. Roppant érdekes, hogy a hozzászólók egyike sem említ igazolható, tényszerű és főleg bizonyítható dolgot, sem itt, sem a korábbi fo-lak nevezetű blogger által jegyzett, rengeteg tévedést, csúsztatást, tudáshiányt, gyakran primitív, pletykaszintű információt lejegyző írásai lereagálásában. Egyszerűen frőcsőgő, minden alapot nélkülöző hozzászólások születnek egyazon személyektől, mintha írásba lenne adva feladatként. A nemtetsző válaszra azonnal csahos kutyaként vetődnek.

    VálaszTörlés
  33. Vegyenek ki valahol egy szobát, azt rendezzék le ott a dolgot.

    VálaszTörlés
  34. Akkor majd te elmeséled tévedés és csúsztatás mentesen, hogyan is lettek a laptopok lenyúlva.

    VálaszTörlés
  35. 2011. április 8. 21:04 Te sem említesz semmi tényszerűt, csak rombolsz. Miattad és rád hivatkozva szüntették be a fórumot. Én biztos, hogy törölnélek. Nem vagy elég érett ehhez. Cáfolni semmit nem cáfolsz, tényszerű sem vagy, csak zagyvázol. Jellemtelen féreg vagy mindaddig, amíg nem tudod alátámasztani vádjaidat. Írd le mi nem igaz abból, ami itt elhangzott. Már rég itt visítanának a patkányok, de csak te rinyálsz. Fedd fel magad, ki vagy aki képviseli itt az aljasságot? (Kulcs)

    VálaszTörlés
  36. Mond már meg mi a problémád az eddigiekkel köcsög gyerek! Laptop, Honda, illetmények, vesztett perek, kommunális adó, iskola és pékség bontás, fizetési gondok, polgármesteri iroda felújítás, bebútorozás, tornatermi ivászatok, szülinapi partik, bográcsozás, kiszervezés stb.
    Mond már meg hány millát kellett kicsengetni eddig kártérítésként? Szerinted ezt a saját pénzükből, vagy a közösből teszik? Szóval kussolj és fogadd a kritikát, vagy fizesd a cechet.

    VálaszTörlés
  37. 21:19 a modorod hibátlan! természetesen minden egyes témát tárgyalhatunk, de nem indulatból, hanem a tényekre alapozva, ezekben otthon vagy?

    VálaszTörlés
  38. Mit gyalázkodtok, amikor a Kisbíróban benne van, hogy elutasították a javaslatot.
    Karácsonyinak kár itt exkuzálnia magát, meg hiába szépítgeti, a polgármester haverját, ez se nem siker, se nem eredmény. Ez esetben a leseprés vagy az elutasítás tök mindegy, csupán játék a szavakkal. A Mádencia jobban tette volna ha most ugyanígy hallga, mint mint amikor nem kért közmeghallgatást a kommunális adó megszavazása előtt, vagy amikor nem tiltakozott ellene. De a válságos helyzet ellenére a polgármester havi pénze sem zavarja, hiszen ott sem tett állásfoglalást, hogy bizony mértéktartóbbnak kéne lenni. Aztán a laptopok ügyében sem szólt egy szót sem. Szóval jobb, ha továbbra is lapít, és csöndben marad, mert ilyen előélettel és előítélettel nem rágódhat más cselekvőképesebb történésein, a szavain. Örülök, hogy itt foglalkoztak ezzel. Különben ezt sem tudtuk volna meg máshonnan. A Kisbíró is csupán szűken említette, hogy elutasítva.

    VálaszTörlés
  39. Laptop tolvajok jó reggelt!

    VálaszTörlés
  40. Charlieból még azt is kinézem, hogy egyeztetett a Bukodival, mielött beadta a javaslatát. Nem kell komolyan venni ezt a madenciás bohócot. Egy követ fúj ezzel a lenyúlos bandával, csak tetszelegni akar a jófiú szerepében. Vicc és kamu az egész beadvány.

    VálaszTörlés
  41. Kedves Károly!
    Van a házam körül némi rendetlenség ez tény.Meg is kapom érte a kritikát nap mint nap.Azonban van az észrevételnek egy fontos része.Az Én udvaromban a lom és nem vittem senki más területére.Dolgozom a rendrakáson.A lom nagyrésze egyébként nem tőlem származik de az Én feladatom lesz a rend rakás ez tény.
    Az önöké pedig az, hogy megtisztitsák az erdőt, az út menti rézsűt, a körforgalmat a szeméttől, meg a kurváktól. A rendőri beszámoló szerint is tehetne valamit ennek érdekében az önkormányzat. Jó lenne, ha ezek az urak végre megdolgoznának a javadalmazásukért. Az, hogy a népet nyúzva adót adó hátára halmoznak, nem munka. Ehhez még az agyukat sem kell megerőltetni. Ami pedig gondolkodással jár, az állandóan el van vetve. Most sem történt másként, még akkor sem, ha a Mádencia elfogult elnöke másként gondolja. Én egyetértésemmel támogatom Fo-lak és a blog ténykedését. Ez itt legalább némi cselekvésre ösztönöz. Fo-lak dolgozik, munkát végez. Tessenek megbecsülni!

    VálaszTörlés
  42. Karácsonyi úr! A tudatlan okoskodást és a nem látható intelligenciát hagyjuk is szerintem mert sok olyan dolog van amiket korábban tett/tettek és nem lenne rá büszke sem Ön sem az önkormányzat, inkább hagyjuk is szerintem!

    VálaszTörlés
  43. Önnek üzenném, hogy azzal mindenki egyetért, hogy szép is lehetne a környezetünk és lehetőleg óvjuk is, de hogy Ócsán ne tartassák ezt be, azzal ugyanúgy nem, ahogy azzal sem, hogy senki nem takarítja a hétköznapokban az utcákat. Télidőben a járdákat, és hogy az önkormányzat, a közterület felügyelet emellett úgy megy el, mint igénytelen paraszt a vasúti töltésen, mert még átjárót sem ád neki az Úr.

    VálaszTörlés
  44. Tisztelt Névtelen!

    Örülök, hogy mindenáron engem szeretne megszólítani, még akkor is, ha az aktuális témában egy mondatot sem írtam le vagy mondtam el.

    Úgy vettem észre Önt erősen frusztrálják a blogon megjelenő írások, de még inkább a blog szerzője, hiszen legtöbbször nem a tartalomra reagál, hanem valami egészen másra. Ez nem baj.

    Az viszont igen, hogy úgy gondolja a blogon megjelenő írások az én véleményemet tükrözik.
    Megnyugtathatom, ez nem így van!

    Ha Önt zavarják a blogon megjelenő cikkek - amelyekben esetleg Ön is szerepel - akkor ne legyen fakír, ne kínozza magát az olvasásával!

    Ha bármit szeretne kérdezni szívesen állok a rendelkezésére, a blogon megjelenő írásokra pedig reagálok, ha fontosnak érzem a véleményem közlését.

    Amikor én a Bukodi Úrról vagy a Horváth Úrról írtam, hozzájuk intéztem kérdést, akkor mindig megadtam a kellő tiszteletet, ami úgy gondolom vica-verza kell, hogy működjön.
    Egyelőre nem firtattam alkalmasságukat a betöltött pozícióikra, ezt döntse el mindenki belátása, tapasztalatai szerint.
    Amíg jómagam egy adóforintot sem költöttem el az ócsaiak költségvetéséből, addig tartózkodjon az olyan megjegyzésektől, tippelésektől, hogy én mire lennék alkalmas és mire nem.

    Talán célravezetőbb lehetne, ha a nevét is felvállalná az effajta írásaihoz, még akkor is ha névtelenül bizonyosan könnyebb vádaskodni, hazudozni, szitkozódni. Nevével ellátott megjegyzése mindjárt hitelesebb, és nem egy morális válságban szenvedő, "folakmagyarpetiJobbik" fóbiás ember vergődései lennének.

    Szebb Jövőt!

    VálaszTörlés