A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. április 29., péntek

Heller helyeselte a véres megtorlást (- hazudott)

Heller, a zsidó filozófus, barátait és mentorát, Lukács Györgyöt is elárulta már 1959-ben, az MSZMP-nek írt hűségnyilatkozatában. 

„Az ellenforradalmat is egy ideig helytelenül értékeltem” – írta Heller Ágnes filozófus az MSZMP Központi Bizottságának 1959-ben. 
„Március lett, mire eljutottam odáig, hogy lássam, a párt lényegében helyes politikát folytat – fogalmazott, majd hangsúlyozta: – Politikai hibáim közé tartozik, hogy vak voltam ellenforradalmárokká vált volt barátaimmal szemben.” 
A levelet az országos levéltárban Hankiss Ágnes, a Hamvas Intézet vezetője lelte fel. 
„Heller 1959-ben gyakorlatilag üdvözli az »ellenforradalom« leverését, ami azért is rettenetes, mert ekkor már a legtöbb bebörtönzés és kivégzés megtörtént. Ma ugyanő a demokrácia fő védelmezőjeként folytat lejárató kampányt a Fidesz-kormány ellen” – nyomatékosította Hankiss. 
 
Élősködő, hazug, és nem is keresztény
Nem tagadom, hogy írtam egy levelet, szégyellem, hogy írtam, nem ezt a levelet, hanem, hogy bármilyen levelet írtam” – fogalmazott a Hír Televíziónak Heller Ágnes a Magyar Hírlap által csütörtökön közzé tett levelről.
Heller a televízió azon kérdésre, hogy mióta nevezi forradalomnak 1956-ot azt mondta, hogy azonnal annak nevezte. „Amit írtam, abban azt írtam, lebecsülöm az ellenforradalmi veszélyt. Az nem ugyanaz, mint ellenforradalomnak nevezni. Pontosan fogalmaztam, nem nagyot hazudtam, kicsit hazudtam csak” - fogalmazott a filozófus.

 
Most ezek a hiteltelen, hitetlenek mocskolódnak a magyar ellen külföldön.  Az LMP csatlakozott a szociálisan liberalizálódott magyarellenességhez. Heller Ágnes az Unióban, Bolgár György Svédországban, Tamás Gáspár Miklós Berlinben csapta ki a biztosítékot a jobb érzésű emberek körében.  Ezek szerepvállalásával az egykori szociál-liberális bagázs háttér útszításával nemzetközi rágalmazást és mocskolódást folytatnak.
Igaz a saját rendszerükben ennél kevesebbért is hazaárulásért ítéltek el embereket. Persze most ők lennének az elsők, akik ha hasonló sorsra jutnának, ezt zokon vennék, és politikai elnyomást, diktatúrát rikácsolnának a nyugati szírének fülébe.

*

Nem tudni, Heller végül miként bizonyította be hűségét, miután ebben a levélben név szerint feljelentette társait, és megtagadta a forradalmat.

Hankiss Ágnes a Hamvas Intézet vezetője néhány héttel ezelőtt a Fidesz EP-képviselőjeként maga is részt vett az Európai Parlamentben azon a meghallgatáson, amelynek Heller Ágnes filozófus volt a főszereplője. 
„Az volt az egészben a megdöbbentő, hogy ott ül egy okos ember, aki egykor az erkölcsről írt filozófiai műveket, mára pedig a gyurcsányizmus elkötelezett propagátorává lett, és aki tagadta, hogy embereket súlyosan bántalmaztak a pesti utcákon 2006. október 23-án. Ez a levél és az a jelenet, ahogyan néhány hete az MSZP-től átveszi a kitüntetést, lehangoló, bár elég koherens keretbe foglalt öt évtizedet…” – hallhattuk Hankiss Ágnestől. Hozzátette, utána elgondolkodott, hogy mi lehet a magyarázata Heller hisztérikus haragjának és elfogultságának. „Aztán eszembe jutott, hogy több évvel ezelőtt, a Magyar Országos Levéltárban folytatott kutatásaim során találtam egy iratot, amely akkor is eléggé elborzasztott. Ebben az 1959-es levélben Heller gyakorlatilag üdvözli az »ellenforradalom« leverését, ami azért is szomorú és rettenetes, mert ekkor már a legtöbb bebörtönzés és kivégzés megtörtént. Ma pedig Heller Ágnes a szabadság és a demokrácia fő védelmezőjének szerepében folytat lejárató kampányt Európa-szerte a Fidesz-(magyar-)kormány ellen…” – hangsúlyozta a Magyar Hírlapnak Hankiss Ágnes.

Hankiss Ágnes: Régi bűnnek hosszú az árnyéka (Fotó: Hegedüs Róbert) 




Hankiss Ágnes:  -  Régi bűnnek hosszú az árnyéka







*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése