A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. április 18., hétfő

Hungary International ( - társasjáték)

A nagy nemzetközi érdeklődésre való tekintettel megalkottuk a Hungary International társasjátékot, melynek angol nyelvű változata hamarosan kapható lesz a világ minden pontján.

A játék célja

A játékosoknak minél több magyar ügybe kell beleszólniuk. Erre akkor van lehetőség, ha a játékos egy kiemelt mezőre ér. Ilyenből több is van: az Európai Unió, az Európai Parlament, az ENSZ, az EBESZ, az Európa Tanács, a Világbank, az IMF, a Virágkötők Nemzetközi Szövetsége, valamint a Meteorológusok Világszervezete stb. mező. Ha egy játékos ilyen mezőre érkezik, akkor szabadon választhat, mely területen kíván változtatásokat bevezetni.

Példák: lehetősége van arra, hogy meghatározza a Magyar Tudományos Akadémia működését, a Médiatörvény részleteit, az ország Alkotmányát, a magyar gazdaságpolitikát stb., a Joker-mezőn mindezt együtt.

A játék menete

A játékban tetszés szerinti számban vehetnek részt játékosok, a magyar kormány azonban csak abban az esetben, ha a játék megkezdése előtt engedélyt kért a többi résztvevőtől. A játékhoz 1 db nagy alakú tábla, 1 db dobókocka, valamint korlátlan számú műanyag figurák (Konrád György, Schiff András, Daniel Cohn-Bendit, Martin Schulz, Paul Lendvai, Heller Ágnes stb.) tartoznak.

Mindenki a start mezőről indul, kivéve a magyar kormányt, akinek legalább kétszer kell hatost dobnia egymás után ahhoz, hogy megkezdhesse a játékot, valamint legalább egyszer hetest, hogy folytathassa.

A játékhoz úgynevezett szerencse- (bármikor nyilatkozhat a Der Standarnak), illetve büntetőkártyák (dolgoznia kell) is tartoznak, továbbá 1 db Joker (más néven Bauer-Vásárhelyi) kártya, amelyek a magas szintű szórakozást hivatottak biztosítani.  Aki a Bauer-Vásárhelyi kártyát birtokolja, részt vehet a Demokratikus Charta (ejtsd kártya) valamennyi tüntetésén, továbbá egy vacsorán Gyurcsány Ferenccel: „Égetetett szoci Fletó-módra”.

A játékot az nyeri, aki a legtöbb magyar ügybe szólt bele, és ezt megjelent cikkel, riporttal, interjúval stb. tudja bizonyítani. A legtöbbet nyilatkozó játékos emellett Heller Ágnes-díjban is részesül.
 *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése