A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. április 17., vasárnap

Menza-ügy: a megyei közgyűlés szerződést bontott a szolgáltatóval

A HunGast Kft.-vel csaknem három éve kötött közétkeztetési szerződés május 15-i határidővel történő felbontásáról, valamint a megyei önkormányzat tetemes tartozásának visszafizetési ütemezéséről döntött pénteki, rendkívüli ülésén Pest Megye Közgyűlése - közölte a megyeháza sajtófőnöke az MTI-vel. 

A közgyűlés március 25-én hatalmazta fel elnökét arra, hogy kezdjen egyeztetést a HunGast Kft.-vel a 2008. július 15-én kötött vállalkozási szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséről. A szerződésbontást a szolgáltató HunGast ajánlotta, miután a megyei önkormányzat tetemes tartozást halmozott fel a cégnél, és az idei év első két hónapjának étkeztetési díját sem utalta át az előre rögzített határidőig.
A HunGast március 3-ától 18 Pest megyei középiskolában, húsvét előtt pedig a speciális bentlakásos iskolákban és szociális otthonokban is beszüntette az étkeztetést, és a folyamatos tárgyalások nem vezettek eredményre.

Ilyen előzmények után határozott a két fél a "válásról" A részleteket tartalmazó tervezetet április 15-éig kellett a közgyűlés elé tárnia Szűcs Lajos (Fidesz) elnöknek. 

Ambrus András sajtófőnök elmondta, hogy a tervezet szerint 2011. április 20-áig 50 millió, majd május 15-éig további 255 millió forintot törleszt adósságából a megyei önkormányzat. A HunGast pedig május közepéig a bentlakásos intézményekben továbbra is ellátja a tálalási feladatokat, majd az összes, menzastoppal érintett konyhát átadja a megyei önkormányzatnak.
A közgyűlés jóváhagyta, hogy a tartozás fennmaradó részét: 825 millió forintot - később pontosított ütemezés szerint - részletekben törlesszék - tette hozzá Ambrus András.

A rendkívüli ülésen elhangzottak szerint nem született még megállapodás a közétkeztetésben dolgozók végkielégítéséről, mint ahogy azt sem tudni még, hogy milyen módon működtetik tovább a megyei konyhákat. A tervek között a saját főzés ugyanúgy szerepel, mint az, hogy a most ételt szállító helyi vállalkozókra bízzák továbbra is a feladatot, de az is lehet, hogy valamelyik nagy étkeztető cégre cserélik a HunGast Kft-t.

Az adósság fejében jelzáloggal terhelt budai, Tárogató úti ingatlant (a Rókus kórház régi épületegyüttesét) semmiképp sem akarják feláldozni - közölte a Pest megyei önkormányzat sajtófőnöke. A tárgyalások fejleményeit, illetve a hosszú távú étkeztetési koncepciót egy hónap múlva vitatja meg a közgyűlés - közölte Ambrus András.
 *

1 megjegyzés:

  1. Április 20-ig 1 ft.-ot sem utalt PMÖ. a Hungast Kft.-nek. A dolgozók még mai napig nem kapták meg a márciusi bérüket !Elmondhatják magukról Ők is: "Hazudtunk, éjjel -nappal" (sőt jelen időben is !)
    Undorító a hozzáállásuk !A konyhai dolgozókra senki nem gondol !!!Sokan 20-25 éve dolgoznak a konyhán! Ez a jutalmuk a kitartásukért, és munkájukért !

    VálaszTörlés