A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. április 23., szombat

Ombudsmani elmarasztalás a gyermeki jogok megsértése kapcsán ( - megyei gyorsjelentés)

Pest megye - Több megyei és egyházi fenntartású hálózatban késve vagy részletekben kapják meg a nevelőszülők a forráselvonások miatt a nekik járó juttatásokat, ez veszélyeztetheti a gyermekek védelemhez és gondoskodáshoz való jogát – állapította meg az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Szabó Máté azután indított vizsgálatot az ügyben, hogy a Pest megyei nevelőszülők 2010 négy hónapjában késve és két részletben kapták meg ezt a juttatást. 

A késés miatt a nevelőszülők saját pénzből fizették a náluk élő gyerekek, fiatalok ellátását. Az is előfordult, hogy utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőttek uzsorakölcsönre kényszerültek. Több nappali tagozatos diák azért nem tudott eljutni az iskolába, mert nem volt pénze bérletre. – irja az evangelikus.hu

Az ombudsman a Pest Megyei Önkormányzat elnökéhez, Szűcs Lajoshoz  fordult, aki nagyon egyszerű azt válaszolta a kialakult ügyben, hogy a forráselvonás miatt nem tudták kifizetni időben a juttatást. 

Szűcs doktor szerint ezzel rendben is van a dolog, hiszen mindenki más, csak nem az évek óta a vezetése alatt álló megyei grémium  hibás.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése