A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. december 24., péntek

Elzártan és kirekesztetten ( - hidegre vágva)

Budaházy börtönben marad, csak a Fekete Sereg vezérének járt a szabadság.




Elutasította a Fővárosi Bíróság Budaházy György óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését. A hazafi továbbra is börtönben marad. A bíróság az időközben életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt maffia-vezér esetében sokkal enyhébben döntött korábban. Úgy látszik, Budaházy egyedül veszélyesebb, mint egy nemzetközi maffia.

A bíróság felhívta a vádlott és a védő figyelmét, hogy újabb indítványt akkor terjeszthetnek elő, ha abban új körülményre hivatkoznak.

Az ülés berekesztése után a tárgyalóteremből távozó ügyészt a bírósági folyosón az összegyűlt szimpatizánsok egy csoportja lökdöste és leköpte. Ez a magatartás bűncselekményt valósít meg, amely miatt büntetőeljárásnak van helye.

A Fővárosi Bíróság őrszolgálata mindvégig figyelemmel kísérte a tárgyalóterem előtt várakozók magatartását, valamint a tanács elnökének jelzésére a bíróság nyomban értesítette az V. Kerületi Rendőrkapitányságot. A kiérkező rendőrök megtették a szükséges intézkedést - áll a testület közleményében.

*

Tisztelt dr. Kenéz Andrea bírónő!

Ön a mai napon elkövette azt a cselekményt, amelyet a gyermekvédelmi jog és az ENSZ Gyermeki Jogok Bizottsága „intézményi gyermekbántalmazásnak” nevez.

dr. Kenéz AndreaKarácsony előtti napra, december 23-ra tűzte ki a másfél éve előzetes letartóztatásban lévő ellenzéki vezető, Budaházy György előzetes letartóztatásnak megszűntetésével illetve meghosszabbításával kapcsolatos bírósági „tárgyalást”, ülést. A vádlottnak – Ön által és a nyilvánosság által tudottan – három kisgyermeke van, mindannyian 12 év alattiak, a legkisebb négyesztendős. A gyermekek nyilvánvalóan hetek óta azon izgulnak, szoronganak, hogy a nekik nagyon hiányzó édesapjuk velük töltheti-e a Karácsonyt. Ön azt akarta, hogy az utolsó pillanatig kelljen várniuk arra, hogy erre a – számukra legfontosabb – kérdésre választ kapjanak. A tárgyalás kitűzésének időpontjából, a Karácsony előtti utolsó munkanapból minden jóérzésű ember arra következtetett, hogy a gyermekekre, a családra és a vádlottra kedvező döntés születik, hiszen ellenkező esetben egy bíró – pontosan ismerve az eset összes körülményét, és tudva, hogy milyen döntést készül hozni – nyilvánvalóan nem szánta volna magát ilyen gonosz, a gyermekekkel szemben kegyetlen lépésre.

...

Kérem, hogy az idei Karácsonyon jusson majd eszébe az a három Budaházy-gyerek, aki az ön döntése miatt érzi magát nemcsak szomorúnak, de becsapottnak is.

Üdvözlettel:

Dr. Morvai Krisztina

Európai Parlamenti képviselő

az EP LIBE (Szabadságjogi, Igazságügyi és Rendészeti) Bizottságának tagja

*

1 megjegyzés:

  1. Miért van ez a szerencsétlen füstölgő, felelőtlen, fejjel a falnak rohanó futóbolond csínytevő börtönben akkor, amikor az előző kormány tagjai szabadon grasszálnak, akik teljesen tönkretették, kirabolták, a padlóra küldték ezt a nyomorult Magyarországot - békeidőben! Engedtessék meg nekem az a vélemény, ne fogadjam el, hogy a Budaházy lenne a Magyarok Nyilai nevű szervezet vezetője -, a Gyurcsány kormány alatt kellett valakire ráfogni ezt-azt, mert már nagyon kényelmetlen volt, hogy senkit nem tudnak kézrekeríteni…

    Rossz néven venném, ha az igazságszolgáltatás tévedése miatt milliós kártérítést kéne kifizetni az adófizetők pénzéből, akkor, amikor a kisnyugdíjas öregek sírva panaszkodnak, hogy nem tudják kiváltani a nem támogatott, méregdrága gyógyszereiket a patikában.

    Ezen gondolkozom, hogy nincs arányban a bűn és a büntetés, de most már az igazságszolgáltatást is fejéről a talpára kéne állítani.

    VálaszTörlés