A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. április 12., kedd

Elszabadult hatalmasságok itt és ott (- csak a kontroll segít)

 Az országgyűlési képviselő nem egyszerű állampolgár, hanem többnyire ismeretlen képességű hatalmasság, aki különadóügyileg is érinthetetlen.
Nemrég jelent meg először, hogy az öt évre visszamenőleges hatályú 98 %-os adó megfizetése honatyáinkra nem vonatkozik. 

Ezen kicsit elbámult az ember, mert hát szoktak ők hozni maguknak kellemes különtörvényeket, de azért ezt már mégsem gondolta volna.
Mindenesetre tudomásul vettem, hogy az országgyűlési képviselő nem egyszerű állampolgár, hanem valami nagyobbra, többre hivatott sajnos többnyire ismeretlen képességű, ám elképzelhetetlen hatalmassága a honnak, aki különadóügyileg érinthetetlen.  Nem is szóltam volna egyetlen szót sem, ha pár nap múlva meg nem jelenik az Országgyűlés Hivatalának és a NAV-nak a közös közleménye, miszerint nagyon is helyes az eljárás, mert a képviselők nem állanak munkavégzésre irányuló jogviszonyban a magyar néppel, s különadózni csak a munkavégzésre irányuló jogviszony fenntartóinak kell. Később megtudtam, hogy attól ilyen speciális a képviselői jogviszony, mert választói akaratból kerültek ki és be a Parlamentbe. Ezek után még szép, hogy nem húzkodják le mindennap a belépőkártyájukat, ami mellesleg igen nagy szerencse, mert még több hülye törvénnyel kínálnának meg bennünket. (Más kérdés, hogy a néhány érintett adóalany kibukott vagy újra nem induló MSZP-s és SZDSZ-es képviselő.)

Nem is kell csodálkozni azon, hogy bármilyen felelősség nélkül nyomkodhatják a gombokat, hiszen a munkáltatójuk baromira nem tud a kezükre csapni, sőt be sem mehet az ülésterembe. Igen furcsa helyzet, hogy a munkáltató nemzet csak a tévében, meg állami ünnepeken nézegetheti az alkalmazottait, és csak négyévente rúghatja ki őket, ha nem tetszik amit csinálnak. Azok meg addig azt csinálnak, amit akarnak.

Mint például a hülyébbnél hülyébb polgármesterek, akik ugyan szintén választói akaratból kerültek a posztjukra, de akiknek mégis csak kell különadót fizetniük, ha úgy hozta jó-sorsuk, hogy öt évre visszamenőleg legalább egyszer végkielégültek.

Lázár János azóta bejelentette, hogy törvényt a képviselőkre is vonatkozóan módosítani fogják, a jogalkotó célja egyértelmű volt, az extra kifizetéseket akarták megkurtítani.

 Egyébként az is jó lenne, ha a jogalkotóink nem csak a panaszok és felháborodások, vagy a perek nyomán alakítanának érdemi döntéseiken és hoznának határozatot, hanem maguk is hajlandóak lennének észrevenni a hibákat, főleg ha hónapok óta az arcukba ordítják, hogy ez így nem lesz jó!
*

1 megjegyzés:

  1. Ejnye fo-lak, már megint cenzúráztál, amikor megkérdeztem: mi lett az adataid kiadásával kapcsolatos feljelentésed eredménye? Ennyire kellemetlen a kérdés?

    VálaszTörlés