A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. április 14., csütörtök

Ármós kontra Szűcs ( - all right)

Pest megye rendőrfőkapitánya, Ármós Sándor csak a sajtóból értesült esetleges menesztésének híréről. A dandártábornok azt mondta, nem közölték vele, hogy fel kellene állnia a székéből.

A megyei rendőri vezető a fontosabb posztokon lévő beosztottainak múlt héten írt, számos megszorító intézkedést tartalmazó körlevelével került a figyelem középpontjába.
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) még a hétvégén átvilágította a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági helyzetét, majd a vizsgálat eredményeként elrendelte a főkapitányi körlevél visszavonását, mert az “hibás adatokból levont téves következtetéseken alapult”.  Az ORFK, illetve később a megyei rendőr-főkapitányság közleményben tudatta: a Pest megyei rendőrség gazdasági helyzete stabil, nincs szükség megszorításokra.

Ennek azonban ellentmondana a hírek. Köztudott, hogy a megye a csőd szélén tántorog. Szűcs Lajos vagy átadókon, vagy sehol nem szerepel. A Jobbik petíciókkal bombázza, hogy valós éphez jusson. Közben tagadják a becsődölést. Szűcs most a lakáj sajtó segítségét vette igénybe így a régióban közreadták a szerecsenmosdató interjút, amit a blogunk is bemutatott. 
A Szűcs által előadottak ellenére a megye helyzete drámai. Igazából csak azért nincs csődeljárás alatt, mert akkor a Fidesz-vezetés csődjét ismernék be állami szinten. A megyei önkormányzat nem mehet csődbe, annak ellenére sem, hogy rossz gazdasági mutatókkal, elódázott intézkedésekkel és fizetésképtelenségével láncreakciókat, amolyan dominóeffektust hoz létre. Ennek a jelenségnek az áldozata a megye diáksága, időskori ellátottja és érintett étkezői.  A kialakult helyzetnek felelősei persze nincsenek, azokat senki nem kutatja, nem háborgatja. Szűcs Lajos a tenisz szövetség rendbetételével és a népszerűsítésével fényezi karrierjét, látszólag nem törődve a bajokkal.
Elfoglaltságai okán mindenesetre nem képes heti 20 nap, napi 8 órát benntölteni a hivatalában, mert hol az országgyűlés, hol a frakció, máskor meg a párt, vagy a sport köti le az idejét és nem az önkormányzatiság teszi ki a mindennapok javát.

Így fordulhatott elő, hogy a HunGast után a megyei rendőrkapitány is kénytelen volt a rendvédelmi szolgáltatások korlátozását bejelenteni, amit nem tolerált a nagypolitika.  Ezt követően, mint beszámoltunk róla, a kormány miniszterei azonnali pénzügyi segítséget nyújtottak a Szűcs Lajos nevével jegyzett megyei hivatalnak. És hogy az országgyűlés jegyzője mennyire más elbírálás alatt van, bizonyítja az, hogy a megyei rendőri vezető leváltásáról reppentek fel hírek a válságos bejelentését követően.

Állítólag  “Ármósnak azért kell mennie, mert ahelyett, hogy meggyőződött volna az adatok helyességéről, körlevélben megszorításokat rendelt el és ezzel indokolatlanul pánikot keltett az állomány körében.”

A dandártábornok azt mondta: nem közölték vele, hogy fel kellene állnia a székéből, csak a sajtóból értesült ilyen hírekről. Hozzátette: őt sem az illetékes miniszter, sem az országos rendőrfőkapitány nem értesítette efféle szándékáról.

Egy rendőri vezetőt bármikor, indoklás nélkül fel lehet menteni; hogy ez jelen esetben megtörténik-e, azt majd az idő eldönti – fogalmazott Pest megye rendőrfőkapitánya.

Szűcs Lajossal szemben bizalmatlanság nem merült fel.
*

5 megjegyzés:

  1. Ami a mi Lajosunkat illeti, tisztességesen nem lehet ilyen vagyont felhalmozni, főleg nem pár év alatt, mondhat akárki akármit.

    VálaszTörlés
  2. Tudsz valamit a vagyoni helyzetéről? Megosztanád velünk is?

    VálaszTörlés
  3. Az a nagy piszok helyzet, ha az önkormányzat nem támogatná ezt a két helyi bohócot, akkor a megyei rendőrkapitányságtól még az alapvető feladatellátásra sem kapnánk rendőrt. Hogy a városvezetésnek miért jó ez a két helyi semmirekellő, és miért nem cserélik őket akár helyi pályáztatás útján, azt csak ők tudják.
    Különben mehetnének vissza ahonnan gyüttek, aztán eltarthatná őket a megyei rendőrség, vagy a Szűcs vezette önkormányzat. Ha meg nem, akkor eljárhatnának biztonsági őrnek valahová.

    VálaszTörlés
  4. Ők legalább nem törik össze részegen az autót, mint nagyrabecsült polgárőreink.

    VálaszTörlés
  5. Vhogy nem tudom sajnálni.

    VálaszTörlés