A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. április 15., péntek

Folytassa Kormány

A Fidesz-kormány a meglévők mellé egy újabb frontot nyitott meg, most éppen a bírók kerültek a célkeresztbe.
A bolsevik alapokon oktatott, szocializmus által hátrahagyott, liberalizált vérbírák nyugdíjazásos leépítése dicséretes kezdeményezés, amit csak üdvözölni lehet. A 2006-os gyurcsányi-állami terrort és ítélkezést követően a még hatalmon levő bírói vezetőknek, van pofájuk rikoltozni, amikor hamis rendőri jelentések, hazug vallomások, hamis tanúzások alapján ítéltek el, és hurcoltak meg ártatlan embereket, amit jogszerűen nem tehettek volna meg az átpolitizált, és feltüzelt rendőrség és a politikafüggő ügyészség, valamint bírói kar nélkül.

Képtelenségnek tűnik, hogy 21 évvel a rendszerváltás után egy, az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő országban újra a demokrácia minimum értékeiért kell küzdenie hazánknak. Soha nem hittük volna, hogy a magyaroknak közösen kell kiállnunk a jogállamiság és a demokrácia alapértékeinek védelmében azokkal szemben, akik közül többen részt vettek a diktatúra lebontásában, a demokratikus államszervezet kialakításában - ezt a sokadik látásra is hihetetlennek tűnő megállapítást a Legfelsőbb Bíróság, az ítélőtáblák és a megyei bíróságok elnökei tették csütörtöki ülésük után.

A magyar bírókar vezetői csalódottságuknak és értetlenségüknek adnak hangot, egyben felelőtlennek, átgondolatlannak és szakmailag megalapozatlannak nevezik a kormányzó partok döntését, amellyel az Alaptörvényben kívánják módosítani a bírák nyugdíjba vonulásának jelenleg hatályos szabályozósat. A bírák Baka András LB és OIT elnökvezetésével, a teljes ülés után kiadott, ám szerdai keltezésű közleményükben emlékeztetnek arra, hogy ennek alapján megszűnik a lehetőség arra, hogy egy bíró, amennyiben egészsége, képességei engedik, 70 éves koráig ítélkezhessen, "noha ennek gyökerei a bírói hatalomról szóló 1869:IV. törvénycikkhez nyúlnak vissza és számos európai ország jogrendszere ma is hasonló rendelkezést tartalmaz". (....) A módosító javaslat értelmében 2012. január 1-én nyolc évvel rövidül a nyugdíjkorhatár, amelynek következtében 228 hatvankettedik életevet betöltött bíró - közöttük 121 igazgatási és szakmai vezető - szolgálati viszonya szűnik meg minden átmenet nélkül. 2012. december 31-ig pedig további 46 bírónak ér véget a pályafutása.

"viperás"
Az Országgyűlés március elején fogadta el a fideszes Balsai István javaslatára a semmisségi törvényt. Ez alapján semmisek a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben a hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, valamint garázdaság miatt meghozott, kizárólag rendőri jelentésre, vagy tanúvallomásra alapozott ítéletek, és a bíróság hatáskörébe tartozó rendzavarás, garázdaság és veszélyes fenyegetés szabálysértések is. A döntés a 2006. szeptember 18. és október 24. között elkövetett cselekményekre vonatkozik.
Ugrás a zászlóra
Békés tüntetőkre támadva
Szem kilövő - azóta nyugdíjban
Ártatlanok - rendőri intézkedés után vérezve
 *

1 megjegyzés:

  1. A rendőrnek azonosító nélkül is jogai vannak, az arcát kitakarják, a megalázott vérző fejű emberek meg kiszolgáltatottak maradnak. És akkor most ezek a gyurcsánista aljas pribékek mernek kimenni tüntetni!

    VálaszTörlés