A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. április 9., szombat

Nem véleltlen, balfékek ( - jobbszél)

„A városvezetésnek a Kommunális adó eltörlését is tartalmazó csomagját, amiben benne volt a korábbi laptopok visszaszolgáltatása, és a mostaniak vásárlási összegének személyes befizetése, figyelmetlenségből fél-tucatnyi Fidesz képviselő is megszavazta az önkormányzat március végi ülésén.”  
(újsághír a korábban meg nem jelent helyi lap, év-végi számából.)

 A 2010-es választások nyomán összeülő képviselők izgatottan készültek az alpolgármester személyéről és az illetményről tartandó szavazásra. A kényelmetlen többségben lévő oldal jelöltje, azonban mégsem léphetett hivatalba, mert számos fideszes honatya véletlenül a „nem” gombot nyomta meg.

Így másnap megismételték a voksolást, és – noha ezúttal tévedésből a doktor úr az „igen”-t találta meg - ezúttal sem sikerült az alpolgármester jelöltnek megszereznie a szükséges támogatást, mert újabb jobboldali mandátummal rendelkező politikusok nyúltak mellé.

A kialakuló zűrzavarban a jegyző véletlenül feloszlatta a testületi ülést, és figyelmetlenségből új választást írt ki.

Jóllehet a közvélemény-kutatások szerint a Fidesz meggyőző fölénnyel vezetett, a konzervatív polgárok figyelmetlenségből az akkor még független magyar jelölt mellé húzták be az ikszet, így aztán a döntés szerint véletlenül megint mi nyertünk. Az újonnan alakuló képviselő-testületben a polgári szövetség mandátummal rendelkező tagjainak egy része tévedésből megszavazta a függetlenek programját, így szerzett a városi embert képviselő tömörülés kétharmados támogatottságot.

Ezzel egy időben egy sebészprofesszor nyilatkozatot adott ki, amelyben elismeri, hogy véletlenül a vakbél helyett a máját vette ki egy betegnek, de legközelebb majd jobban figyel. Csatlakozott hozzá a vízvezeték-szerelő, aki tévedésből a vécélefolyót a csaptelepekkel kötötte össze, ami miatt a mosogatóban áll a szennyvíz. A helyi iskola tanára összekeverte a szezont a fazonnal. A kocsmáros beköltözött a tornaterembe, ahol találkozott a házasságközvetítővel, aki azonnal össze is adta őket. Fo-lak adatai kikerültek a nyilvántartóból a korábban betilt fórum oldalaira. A postás figyelmetlenségből a Budapestre címzett leveleket mind Bukarestbe vitte. A jegyző és a rendőrség vizsgálatba kezdett, de a megyétől átszóltak, hogy minden rendben. A körzeti meghízott a saját kocsija tetejéről elhagyta a kék fényt, amit egy kerékpáros vett fel. Azóta is ő az egyetlen, aki kivilágítja magát. A buszvezető véletlenül hátramenetbe kapcsolt, és összetörte a mögötte várakozó autót. A helyi járat is kimaradt, hétfőn a MÁV nem tudott szerelvényt biztosítani a fél tizenkettes  vonatnak. A szakács elejtette a fakanalat, és csak helyeslően bólogat, miközben mások a demokráciáért kardoskodnak. A bolti eladó tévedésből a Mikulás-csomagokba húsvéti nyuszikat rakott.

Most látom, hogy véletlenül jobb-szél helyett balféket írtam.
*

7 megjegyzés:

  1. Megkaptam a kisbírót, de minek! Ez sokkal olvasmányosabb, és frissebb, aktuálisabb. Itt ingyen több információhoz jutok, mint a drága önkormányzati újságban. Inkább költenék útjavításra ezt a kidobott pénzt. Április közepén számolnak be március 15.-éről? Normálisak ezek. Silány újság lett az önkormányzat lapja. Szégyellje magát a Kulturális bizottság, hogy ezt engedi. Pedagógus létére. Az önkormányzat döntéshozatalairól szinte semmi, a szavazás arányairól kuss. Érdemtelen az újság és annak fizetett szerkesztője, írója. Bukodi rázd meg magad, mert eddig negatív a teljesítményed.

    VálaszTörlés
  2. Már megint nem jelenhet meg hozzászólás jóváhagyás nélkül!/Persze nem ehhez, hanem néggyel korábbi bejegyzéshez/. Nevetséges, CENZURÁZOTT blog!

    VálaszTörlés
  3. Nevetséges, álszent Kisbíró! Nem jelenhet meg benne semmi jóváhagyás nélkül.

    VálaszTörlés
  4. Nincs valakinek kölcsön nyelvpótléka elsejéig? Megjött a gázszámla és a kommunális adóra van félretéve a lé.

    VálaszTörlés
  5. Nyelvpótlék? Abban a buksi az illetékes, ő tudja elintézni.

    VálaszTörlés
  6. Nem az a piros hondás thomas intézi az ilyen pitiáner ügyeket? Minden mögött ott áll.

    VálaszTörlés