A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. december 27., hétfő

Veszélyre figyelmeztet a közútkezelő

Fokozott óvatosságra kéri az autósokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt., mert az elmúlt hetek időjárása miatt megnövekedett a kátyúk száma. A társaság hétfői közleménye szerint kapacitásuk nagy részét a hóeltakarítási munkák kötik le, de az úgynevezett hideg kátyúzást is igyekeznek elvégezni.

A cég azt írja: sok esetben a nappali plusz hőmérsékletek esetén a csapadék, illetve víz beszivárog az elöregedett burkolatok repedéseibe, éjszakánként pedig megfagy, emiatt megnőtt a kátyúk száma a közutakon. A társaság minden gépe és valamennyi munkatársa az utakon dolgozik, de a kapacitást nagymértékben lekötik a hóeltakarítási, síkosság-mentesítési munkálatok.
Azt ígérik: a balesetveszélyes kátyúkat a lehető legrövidebb időn belül kijavítják, a többi helyen pedig ütemterv szerint dolgoznak.


Több helyen táblákkal figyelmeztetnek a kátyúkra vagy rosszabb útszakaszokra, amíg el tudják végezni a javítást. A kátyúsodásnak különösen kitett szakaszokon a cég szakemberei sebességkorlázást rendeltek el.


Ócsán és a bevezető utakon sok helyütt még nem kezdték meg a takarítást. járhatatlan út nincs, de a letaposott hó miatt az utak és a kereszteződések, a körforgalmak roppant síkosak, néhol fagyosak.
A városból kivezető Bajcsy Zsilinszky út Pest felé igen rossz állapotban van. Ide még a korábbi ígéret ellenére sem értek a javítással.
Az ünnepek alatt többen a takarítás elmaradására panaszkodtak. Mások a kárát is látták.
A tegnapi nap egy Mazda végezte az árokban, míg feljebb egy Suzuki a feje tetején. Nem ők voltak az egyedüli áldozatok. Az országban több száz megcsúszásos baleset történt.
A városban sok helyütt a járdákat nem takarítják. Nagy az elcsúszásos balesetek veszélye.
A közterület-felügyelők eljárhatnak a tisztítatlan szakaszok tulajdonosaival szemben ha nem takarítják el a havat és nem síkosságmentesítik a rájuk eső részt. Jó lenne odafigyelni erre.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése